jueves, 17 de enero de 2013

Novetats Estadístiques Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962


#0270
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 17 de gener de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
La xifra:
L'Índex de preus dels aliments de la FAO va baixar un 7% l’any 2012.

  • Quadre de comandament agroalimentari i rural (més actual)
  • Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Mapa del Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (idescat)
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
En el període gener-novembre, la producció acumulada de polletes ponedores ha augmentat un 12% i la de pollets per a engreix s’ha mantingut estable, respecte del mateix període de l’any 2011.
Durant els mesos de gener a novembre de 2012, la producció acumulada de llet de vaca ha incrementat un 3,3% respecte del mateix període de l’any anterior.
S’han actualitzat les dades mensuals de la situació dels embassaments de Catalunya.
La taxa de cobertura del període gener-octubre de 2012 ha augmentat 8,70 punts percentuals respecte del mateix període de l’any passat.
S’han publicat els avanços de superfícies i produccions del mes de desembre de 2012.
El porcí d’engreix repeteix el preu de la setmana anterior. El garrí, contràriament, torna a augmentar la seva cotització, aquesta setmana en 1,5 €/unitat. En el sector boví, augment del preu de les femelles a causa de l’escassa oferta; hi ha una disminució general en el sector oví. En aviram, la gallina pesada disminueix 0,15 €/kg-viu i els ous disminueixen les cotitzacions en totes les categories. En els sectors agrícoles, preus a la baixa per a tots els cereals; en fruita fresca, continuen els preus a l’alça.
*A partir d’aquesta setmana (2), es facilitarà la informació de la cotització de la farina de soja 47% en comptes de la 44%.
L'indicador ISC de la setmana 2 es manté constant a causa del manteniment de preus i costos, cosa que ha fet que el valor de l'índex continuï a la mitjana dels valors (103,91 p.p.). D'altra banda, l'indicador en termes comparatius respecte del mateix període de l'any passat continua mantenint nivells positius (+9,03 p.p.).
Amunt
 

:: Observatori Agroalimentari de Preus

Observatori agroalimentari de preus
Durant el mes de desembre, s’observen lleugeres tendències a la baixa en les cotitzacions dels contractes de futurs a la borsa de Chicago pel que fa a les principals matèries primeres (blat, blat de moro i soja).
Amunt
 

:: Observatori del Sector Cunícola

Observatori del sector cunícola de Catalunya
El preu mitjà per al consumidor de les primeres 2 setmanes de l'any 2013 ha estat de 5,57 €/kg.
Amunt
 

:: Observatori del Porcí

Observatori del Porcí
Després de força mesos amb el marge de la producció porcina positiu, aquest mes de desembre s’ha situat sota zero, amb una pèrdua de 0,65 €/100 kgPV. El mes de desembre, la cotització del porc viu ha disminuït setmana rere setmana.
Els resultats mostren un millora de la fertilitat de les explotacions catalanes, amb un augment del percentatge de parts i una disminució del percentatge de repeticions. D’altra banda, el nombre de parts per truja present i any ha disminuït entre un 1-1,4%, segons el període, i el percentatge mitjà de reposició ha estat del 45,56%, valor inferior als períodes anteriors.
S’ha publicat el Full de preus setmanals del porcí corresponent a la segona setmana de 2013.
Aquest mes de desembre, mentre el preu de la majoria de peces de porcí en la venda a l’engròs ha disminuït, els preus de la venda al detall han estat molt variats.
Amunt
 

:: Observatori de la Fruita Fresca

Observatori de la fruita fresca
Les existències de poma a Catalunya a 31 de desembre de 2012 s’han situat en 120.516 tones, un 35% menys que l’any passat. El grup varietal Golden és el més important, amb el 71% d’aquest estoc.
Aquesta setmana 2, els preus de la pera Blanquilla i la poma vermella es mantenen estables respecte de la setmana passada. La pera Conference i la poma Golden augmenten el preu 0,03 €/kg, respectivament.
La setmana 1 de 2013 i respecte de l’última setmana de 2012, tant les peres Blanquilla Ia 55-60 i Alexandrine Ia 65-70 com les pomes Golden Delicious Ia 70-80 i Red Chief Ia 70-80 disminueixen la cotització; en canvi, la pera Conference Ia 60-65 l’augmenta.
Tant Mercabarna com Mercamadrid mantenen els primers preus de l’any 2013 igual que l’última setmana de 2012.
Aquesta setmana 2, el preu de la poma Golden disminueix 0,25 €/kg respecte de la setmana anterior, i el de la poma vermella 0,20 €/kg; en canvi, el preu de la Blanquilla augmenta 0,17 €/kg i el de la pera Conference 0,02 €/kg.
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit d’Espanya i també mundial.
Espanya
L’exportació de fruites i hortalisses l’any 2012 mostra un creixement del 10% en valor respecte de l’any anterior, segons l’avanç estadístic.
El preu de la llet només puja mig cèntim el mes de novembre.
Món
Baixa la producció de blat de la campanya 2012/13 a causa d’una menor collita de l’esperada a l’Argentina i Rússia. Aquesta notícia ha fet pujar els preus a la borsa de blat de Chicago. Baixen els estocs d’arròs i es preveu que el consum superi la producció, que, malgrat ser alta, es troba per sota de la xifra rècord de l’exercici anterior.
Augmenta la producció de soja. Els Estats Units, el Brasil i la Xina presenten importants guanys en exportacions, mentre que baixen les argentines. Les importacions de farina i oli de soja són a l’alça.
Els tres principals usuaris de l’aigua són l’agricultura, la indústria i el sector domèstic (llars i  serveis). L’ús dels recursos hídrics pot considerar-se sostenible a llarg termini a la majoria d’Europa, excepte al sud.
Amunt

No hay comentarios: