jueves, 24 de enero de 2013

# 64 Institut Català de les Dones Butlletí electrònic del Departament de Benestar Social i Família


# 64
Institut Català de les Dones
Butlletí electrònic del Departament de Benestar Social i Família
Dimecres, 23 de gener de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors

Centre de documentació

  • Facebook de l'Institut Català de les Dones
  • Twitter de l'Institut Català de les Dones
  • Flickr de l'Institut Català de les Dones
  • Delicious de l'Institut Català de les Dones
  • Butlletins del Departament de Benestar Social i Família
  • 900 900 120 Contra la violència masclista. Telèfon gratuït i confidencial. 24 hores
  • Dones al dia - Agenda de les dones a Catalunya
  • Cercador d'expertes
 

:: Pla de polítiques de dones

Pla estratègic de polítiques de dones
El document defineix les línies d’intervenció, els processos de treball i les directrius que han d’orientar l’activitat dels poders públics catalans cap a la igualtat efectiva de dones i homes, i donar resposta a les preocupacions, necessitats i aspiracions de les dones. Els objectius del Pla són fer més eficaces totes les polítiques i actuacions governamentals incorporant la perspectiva de gènere, assolir la igualtat efectiva de dones i homes, i prevenir i actuar contra la violència masclista per aconseguir eradicar-la definitivament.
Amunt
 

:: Violència masclista

Inauguració del SIE de Lleida
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va inaugurar el Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) per a dones en situació de violència masclista i per als seus fills i filles a la demarcació de Lleida. El SIE se suma a la xarxa d’informació i atenció a la dona que a la ciutat de Lleida compta també amb dos Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i una oficina de l’Institut Català de les Dones. 2.120 dones i 675 infants van ser atesos durant el 2012 en el conjunt de SIE d’arreu de Catalunya
La consellera va visitar un Servei d’Acolliment i Recuperació per a dones en situació de violència masclista i per als seus fills i filles
La consellera Neus Munté va visitar un Servei d’Acolliment i Recuperació per a dones en situació de violència masclista i per als seus fills i filles a Cornellà de Llobregat. Els SAR són serveis especialitzats, residencials i temporals que ofereixen acolliment i atenció integral per possibilitar el procés de recuperació i reparació a les dones i a les seves filles i fills a càrrec, que requereixen un espai de protecció a causa de la situació de risc motivada per la violència masclista, tot vetllant per la seva autonomia.
Amunt
 

:: Temes d'interès

L'Institut Català de les Dones va donar suport a l'homenatge a les deportades de Ravensbrück que va tenir lloc amb motiu del 25è aniversari de la concessió del títol de missatgeres de la pau per les Nacions Unides. En l'acte també va participar Neus Català, actualment única supervivent catalana del camp de Ravensbrück.
Amunt
 

:: Cultura

Dones i cançons
L'Institut Català de les Dones col·labora amb la iniciativa de la revista Enderrock, que obre el 2013 amb un número especial dedicat a 25 veus femenines, que engloba des de Maria del Mar Bonet fins a Sílvia Pérez Cruz, i passant per Salomé, Núria Feliu, Teresa Rebull, Marina Rossell, Maria Cinta, Guillermina Motta, Carme Canela, Franca Masu, Lídia Pujol, Eva Dénia, Anna Roig, Beth, Maria Rodés, Meritxell Gené, Ivette Nadal, Marta Rius, Big Mama, Bikimel, Rosa Pou, Clara Andrés, Joana Serrat, Maria Coma i Andrea Motis.
El nou catàleg de les Biblioteques Especialitzades de la Generalitat dóna servei a 62 biblioteques especialitzades de la Generalitat de Catalunya, entre les quals hi ha el Centre de documentació de l'Institut Català de les Dones. S'hi pot accedir des del web, mitjançant una interfície senzilla on es poden realitzar consultes per paraula clau i crear perfils individuals per autogestionar tràmits de préstec o crear llistes de documents preferits.
Amunt
 

:: Veu de dona

El passat 20 de desembre va tenir lloc una nova sessió del cicle d'entrevistes Veu de dona que va tenir com a protagonista Carme Ruscalleda, xef reconeguda internacionalment.
Vídeo resum de l'entrevista a la xef Carme Ruscalleda
Amunt
 

:: Exposicions virtuals

L'Institut Català de les Dones presenta un nou format virtual per a la difusió dels continguts que es mostren a través de les exposicions itinerants. Aquesta nova eina contribueix i complementa la transmissió d'aquests treballs. Us presentem la versió virtual de l'exposició "Veïnes, ciutadanes", que homenatja dones líders de moviments veïnals de la dècada dels setanta.
Amunt

No hay comentarios: