miércoles, 23 de enero de 2013

081 Consum notícies Butlletí 2a etapa


#081
Consum notícies 
Butlletí
2a etapa
Logo Agència Catalana del Consum www.consum.cat
22 de gener de 2013
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors
Per rebaixes, examineu els productes: han de tenir la mateixa qualitat i garantia i no poden tenir defectes.
Sumari
  • Consum a Twitter

    Consum a Facebook

    Les factures clares

    Càpsules de consum

    Empreses adherides a l'arbitratge de consum
 

:: Actualitat

De cara a la campanya de rebaixes d’hivern, que va començar el 7 de gener i finalitzarà el proper 6 de març (ambdós inclosos), us recordem que fer rebaixes és una decisió de cada comerciant, el qual també en decideix la durada que consideri adient dins d'aquest període estacional. Gaudiu de les rebaixes de manera responsable i eviteu compres poc satisfactòries amb les nostres recomanacions.

El passat 16 de gener de 2013, el director de l'Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, i el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, José Orive, van signar el conveni de delegació de competències en matèria de consum, acompanyats pel conseller comarcal de Consum, Jordi Xena. Amb aquest conveni, l'Oficina Comarcal de Consum inicia el seu servei a la comarca per afavorir la ciutadania dels municipis que no disposen d'Oficina Municipal d'informació al Consumidor, per tant, oferirà informació a les persones consumidores sobre els seus drets i deures, gestionarà les seves queixes, reclamacions i denúncies i durà a terme activitats divulgatives i de foment de l'arbitratge.

L'Agència de Residus de Catalunya ha editat la guia Un consum + responsable dels aliments amb propostes per a prevenir i evitar el malbaratament alimentari. Aquesta publicació és un resum de l'estudi Diagnosi del malbaratament alimentari a Catalunya, en el qual es dimensiona el fenomen, se n'identifiquen les causes i es plantegen estratègies i propostes d'actuació per a reduir la pèrdua d'aliments que poden ser encara aprofitables.

L'Agència Catalana del Consum recomana a les persones usuàries que puguin estar afectades per cancel·lacions o per grans retards de vols, com a conseqüència d'una circumstància extraordinària (tempestes, vagues, grans nevades, núvol de cendres, etc.), que abans d'anar a l'aeroport s'informin contactant amb la seva companyia aèria o la seva agència de viatges, si el vol forma part d'un viatge combinat. En tots els casos, us recomanem que conserveu tota la documentació del vol (reserva, bitllet, targeta d'embarcament, contracte i publicitat).


:: Destaquem

Vídeo sobre les revisions del gas
Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

No hay comentarios: