jueves, 31 de enero de 2013

Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962



#0272
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 31 de gener de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
La xifra:
La gamba rosada representa el 2% de les captures i una recaptació del 12% del total a Catalunya.

  • Quadre de comandament agroalimentari i rural (més actual)
  • Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Mapa del Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (idescat)
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
El porcí d’engreix continua sense canvis en el preu i el garrí (20 kg) segueix el seu ascens particular. Cap moviment en el sector boví; en oví, el preu continua a la baixa. Pel que fa a l’aviram, disminució en el preu del pollastre groc i en totes les categories d’ous, augment de 0,10 €/kg‐viu en la gallina pesada i estabilitat en la resta, i també en el conill. En els sectors agrícoles, el mercat dels cereals ha estat marcat per la incertesa i la poca activitat. En fruita fresca, la pera Conference ha augmentat 0,02 €/kg respecte de la setmana anterior; en fruita seca, augments per a totes les categories, tant d’avellana com d’ametlla.
L'indicador ISC de la quarta setmana continua constant, a causa del manteniment de preus i costos, i se situa lleugerament per sobre de la mitjana dels valors (103,64 p.p.). D'altra banda, l'indicador en termes comparatius respecte del mateix període de l'any passat continua mantenint nivells positius (+2,61 p.p.).
Amunt
 

:: Observatori del Sector Cunícola

Observatori del sector cunícola de Catalunya
El preu mitjà per al consumidor de les primeres 4 setmanes de l'any 2013 ha estat de 5,54 €/kg.
Amunt
 

:: Observatori del Porcí

Observatori del Porcí
S’ha publicat el Full de preus setmanals del porcí corresponent a la setmana 4 de 2013.
Amunt
 

:: Observatori de la Fruita Fresca

Observatori de la fruita fresca
Fins al novembre de 2012, les exportacions de poma són un 2% inferiors a l’acumulat al novembre de 2011, i se situen en 82.444 t. Les importacions, en canvi, són un 2% superiors a l’any passat per al mateix període, provinents principalment d’Itàlia i França.
El primer preu al pagès de poma Golden i grogues de la campanya 2012/13 correspon al mes de setembre, i se situa en 44,40 €/100 kg. Aquest preu augmenta durant els mesos d'octubre i novembre fins a situar-se en 47,03 €/100 kg.
Aquesta setmana 4, hi torna a haver estabilitat de preus respecte de les tres últimes setmanes, tret de la pera Conference, que augmenta el preu 0,02 €/kg.
Per a la setmana 4 i respecte de la setmana passada, totes les varietats de pera i poma augmenten el preu, tret de la poma Golden Delicious Ia >80, que el manté constant.
Tant Mercabarna com Mercamadrid mantenen els preus constants des de la setmana 2.
Aquesta setmana 4 i respecte de la setmana passada, disminueixen tots els preus: el de la poma vermella i la pera Blanquilla 0,01 €/kg, el de la poma Golden 0,02 €/kg, i el de la pera Conference 0,05 €/kg.
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit d’Espanya, d’Europa i també mundial.
Espanya
La variació anual de l’Índex de Preus Industrials del mes de desembre se situa en el 2,7%, una dècima per sota del mes de novembre. Pugen, entre d’altres, els preus de la fabricació d’olis i greixos vegetals i animals, que presenten la variació anual més alta (22,1%) des d’abril de 2006.
La població activa disminueix en 176.000 persones, principalment entre els joves menors de 25 anys. L’ocupació augmenta en 63.700 persones en l’agricultura.
Europa
El mes de novembre encara mostra un descens del 3,7% respecte del mateix mes de l’any anterior.
Món
En taronges, la producció per a la campanya 2012/13 preveu una caiguda de més del 4% respecte de l’any anterior. En la producció de suc de taronja 2012/13, s'espera una baixada del 2% respecte de l’any anterior. A Europa, la producció baixa un 4,4% a causa d’una menor collita de mandarines. La producció per a la campanya 2012/13 s'espera que arribi al nivell rècord de 24,2 milions de tones, un augment superior al 2% respecte de l’any anterior. La producció a Europa baixa un 8% a causa de les condicions climàtiques.

No hay comentarios: