viernes, 8 de mayo de 2015

# 134 DIXIT Butlletí del Departament de Benestar Social i Famíli

# 134
DIXIT
Butlletí del Departament de Benestar Social i Família
Dijous, 07 de maig de 2015Imprimeix | Butlletins anteriors

  • Xarxes socials
  • Butlletins del Departament de Benestar Social i Família
  • DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials
  • Publicacions del Departament de Benestar Social i Família
  • Pla Estratègic de Serveis Socials de Catalunya
  • Hèrcules Sistema d'Informació Social
  • Pla Director de Formació
  • Infància Respon
  • Voluntariat
  • Xarxa Òmnia
  • Línia d'atenció contra la violència masclista
  • Pla de Ciutadania i de les Migracions: horitzó 2016
  • Pla Nacional de Joventut de Catalunya

::Destacat

Benestar Social i Família anuncia la creació de més de 700 places en l'àmbit dels serveis socials especialitzats
La consellera del Departament de Benestar Social i Família, Neus Munté, va anunciar en el transcurs del ple del Parlament del 5 de maig la creació de més de 700 places en l’àmbit dels serveis socials especialitzats. Els serveis que se'n beneficiaran s'adrecen bàsicament a persones amb discapacitat, persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental i persones amb VIH-sida.
La consellera Munté presenta les mesures per atendre infants i joves de famílies vulnerables durant aquest estiu
El Departament de Benestar Social i Família va anunciar el 28 d'abril les mesures que promourà per atendre infants i joves de famílies en situació de vulnerabilitat durant el proper estiu. Davant la Comissió de la Infància del Parlament de Catalunya, la consellera Neus Munté va refermar el compromís del Govern amb els nens i les nenes, en especial amb aquells que es troben en risc social.
El Parlament aprova el nou Pla director de Cooperació al Desenvolupament 2015-2018 amb els drets de les dones i els drets col·lectius dels pobles com a objectius prioritaris
El 22 d'abril de 2015 va ser aprovat el Pla director de Cooperació al Desenvolupament 2015-2018 a partir d’un ampli procés participatiu amb tots els actors implicats. Aquest document fixa com a objectius prioritaris els drets humans de les dones i els drets col·lectius dels pobles. Es tracta del quart pla director de la política pública de cooperació, que reafirma el compromís de Catalunya amb la llibertat, la justícia global i la solidaritat internacional.
Amunt

::Actualitat

Amunt

::Novetats DIXIT

Conferència “Entendre's amb adolescents”
El 21 de maig, el psicòleg i professor Pau López oferirà claus i tècniques per establir una bona comunicació amb els i les adolescents des de la vessant professional (educadors/es, integradors/es, professionals dels serveis socials...). La conferència tindrà lloc al centre DIXIT amb seu al Departament de Benestar Social i Família.
Conferència “La importància de l'amor i el vincle afectiu en el desenvolupament humà”
El 22 de maig, DIXIT Lleida acollirà una conferència sobre la importància del vincle afectiu en la infantesa a càrrec de Marta Sadurní, doctora en psicologia i especialista en psicologia clínica. La teoria del vincle afectiu, també anomenada de l’aferrament, explica que els infants neixen amb la necessitat primordial de sentir-se segurs i protegits pels adults que en tenen cura.
Conferència “TDAH: nens i adolescents amb comportament difícil”
El 29 de maig, DIXIT Tarragona acollirà una conferència sobre infants i adolescents amb trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat o sense (TDAH) adreçada a professionals, familiars i a totes aquelles persones interessades en la matèria. Isabel Chávez, psicòloga de la Fundació Adana, explicarà els símptomes d'alerta d'aquest trastorn, així com el diagnòstic i tractament a seguir.
Selecció de material audiovisual disponible als centres DIXIT
DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials elabora periòdicament un llistat de publicacions destacades arribades als seus centres en els darrers dos mesos. En aquesta ocasió, la selecció presenta exclusivament material audiovisual (pel·lícules, documentals i vídeos didàctics) incorporat recentment en el fons dels centres DIXIT. El recull està disponible en paper i en format digital.
Amunt

::Agenda

Jornada organitzada el 22 de maig a Lleida per capacitar els professionals de l’àmbit de polítiques migratòries i serveis socials en la detecció, abordatge i derivació de les persones susceptibles d’irregularitat sobrevinguda. Organitza la Direcció General per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família.
L’Altre Festival Internacional d'Arts Escèniques i Salut Mental
Nou esdeveniment sociocultural basat en propostes artístiques creades, protagonitzades o relacionades amb persones que pateixen un trastorn mental, que tindrà lloc a Barcelona del 4 al 7 de juny de 2015.
Amunt

::Convocatòries

Termini: 12 de maig de 2015
Organitza: Institut Català de les Dones del Departament de Benestar Social i Família
Termini: 25 de maig de 2015
Organitza: Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família
Termini: 25 de maig de 2015
Organitza: Delegació del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya a les Comarques Gironines
Amunt

::Normativa

Amunt

::Formació

Curs amb l'objectiu de formar professionals experts en la creació i el desenvolupament de dispositius i eines participatives en l'àmbit de la rehabilitació i atenció en salut mental; i en el funcionament de processos d'intervenció i inclusió social amb perspectiva multidisciplinària i en constant vinculació amb la comunitat.

Data i lloc: del 16 d'octubre de 2015 al 30 de juliol de 2016 a Barcelona (semipresencial)
Organitza: Universitat Rovira i Virgili, Fundació Congrés Català de Salut Mental i Associació SC Ràdio Nikosia
Els professionals, en la seva funció de seguiment a les famílies acollidores i als infants acollits, es troben davant de reptes específics de la criança d’infants que han viscut experiències traumàtiques. Aquest curs farà una introducció al model de Teràpia del Trauma Infantil aplicat a l’Acolliment Familiar.

Data i lloc: 14 i 15 de maig de 2015 a Barcelona
Organitza: Creu Roja
Amunt

::Lectures recomanades

I vostè com està?: el suport a les persones que cuiden familiars malalts i/o dependents: orientacions per a l'atenció: document base de treball per a la Jornada obert a aportacions
Document elaborat per tal d’obrir la reflexió sobre els riscs per al benestar emocional i la salut que suposa l’atenció i la cura d’un familiar malalt o depenent i la necessitat de millorar l’atenció i els suports que poden rebre aquestes persones.
I vostè com està?: el suport a les persones que cuiden familiars malalts i/o dependents: orientacions per a l'atenció: document base de treball per a la Jornada obert a aportacions. Barcelona: Xarxa pel Suport a les Famílies Cuidadores, [2014]. 22 p.
Exemplar consultable als centres DIXIT i en línia
Hombres maltratados: masculinidad y control social
Llibre que es realitza amb la primera tesi doctoral a Espanya sobre la problemàtica de l’home heterosexual víctima de violència femenina.
Folguera Cots, Laia. Hombres maltratados: masculinidad y control social. Barcelona: Bellaterra, cop. 2014. 214 p. (Serie general universitaria; 148)

Exemplar consultable als centres DIXIT
Libro blanco de la psiquiatría del niño y el adolescente
Llibre que té com a objectiu promoure la formació i el coneixement en tots aquells àmbits relacionats amb la salut mental infantil i juvenil.
Libro blanco de la psiquiatría del niño y el adolescente. Madrid: Fundación Alicia Koplowitz, 2014. 308 p.

Exemplar consultable als centres DIXIT i en línia
Hagamos de nuestro barrio un lugar habitable: manual de intervención comunitaria en barrios
Manual que exposa diverses metodologies i dinàmiques per dinamitzar les relacions de convivència des d’una vessant comunitària.

Hagamos de nuestro barrio un lugar habitable: manual de intervención comunitaria en barrios
. València: CeiMigra: IMEDES: Generalitat Valenciana, 2013. 67 p.

Exemplar consultable als centres DIXIT i en línia
Amunt

::Recurs

History of social work
Història del treball social a través d’una trentena de fitxes ordenades cronològicament i agrupades en tres col·leccions (britànica/anglosaxona, flamenca i neerlandesa) que aborden el tema des de perspectives nacionals i en idiomes diferents.

No hay comentarios: