lunes, 14 de enero de 2013

FlashTicSalut.53 gener2013


Si no veieu bé aquest butlletí podeu fer clic en aquest vincle
    
Articles

Es presenten els resultats del Mapa de Tendències TicSalut 2012

En la sisena edició del Mapa de Tendències s’ha aconseguit disposar del 100% de resposta dels centres del sistema sanitari públic de Catalunya, fet que demostra la consolidació d’aquest estudi com a eina d’informació del sistema sanitari en relació al desenvolupament i ús de les TIC. Els resultats de l’estudi, que realitza anualment la Fundació TicSalut per encàrrec del Departament de Salut, es van presentar el passat 14 de desembre al TecnoCampus Mataró-Maresme. D’altra banda, en aquesta jornada es van fer públiques les 10 tendències en TIC i Salut més destacades d’arreu del món recollides en un informe de la mateixa fundació.

Els Sistemes de Suport a la presa de Decisions Clíniques, un repte de futur per a l'atenció primària i especialitzada a Catalunya

L’estudi del Mapa de Tendències, que elabora anualment la Fundació TicSalut, es complementa cada edició amb un treball monogràfic sobre algun aspecte d’actualitat relacionat amb les institucions sanitàries a Catalunya. El monogràfic de l’any 2012 se centra en els Sistemes de Suport a la presa de Decisions Clíniques (SSDC), “una assignatura que no pot esperar que passi la crisi”, sosté la Dra. Rosa Suñol, directora de l’Institut Universitari Avedis Donabedian de la UAB. En l’acte de presentació del Mapa de Tendències 2012, s’han fet públiques les conclusions d’una anàlisi comparativa sobre SSCD a les entitats proveïdores de salut a Catalunya i s’ha ofert una sèrie de recomanacions en aquest àmbit.

La telemedicina dilueix les fronteres entre el Regne Unit i l'Índia monitorant els malalts coronaris i diabètics

La telemedicina és ja una tecnologia madura. Després de vint anys de recerca activa, s’han aconseguit implementar sistemes de telemedicina amb la col·laboració d’equips situats en punts geogràficament allunyats. Aquest és el cas d’una de les iniciatives del projecte UKIERI (UK-India Education and Research Initiative), que ha unit els esforços de científics i metges del Regne Unit i de l’Índia. Aquests experts han desenvolupat uns sensors sense fils que gràcies a la telemetria permeten la transmissió de dades corporals, com les dels electrocardiogrames (ECG), la pressió arterial o el nivell de glucosa en sang des de xarxes de comunicació mòbil a l’Índia a institucions sanitàries.





Entrevista a la Dra. Montserrat Antonin
Directora de l’Escola Universitària d’Infermeria Gimbernat, a Sant Cugat del Vallès

Vídeo del mes
European Innovation Partnership (EIP) Action Plans
Links d'interès

Vídeo Salut
El Departament de Salut posa a disposició dels centres de la xarxa sanitària pública aquest gestor de descàrregues, amb accés restringit, des del qual es té accés a les "videocàpsules de salut". Aquests continguts audiovisuals sobre campanyes estacionals, informació corporativa i consells de salut s’han dissenyat per a que puguin ser emesos a les instal·lacions dels equipaments sanitaris de Catalunya, principalment a recepcions i sales d’espera. Periòdicament s’afegiran nous recursos al gestor, tot i que també es poden consultar de forma oberta al YouTube de Salut (http://www.youtube.com/user/salutgeneralitat), plataforma en què, a més d’aquest material, hi podreu trobar altres vídeos.

Associació europea per a la Innovació en Envelliment Actiu i Saludable
L’any 2050, el nombre de ciutadans europeus majors de 65 anys serà el doble del d’avui, i les persones de 80 anys triplicaran la xifra actual. En aquest context, la Comissió Europea ha impulsat l’European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing, una iniciativa per convertir aquest repte social en una oportunitat. De fet, l’objectiu de l’associació és que la UE esdevingui líder al món en innovació en aquest àmbit. Per ara, sis grups treballen en el Pla Estratègic d’Implementació, amb la participació d’universitats, grups de recerca, autoritats, proveïdors de salut i organitzacions no governamentals. Fins al 15 de febrer està oberta la convocatòria pública per participar-hi.



Barcelona, 17 de gener 2013



Barcelona, 25-28 febrer 2013



Barcelona, 21 març 2013



Barcelona, 26-28 de juny 2013



Millora de la competitivitat de les empreses TIC catalanes



Espai de debat per a directius i professionales



Portal de Salut del Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona
               




No hay comentarios: