miércoles, 13 de mayo de 2015

# 109 InfoJustícia Departament de Justícia

# 109
InfoJustícia
Departament de Justícia
ISSN 2014-2218 | DL B. 14104-2012
imatge capçalera
Dimarts, 12 de maig de 2015Imprimeix

Recursos

  • e-justicia
  • Mediació
  • facebook
  • cire
  • Lexcat

::Actualitat

El Govern ha convocat un concurs per a la redacció del projecte per a la construcció del Fòrum Judicial de Tarragona. L'anunci s'ha publicat avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.
La licitació inclou la redacció del projecte bàsic i executiu i la posterior direcció d’obra del projecte, ubicat al carrer Arquebisbe Pont i Gol, 10, de Tarragona.  L’equipament es compondrà de tres edificis comunicats i resoldrà l’actual situació de dispersió de seus judicials a Tarragona, alhora que possibilitarà la implantació del model organitzatiu de l’oficina judicial. El Fòrum acollirà els òrgans judicials existents i disposarà d’espai per a necessitats futures.
La publicació respon al compromís del Departament de Justícia d’adjudicar el projecte abans de l’estiu, per tal que al 2017 la Ciutat de la Justícia de Tarragona sigui una realitat.
Anunci pel qual es fa pública la licitació d’un contracte (DOGC núm. 6869)
Germà Gordó es mostra satisfet pel suport unànime del Parlament als dos projectes de llei de modificació dels llibres primer, segon, quart i cinquè del Codi civil de Catalunya
El conseller de Justícia, Germà Gordó, va valorar satisfactòriament l’aprovació, per unanimitat del Parlament de Catalunya, dels dos projectes de llei de modificació dels llibres primer, segon, quart i cinquè del Codi civil de Catalunya. D’aquesta manera ho va traslladar als membres de la Comissió de Codificació de Catalunya, que van assistir al Ple del Parlament, on es van fer les votacions dels dos projectes, que van ser aprovats per unanimitat.
 La finalitat d’ambdues lleis és iniciar la tasca d’harmonització de diferents articles d’aquests llibres del Codi civil de Catalunya per salvar errades o omissions que contenen des de la seva entrada en vigor i evitar així possibles efectes negatius a l’hora d’aplicar-los.
Més informació
El Departament de Justícia i el Consell de l'Advocacia Catalana signen un acord marc de col·laboració en matèria tecnològica
El conseller de Justícia, Germà Gordó, i el  president del Consell de l'Advocacia Catalana, Abel Pié, van signar un acord marc per optimitzar la interoperabilitat mitjançant l’ús prioritari del sistema Lexnet per a l’intercanvi segur d’informació entre els òrgans judicials amb seu a Catalunya i els diferents operadors jurídics.

Amb aquest Acord, el Consell de l’Advocacia Catalana es compromet a instar els seus col·legiats que la recepció de notificacions es faci mitjançant el sistema LexNet, amb el certificat digital emès per l’Autoritat Certificadora de l’Advocacia. Per la seva banda, el Departament de Justícia podrà accedir al registre de professionals col·legiats en exercici.
Més informació
La Generalitat i els col·legis professionals de l'àmbit jurídic refermen el seu compromís per fomentar el català en l'àmbit de la justícia
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el de Justícia, Germà Gordó, han renovat l'acord marc amb els principals col·legis professionals del món del dret per donar continuïtat a l'impuls de l'ús del català als àmbits jurídic i judicial.

L'acord, que incidirà en la pràctica laboral de més de 25.000 professionals, fixa que les parts signants facilitaran les eines per aconseguir la capacitació en llengua catalana i llenguatge jurídic dels professionals col·legiats; facilitar i ampliar la disponibilitat de recursos en català per a actuacions professionals (normativa, formularis, terminologia); promoure i difondre els drets lingüístic dels ciutadans en relació amb l'àmbit jurídic i estendre l'ús del català en l'activitat professional.

Més informació
Germà Gordó rep una delegació romanesa de magistrats i representants governamentals per explicar el sistema judicial i penitenciari català i les polítiques contra la violència de gènere
El conseller de Justícia, Germà Gordó, acompanyat de la secretària de Relacions amb l’Administració de Justícia, Maria Josep Feliu, es va reunir amb una delegació de magistrats i representants governamentals de Romania.
L’objectiu de la trobada va ser, d’una banda, explicar el sistema judicial i penitenciari de Catalunya i el procés de modernització en l’àmbit de la justícia i, de l’altra, explicar les polítiques engegades pel Govern per eradicar la violència de gènere, així com detallar experiències en matèria de funcionament dels jutjats de violència sobre la dona i les iniciatives formatives en aquest àmbit de la judicatura impulsades pel Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.
Més informació
Germà Gordó afirma: «És la nostra obligació trencar amb el binomi drogodependència i delinqüència per aconseguir la reinserció dels reclusos»
El conseller de Justícia, Germà Gordó, va participar en la inauguració de la VII Jornada de Drogodependències; la rehabilitació de persones drogodependents subjectes a mesures judicials, organitzada per Projecte Home i la Universitat de Barcelona. Durant la inauguració el conseller va afirmar que «és la nostra obligació trencar amb el binomi drogodependència i delinqüència per aconseguir la reinserció dels reclusos».
Més informació
El conseller de Justícia, en el marc de la celebració de Sant Joan Evangelista, patró dels notaris i registradors, va lloar la tasca dels notaris i registradors de la propietat, que va qualificar de transcendental. El conseller va recordar que a través d’aquests dos col·lectius «s’escriu la vida, es plasmen acords i s’immortalitzen els fets que marquen les persones, famílies i col·lectius. I a través dels seus arxius podem conèixer la nostra història».
 Més informació
Relleu a la direcció del Centre Penitenciari Puig de les Basses
El fins ara director del Centre Penitenciari Obert de Girona, Fernando Velasco, serà el nou director del Centre Penitenciari Puig de les Basses i el substituirà Francisco Lisa, que fins ara havia estat subdirector de Tractament a Puig de les Basses.
Més informació
Sessió d'investigació «Persones amb discapacitat intel·lectual a centres penitenciaris»
El proper 19 de maig tindrà lloc al Centre d’Estudis i Formació Especialitzada una nova sessió d’investigació en què es parlarà sobre les persones amb discapacitat intel·lectual als centres penitenciaris.
En aquesta sessió s’explicarà el funcionament del DAE-DID del Centre Penitenciari Quatre Camins, un recurs específic per millorar l’atenció que reben dins del centre les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament (DID) i també per millorar el procés de preparació per a la sortida. També es presentaran els resultats d’una investigació que aprofundeix en les característiques i la qualitat de vida de les persones amb DID que compleixen condemna a tots els centres penitenciaris de Catalunya. A més es compararan les similituds i diferències de l’atenció d’aquestes persones en els diferents tipus de recursos.
Per assistir-hi, cal fer la inscripció en línia fins al 17 de maig.

Programa
Conferències sobre el Codi de consum i els contractes d’adhesió a Catalunya al Centre d’Estudis Jurídics
El Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, dins el cicle de conferències sobre justícia i societat Espais d'Actualitat, ofereix dues conferències sobre el Codi de consum i els contractes d’adhesió a Catalunya: «La defensa dels consumidors a través del Codi de consum de Catalunya», a càrrec d’Alfons Conesa i Badiella, director de l’Agència Catalana del Consum, i «Els contractes d’adhesió. Clàusules abusives», a càrrec Joaquim Bernat Vilaseca, cap del Servei de Normativa i Procediment de l’Agència Catalana del Consum.
Les conferències es faran el 27 de maig i es pot fer la inscripció en línia fins al 24 de maig de 2015.
Programa

No hay comentarios: