miércoles, 17 de mayo de 2017

BUTLLETÍ DIXIT Departament de Treball, Afers Socials i Famílies Maig 2017 #170

BUTLLETÍ DIXIT
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Maig 2017 #170

Notícies

 
shadow bottom
 
shadow bottom
 
shadow bottom
 
shadow bottom
 
shadow bottom
 
shadow bottom
Altres notícies
Llegiu-ne més

Novetats DIXIT

 
Selecció de novetats bibliogràfiques
Llistat de les darreres adquisicions dels centres de documentació DIXIT: publicacions, revistes i material audiovisual.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Properes conferències DIXIT
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
DIXIT TV
Ja teniu disponibles al portal DIXIT els vídeos d'aquestes conferències:
Llegiu-ne més

Agenda

1a Jornada de Comitès d’Ètica i Espais de Reflexió Ètica de Serveis Socials
El 2 de juny tindrà lloc a Barcelona aquesta jornada impulsada pel Comitè d'Ètica dels Serveis Socials de Catalunya i que organitzen el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l'Institut Borja de Bioètica-Universitat amb l’objectiu d’esdevenir un espai de trobada i d’intercanvi dels professionals dels Comitès d’Ètica i els Espais de Reflexió Ètica en Serveis d'intervenció Social (ERESS).
Llegiu-ne més
Jornada "Els reptes de la lluita contra la pobresa i per a la inclusió social a Catalunya"
El 26 de maig se celebra al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili aquesta jornada, organitzada conjuntament pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i la Càtedra d’Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili, com un acte més de la col·laboració que ambdues entitats desenvolupen en el marc de l’Observatori de lluita contra la pobresa i per la Inclusió Social a Catalunya.
Llegiu-ne més
19a Edició del Saló de la Gent Gran de Catalunya
Del 31 de maig al 3 de juny tindrà lloc una nova edició de FiraGran on s’oferirà un gran ventall d’activitats, conferències, debats i informació adreçada a la gent gran de Catalunya.
Llegiu-ne més
Conferència internacional "Impacte sanitari i social del Funcionament Intel·lectual Límit (FIL)"
L’Institut d'Assistència Sanitària, l’Institut d'Investigació Biomèdica Dr. Josep Trueta i el Departament de la Presidència de la Generalitat organitzen el 26 de maig aquesta conferència que pretén recollir recomanacions, models i actuacions d’arreu del món sobre aquest trastorn.
Llegiu-ne més
31es Jornades Dincat "La transformació, l'objectiu"
La 31 edició d'aquestes jornades tindrà lloc el proper 26 i  27 de maig i es plantejarà la necessitat d'avançar cap a una societat més inclusiva mitjançant la transformació centrada en la persona.
Llegiu-ne més
Curs sobre la diversitat religiosa a Catalunya. Conceptes i criteris d'aplicació
L'1 de juny la Direcció General d’Afers Religiosos i l'Escola d’Administració Pública de Catalunya organitza aquest curs per conèixer les característiques principals de les tradicions religioses amb implantació a Catalunya: els seus principis bàsics, les pràctiques principals, les festivitats més importants, etc.
Llegiu-ne més
3a Edició de l'Altre Festival internacional d'arts escèniques i salut mental
El 8 de juny es donarà el tret de sortida a la 3a edició d’aquest esdeveniment cultural internacional que reuneix el món de la salut mental i el de les arts escèniques.
Llegiu-ne més

Publicacions destacades DIXIT

 
Religiones en el espacio público
Autors procedents d’àmbits com la filosofia, el cristianisme i el món àrab, reflexionen al voltant de la religió a la societat actual: de l’augment de la pèrdua de fe, de creences impulsades per factors sociopolítics i de pretensions absolutistes que van en contra de l’ètica moderna. Es defensa la necessitat de diàleg entre ideologies i el respecte i la comprensió pel pluralisme religiós.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Detrás de la pared: una mirada multidisciplinar acerca de los niños, niñas y adolescentes expuestos a la violencia de género
Aproximació teòrica i pràctica a les situacions de violència de gènere que pateixen infants i adolescents, i als efectes negatius que se’n deriven en relació a la seva salut física i mental. Inclou tècniques diagnòstiques i d’avaluació amb exemples poc vistos i propostes de prevenció des de l’àmbit legislatiu i pediàtric.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Recomanacions als mitjans audiovisuals sobre el tractament informatiu de la mort per suïcidi
Els mitjans de comunicació poden ser una eina útil per ajudar a trencar el tabú, l’estigmatització i combatre estereotips. També tenen al seu abast ser una eina pedagògica social tant en l’abordatge del tema del suïcidi com de les seves tràgiques conseqüències.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Alta Baixa Contacte
ISSN: 2013-3871
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

No hay comentarios: