miércoles, 17 de mayo de 2017

TIC SALUT 16 DE MAIG, 2017 #101

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut
16 DE MAIG, 2017

#101

Tots els números

Setmana clau per la projecció de l’ecosistema català de salut a nivell europeu

Coincidint amb la celebració de l’esdeveniment d’innovació tecnològica sobre salut, Healthio (del 3 al 5 de maig) a Barcelona, i l’eHealth Week a Malta, la Fundació TicSalut va compartir internacionalment els darrers projectes, destacant la presentació del Portal AppSalut i el seu procés d’acreditació, així com el projecte Intersocial.

iCardio i eKauri, innovacions que cuiden de la salut

Les noves tecnologies digitals estan multiplicant les possibilitats d’oferir respostes cada cop més innovadores per a cuidar la salut i prevenir problemes. Es tracta d’un camp en el qual, des de la Unitat d’eHealth del centre tecnològic Eurecat, investiguen intensament des de fa anys i que ha donat peu a solucions pioneres en el sector salut.

Les TIC aplicades al sector salut, protagonistes al Women 360º Congress

El Women 360º Congress, el congrés de salut, benestar i empresa per a la dona directiva i empresària organitzarà, el proper 31 de maig a l'auditori de Gas Natural Fenosa de Barcelona, una jornada especial centrada en les tecnologies de la salut. Destacar la participació a la jornada del Dr. Francesc García Cuyàs, Director de la Fundació TicSalut; el Dr. Manel Esteller, director del programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL); i la Dra Maite Garolera, responsable de la Unitat de Neuropsicologia del Consorci Sanitari de Terrassa.

Projecte “RADIO”, Robots en Entorns d’Habitatge Assistit

El projecte “RADIO” forma part d’un consorci europeu de diferents institucions d’investigació, centres de salut i empreses amb l’objectiu de desenvolupar una llar intel·ligent robotitzada amb solucions discretes (unobtrusive), eficients i modulars per aconseguir un envelliment independent.

Qüestionari pilot als Responsables d’Atenció al Ciutadà, novetat a l'enquesta Mapa de Tendències

L'enquesta de tendències en TIC i Salut a Catalunya dóna un pas més enllà de l'opinió estrictament tecnològica i prova de copsar també la visió dels Responsables d’Atenció al Ciutadà dels centres proveïdors SISCAT.

Entrevista

Entrevista a Jordi Serrano, director científic i cofundador de Healthio
"El repte en el futur és implicar encara més al pacient/ciutadà per fer d’aquesta arena de la innovació un ecosistema complert i dinàmic"
Durant els dies 3, 4 i 5 de maig va tenir lloc a Barcelona la primera edició de HEALTHIO, una aposta per reunir les darreres novetats tecnològiques de l’àmbit de la salut, situant al pacient al centre i protagonista de l’esdeveniment. Al llarg dels 3 dies, més de 3.000 visitants van apropar-se als gairebé cent expositors amb els que va comptar el congrés, van poder ser testimonis de més de 300 xerrades (a les àgores) i participar en un dels més de 25 itineraris o visites guiades creades per conèixer tots els detalls de les empreses i institucions presents a Healthio.
Organitzat per Fira de Barcelona, hem volgut entrevistar al director científic i cofundador de l'esdeveniment, Jordi Serrano.

Estàndards i Interoperabilitat

Actualització del cens de vocabularis controlats
Els vocabularis controlats ens permeten organitzar el coneixement d’una manera determinada per a la seva posterior recuperació. Són utilitzats per representar informació de diferents àrees, com ara els diagnòstics, els procediments, els medicaments o l’anatomia patològica. La Fundació TicSalut va començar a crear el seu propi cens de vocabularis controlats l’any 2010 i aquest 2017 se n'ha fet una revisió exhaustiva.

No hay comentarios: