viernes, 5 de mayo de 2017

Butlletí e-Escoles Verdes Programa Escoles Verdes Departament de Territori i Sostenibilitat. ISSN 2014-4059 Maig 2017 #99

Butlletí
e-Escoles Verdes
Programa Escoles Verdes
Departament de Territori i Sostenibilitat. ISSN 2014-4059
Maig 2017 #99
"Tot sembla impossible fins que es fa"
Nelson Mandela.
Notícia destacada
El dijous 20 d’abril es van trobar 25 centres de secundària de les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, el Priorat i el Tarragonès. A la trobada van participar un total de 121 persones, 36 de professorat i 85 d’alumnat, majoritàriament membres del comitè ambiental, que és l’òrgan dinamitzador i organitzador de les accions d’Escola Verda.
A l’agenda podeu consultar les dates dels propers fòrums previstos.
Llegiu-ne més

Us expliquem

 
Les Escoles Verdes de les Terres de l’Ebre celebren la Trobada d’Intercanvi Territorial a Ulldecona
Més de 110 alumnes de primària i secundària i 44 mestres i professors de les comarques del Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta, representants de 28 centres de la Xarxa d’Escoles Verdes es van aplegar el passat 9 de març a Ulldecona per compartir experiències i accions d’escola verda. La jornada va incloure, a més, l’acollida del comitè local i la millora de l’espai municipal de la Sèquia.
Llegiu-ne més
shadow bottom
1a Setmana Sense Soroll (SSS) de Catalunya (24-30 d’abril)
Durant aquest dies s’han organitzat diverses activitats per sensibilitzar la ciutadania sobre els efectes de la contaminació acústica. “L’escola escolta” és una iniciativa pensada perquè les escoles amb una aplicació mòbil puguin localitzar i identificar sons i sorolls. Si no vas enregistrar els sons i sorolls de la teva escola, encara hi ets a temps!
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Es convoca el Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica.
Es tracta d’un concurs per a tots els centres educatius amb projectes o experiències pedagògiques d’aquesta temàtica amb l’objectiu de premiar la promoció de l’agricultura i l’alimentació ecològica. El termini de presentació és de l’1 de juny al 15 de juliol. 
Llegiu-ne més
shadow bottom
Us recordem que es farà un sorteig d’un taller de natura entre les escoles participants en la Setmana de la Natura
Enguany la Setmana de la Natura, que se celebrarà del 2 a l’11 de juny de 2017, vol portar la natura a les escoles i premiar aquelles que hi participen i donen visibilitat a la vostra implicació. Si a la vostra escola cuideu l’hort, poseu caixes niu, aneu a restaurar una font o a descobrir la natura propera, podeu organitzar una activitat durant la Setmana de la Natura.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Les escoles actuen

 
L’escola Mare de Déu del Sòl del Pont (Roda de Ter) rep el Premi de l’ACA
L’Agència Catalana de l’Aigua va atorgar el premi del concurs d’Instagram al millor dibuix sobre el Dia Internacional de l’Aigua sota el lema “L’aigua ens mou” a l’alumne de cinquè Aniol Fabré.
Llegiu-ne més
shadow bottom
L’Escola Vedruna de Tona rep el Premi Xavier Batlle
En el marc de la 6a Jornada d'Excel·lència a l'Educació, celebrada el passat 30 de març de 2017, a la Sala d'actes d'ESCI (Escola Superior de Comerç Internacional de la Universitat Pompeu Fabra) a Barcelona, l’escola va estar premiada amb el 2n Premi Xavier Batlle. Aquest premi és convocat per Qualicat, Associació Catalana per a l'Excel·lència.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
L’escola La Sardana (Badia del Vallès) celebra la Jornada d’Escola Verda.
En aquest 2n trimestre, com ja és tradició, l’Escola la Sardana de Badia del Vallès va celebrar que forma part de la Xarxa d’Escoles Verdes. Durant 2 dies es van dur a terme diferents activitats per donar visibilitat alguns dels valors que es treballen diàriament al centre relacionades amb el reciclatge o l’alimentació saludable.  
Llegiu-ne més
shadow bottom
De la formació inicial a la Setmana per a la Sostenibilitat. Escola La Bòbila (les Preses, la Garrotxa)
La setmana de 3 al 7 d’abril aquest centre, que està seguint la formació inicial per adherir-se al Programa Escoles Verdes, va decidir posar en pràctica el que estaven treballant a la formació i van aprofitar per decidir qui formaria part del comitè ambiental, quin seria el seu nom, el logotip, etc.; a més, va detectar una necessitat de l’entorn per plantejar-se un repte: l’adaptació del parc de la Bòbila com un espai divers i sostenible. Tota l’escola hi va participar!
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Les possibilitats d’un pati. Escola bressol Els Xiquets de Llers (Alt Empordà)
Actualment la recerca a fer un pati cada vegada més interessant i acollidor per als infants és una inquietud que es va generant a bona part de les escoles. Cada escola inicia el procés des de les seves experiències i per a aquesta escola el programa d’escoles verdes els va mostrar un marc d’assessorament i de partida per millorar el seu espai exterior.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Celebrem el Dia Mundial de l’Aigua a l’institut Les Planes (Santa Bárbara)
Música, murals, dibuixos, cartells i altres activitats s’han exposat al vestíbul de l’Institut per celebrar el dia Mundial de l’Aigua (22 de març). Un treball interdisciplinar en el qual han participat l’alumnat d’ESO del centre per donar visibilitat al recurs de l'aigua i entendre la seva importància per a la nostra societat.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
L’hortimecres contribueix a la celebració del dia Mundial de la bicicleta. La Sardana (Badia del Vallès)
L’Escola La Sardana celebra el Dia Mundial de la bicicleta amb una activitat portada a terme a l’hortimecres. Els nens i nenes han pogut gaudir d’un joc de taula anomenat “bicijoc” que els ha servit per comprovar si tenen clar quins són els comportaments segurs per anar en aquest mitjà de transport.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Fem xarxa

 
Els instituts del Tarragonès fan accions conjuntes pel Dia Mundial de la Bici
Els instituts del seminari d’Escoles Verdes del Tarragonès organitzen una pedalada a Tarragona per celebrar el Dia Mundial de la Bici (19 d’abril) i demanar la millora del carril bici i la mobilitat de la ciutat.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Recursos

 
Living Streets: promoció de camins escolars
Aquesta Associació anglesa que fomenta caminar tant per anar a l’escola com en les activitats diàries. Presenta diferents activitats i alternatives a l’ús del cotxe.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Bicicleta Club de Catalunya
El projecte Educabici, sobre l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport, presenta un recull de documentació útil i bones pràctiques de promoció de la bicicleta en els centres educatius.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Gasland
Documental que ens explica l’impacte social i ambiental de l’extracció de gas natural no convencional a les comunitats rurals dels Estats Units.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Enllaços d'interès

Alta Baixa Contacte Butlletins anteriors
ISSN: 2014-4059
logo_generalitat

No hay comentarios: