viernes, 29 de mayo de 2015

# 187 Butlletí Per estar al dia dels temes que t'interessen!

# 187
Butlletí
Per estar al dia dels temes que t'interessen!
Benestar Social i Família
Butlletí Jove.cat
Dijous, 28 de maig de 2015Imprimeix

  • Facebook
  • Twitter
  • Jove.cat
  • Contra la violència masclista

::No t'ho perdis!

Treballar de monitor/a de lleure
Has pensat mai en treball de monitor/a d’educació en el lleure?
Durant l’estiu l'oferta de treball de monitors s’incrementa considerablement.
Aprofita l’estiu, treballa de monitor, alhora que estàs col·laborant amb la educació i el creixement personal dels infants.
I si encara no tens la titulació, també pots formar-te durant l’estiu: jove.cat/formacio
Amunt

::Actualitat

Joves amb idees, joves amb empenta
El projecte “Joves amb idees” vol reivindicar els perfils de joves que tenen idees emprenedores mitjançant una sèrie de vídeos que es publiquen a les xarxes mensualment. La sèrie pretén donar a conèixer els projectes i les vivències positives i enriquidores, però sovint invisibles, d’aquests joves. Al primer capítol l’Albert Olivella, un jove de 26 anys que en fa dos que viu a Torí, ens explica la seva experiència arrel d’un Erasmus, “una experiència que tothom hauria de fer, hauria de ser una etapa de la vida obligatòria”.
Recorda que pots subscriure’t al nostre canal Youtube per saber quan es van publicant els nous vídeos.
La teva parella et controla constantment? #DesactivaelControl
Segons estudis recents, un de cada tres joves entre 15 i 29 anys considera que el control dins la parella és un fet acceptable en algunes circumstàncies. Potser has viscut en primera persona algunes d’aquestes situacions. El teu xicot o xicota vol saber en tot moment on ets i amb qui? Ho trobes normal? El vídeo #DesactivaelControl vol fer-te reflexionar sobre les situacions de control abusives.
Ja tens clar què has de fer si et controlen? #DesactivaelControl i fes-ho saber a tothom, passa el vídeo!
Garantia Juvenil: apunta't-hi!
Jove, si tens de 16 a 24 anys i no treballes ni estudies et pots apuntar a la Garantia Juvenil. Abans de 4 mesos tindràs una oferta de feina o orientació laboral, un itinerari de formació, pràctiques o acompanyament en un projecte d'emprenedoria. Si ets una empresa també tens molts avantatges, com reduir les cotitzacions socials de l'empresa fins al 100% i fomentar els contractes formatius.
A l'espai de Garantia Juvenil del Jove.cat trobaràs 5 vídeos explicatius sobre el programa i tota la informació que necessites. No esperis més, apunta't a la Garantia Juvenil!
2a convocatòria
Pares, mares, si residiu a Catalunya i teniu fills menors de 18 anys us podeu preinscriure a la segona convocatòria del programa "Vacances en família" que us ofereix la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (Xanascat). El període de preinscripcions estarà obert del 29 de maig al 22 de juny. Amb la preinscripció obrtindreu un número a partir del qual s'adjudicaran les places pel sorteig davant notari que es farà el 23 de juny.
Afanyeu-vos! No us quedeu sense plaça!
Les residències d'estudiants de la Xanascat
Una de les necessitats dels joves catalans i de fora de Catalunya és trobar allotjament a l’hora d’anar a estudiar lluny de la seva residència habitual. És per aquesta raó que la Xanascat posa a disposició d’aquests joves les 3 residències d’estudiants que té ubicades a la ciutat de LleidaVic i Gironaper tal d’oferir servei d’allotjament i manutenció durant el curs acadèmic, perquè els joves no s’hagin de preocupar de res més que d’estudiar i aprendre.
Les instal·lacions estan completament preparades perquè els joves hi puguin estudiar, fer consultes, llegir i aprofundir els seus coneixements.
Wiki Loves Earth... i tu, també t’estimes la terra?
Torna el concurs fotogràfic sobre patrimoni natural Wiki Loves Earth després de l’èxit de la primera edició amb més de 5.300 fotografies rebudes. Els objectius del concurs són: documentar i mostrar la diversitat natural i conscienciar sobre els problemes mediambientals, augmentar els continguts de la Viquipèdia sobre els elements del patrimoni natural català i convidar acol·laborar i compartir el coneixement, en aquest cas, imatges gràfiques.
El termini de presentació de les imatges finalitza el 31 de maig de 2015. Afanya't!
Dia de l'Associacionisme Cultural
El 4 de juny és el dia gran de l’associacionisme cultural català i les associacions i entitats culturals el volen celebrar amb tu. Amb motiu d’aquesta diada, les associacions i entitats culturals celebren unes jornades d’activitats de portes ofertes dels seus equipaments del 4 al 7 de juny. Hi estàs convida’t, més de 450 equipaments d’arreu Catalunya esperen la teva visita: ateneus, casals, casinos, orfeons, teatres, locals d'agrupacions de balls populars, locals castellers, etc.
No t'ho perdis, és una bona oportunitat de conéixer coses noves!
Concurs fotogràfic
Aquest és precisament el nom i el lema del concurs fotogràfic a Instagram convocat per l’Institut Català d’Energia (ICAEN) per conscienciar sobre la importància de l’estalvi i l’eficiència energètica i els bons hàbits energètics. El concurs forma part dels actes i activitats que se celebraran durant la Setmana de l'Energia 2015, que tindran lloc al mes de juny. Per participar haureu de fer-vos “selfies” durant alguna de les activitats organitzades arreu del territori per celebrar la Setmana de l’Energia amb l’etiqueta #setmanaenergia a la xarxa Instagram.
El període de participació és de l’1 de maig al 31 de juliol del 2015.
Subvencions per al pagament de lloguer 2015
Vius en un pis de lloguer? S'ha publicat la convocatòria de subvencions d'ajut al lloguer 2015. Es tracta de subvencions per al pagament del lloguer, en règim de concurrència competitiva, per facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a sectors de població en risc d'exclusió social.
Comprova si t'hi pots acollir i beneficiar-te'n. El període de presentació de sol·licituds finalitza el 23 de juny de 2015.
Pixar us regala RenderMan
Si sou afeccionats/des al cinema, no cal que us expliquem qui és Pixar, i en el cas que no ho sigueu, segur que heu vist alguna de les seves pel·lícules. Obres d’art del cinema de l’animació com Toy Story o Wall-E o els efectes especials de pel·lícules com Titanic o El Senyor dels Anells han estat creades amb el motor de renderitzat RenderMan. Ara, Pixar ofereix gratuïtament aquesta eina per crear els teus projectes gràfics o d’animació de la manera més professional.
Si t'agrada el món de l'animació no t'ho perdis!
Amunt

::Recursos que t'interessen

Feines d’estiu i treball temporal
Hi ha empreses i sectors que periòdicament cerquen persones per cobrir places durant una temporada; sovint s'escau amb les vacances de molts treballadors seus o bé amb una remesa de feina arran de l'augment del turisme. Aquestes feines sempre són temporals, de jornada completa, parcial o per hores. Per cercar una feina d'estiu o temporal has de seguir els mateixos passos que si busquessis una feina estable.
Aquí trobaràs algunes idees.
Especial. Sobreviure als exàmens
Quan s'acosten els exàmens, milers d'alumnes se submergeixen als llibres i apunts, fan vida a les biblioteques i entren en un peculiar estat d'ànim, paralitzen la vida social i només poden pensar en l'examen següent. Per superar les proves amb èxit és imprescindible anar ben preparat/da, però també ho és mantenir la calma. Qui més qui menys té nervis davant d'un examen, però hi ha fórmules per controlar l'ansietat. Tot seguit te n'expliquem algunes i et fem diverses propostes per a crear un clima de treball favorable, aconseguir els millors apunts o per reclamar si no et satisfà la nota que t'han posat.
A tots i totes els que esteu d'exàmens, molts ànims!
Especial. El permís de conduir
A Catalunya, més de la meitat de la població disposa de cotxe propi. Encara que la xarxa de transports públics cobreix la major part del territori, no arriba a tot arreu, i molta gent es desplaça amb cotxe, sovint abusant-ne, però en alguns casos, per necessitat. El cotxe s'associa amb la llibertat de moviments però, per poder conduir, s'ha de tenir el carnet. Aconseguir-lo no és només una qüestió de perícia davant l'examinador. Cal tenir temps per dedicar-s'hi, ja que s'ha d'anar a classe, i s'han de fer números, perquè treure's el carnet acostuma a ser car.
Si et vols treure el carnet de conduir, l'estiu pot ser un bon moment.
Vacances i estades al Jove.cat
Les vacances s'acosten i ara és bon moment per començar a planificar-les. A l'apartat "Vacances i estades" del Jove.cat tens una grapat de propostes per passar l'estiu de la millor manera possible. Tant si vols fer un viatge per divertir-te o descansar, com si vols fer un intercanvi cultural o una estada de voluntariat, explora aquesta secció i trobaràs tot allò que necessites per desconnectar de la teva rutina diària.
Tot el que necessites ho trobaràs al Jove.cat.
Aprendre a l'estiu al Jove.cat
Vols aprofitar l'estiu per aprendre a tocar la guitarra, descobrir la història d'un altre país o millorar l'anglès? Les vacances són una bona ocasió per formar-te. Entre el juny i el setembre, una bona colla d'institucions i entitats ofereixen tot de cursos i propostes formatives ben diverses i de durada variable.
Hi ha molts cursos que ja tenen la inscripció oberta. Informa-te'n!
Amunt

::Agenda

No hay comentarios: