jueves, 31 de enero de 2013

Butlletí d’Economia Social i Cooperativa Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Número 58, gener de 2013



Butlletí d’Economia Social i Cooperativa

Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom


Número 58, gener de 2013

Les informacions del Departament

 

 

El 2012 es creen 147, cooperatives, la millor dada dels darrers sis anys

Un total de 147 cooperatives creades durant el 2012, és la millor dada en creació des del 2006. Amb aquest són, tres anys seguits de creixement net positiu en nombre de cooperatives, el què evidencia la capacitat i resistència del cooperativisme com model empresarial actual.

Balanç de l’Any Internacional de les Cooperatives

El director General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom reflexiona al seu bloc sobre l’Any Internacional de les Cooperatives i anima a seguir en la promoció del cooperativisme seguint la crida a una dècada cooperativa que ha fet l’Aliança Cooperativa Internacional.

“Competir compartint“, 30 minuts dedica un programa al cooperativisme

El programa 30 minuts de TV3, del 27 de gener, va emetre un prograa dedicat a les cooperatives, amb la constatació que les empreses d’economia cooperativa estan superant la crisi econòmica millor que les empreses mercantils

Vídeo de cloenda del Fes Coop

Disponible al web el vídeo de l’entrega dels premis i diplomes al grups guanyadors dels premis Fes Coop, iniciativa formativa que ha donat a conèixer el model cooperatiu i ha difós l’emprenedoria col·lectiva a 1.571 alumnes.

Nova convocatòria @EmprenSocial 2013

L’any 2013 comença una renovada edició del Programa @EmprenSocial. El període d’inscripció és fins el 18 de febrer del 2013. Els participants als tallers podran accedir a un dels cinc crèdits extraordinaris de 30.000 euros que posa a disposició l’Associació Solidària Contra l’Atur.

Notícies

 

 

Sessions d’assessorament per a la creació de cooperatives al febrer

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, a través del seu programa de promoció i creació de cooperatives AraCoop, dóna suport en el procés de constitució de cooperatives mitjançant sessions informatives quinzenals i acompanyament personalitzat en el procés de constitució d’una cooperativa.

 

Continuïtat del Pla de Concentració i Modernització de Cooperatives agràries el 2013

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural preveu activar al màxim el pla marc del cooperativisme agrari i impulsar una nova convocatòria del Pla de concentració i modernització de cooperatives, tal com demana el sector.

Assemblea General d’Unió Corporació Alimentària

A l’Acte de cloenda de l’Assemblea General d’Unió Corporació Alimentària, celebrada el 25 de gener a Reus, es van aprovar uns resultats positius i incideix, malgrat el context actual, en el creixement del sector agroindustrial.

L’Ajuntament de Sant Cugat aposta per la fórmula cooperativa emprenedora

L’Ajuntament de Sant Cugat aposta per la fórmula cooperativa amb la voluntat d’incrementar els ajuts en la línia de crear cooperatives a la ciutat.

Autoocupació, emprenedoria i cooperativisme, eixos del futur del periodisme

Aquestes són les principals conclusions de la jornada “Periodisme en crisi. Nous reptes i noves oportunitats professionals’, que la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya va organitzar el passat 1 de desembre de 2012, a la Sala de Graus de la Universitat Rovira i Virgili.

La cooperativa Som Energia, creada fa tres anys, ja supera ja els 5000 socis

La cooperativa Som Energia és una de les cooperatives catalanes en creixement constant que té com objectiu canviar el sistema energètic per energia renovable a l’Estat Espanyol. L’empresa ja ha superat els 5000 socis.

Novetats en la regulació dels agents de viatges

El passat 27 de desembre va entrar en vigor el Decret 158/2012 de reglamentació de les agències de viatges. Una de les novetats més importants és que ja no s’ha d’aportar garantia.

Dossier “Les Cooperatives, un model a l’alça“

La revista bimestral de Girona, de la Diputació de Girona difon les experiències cooperatives de Suara, Som Energia, Lluis Companys -de l’escola Petit Plançó-Costa Brava Verd Hotels i Músics de Girona i analitza els avantatges que la fórmula cooperativa proporciona pel fet de estar basada en la suma dels esforços dels seus socis.

Catalunya lidera el rànquing estatal en nombre de cooperatives

El diari Ara exposa que les cooperatives han esdevingut una alternativa per als nous emprenedors emergent davant la crisi, i que Catalunya lidera el rànquing estatal en nombre de cooperatives

Inaugurada l’exposició “Cellers de Catalunya. Cooperativisme + Modernisme“ a l’Espai Catalunya Europa

L’exposició, que es podrà visitar fins el 7 d’abril 2013, forma part del projecte de col·laboració entre l’Obra Social “La Caixa“ i la Generalitat de Catalunya el qual vol mostrar la força arquitectònica dels cellers i, d’entre els seus murs, l’esperit de les persones cooperativistes que els han donat vida al llarg d’un segle. Aquests cellers, aquestes catedrals del vi, s’erigeixen així en estendards del món del vi català.

Premis Europeus de RSE a Espanya

Nova convocatòria per presentar candidatures als Premis Europeus de RSE. Les categories dins de les quals les empreses poden presentar les seves candidatures són Creació d’ocupació i ocupabilitat, Transparència per aconseguir confiança, Sostenibilitat Ambiental i Canvi Climàtic i Societats integradores. El termini per presentar les candidatures finalitza l’1 de març.

Experiències singulars cooperatives amb presència a Catalunya: Cinergia

La cooperativa CINERGIA és membre d’un corsorci liderat per Enertika, el qual desenvolupa un sistema elèctric que aprofita l’energia de la frenada dels trens per a la il·luminació i climatització de les estacions de tren i com a punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

Experiències singulars cooperatives a Europa

Un banc cooperatiu fundat per 350 dones a Larmaca (Xipre) guanya el premi europeu de 2012 a la Promoció Empresarial de foment de l’esperit emprenedor.

Vídeo final d’agraïment a l’Any Internacional de les Cooperatives

Co-operatives UK ha editat un vídeo d’agraïment-resum de les activitats realitzades arreu del món, mostra que l’Any Internacional de les Cooperatives ha estat un esdeveniment especial de reconeixement a la cabdal aportació social, econòmica i de sostenibilitat de les empreses cooperatives.

No hay comentarios: