martes, 5 de mayo de 2015

gencat.cat # 115 Infoacsa Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària

# 115
Infoacsa
Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Departament de Salut
Impacte gràfic InfoACSA 10
Dilluns, 04 de maig de 2015Imprimeix | Butlletins anteriors

  • La seguretat alimentària de l'A a la Z
  • Publicacions de l'ACSA
  • Base de dades de legislació
  • Butlletí de Salut Pública
  • L'App 061
  • Canal Salut
  • Web de Salut Pública

::Actualitat

5 de maig. Dia Mundial del Rentat de mans
Amb motiu del Dia Mundial del Rentat de Mans, l’ACSA vol recordar la importància de mantenir una bona higiene de les mans durant la manipulació dels aliments amb l’edició d’una infografia amb recomanacions sobre quan i com ens hem de rentar les mans per evitar toxiinfeccions alimentàries.
La Unió Europea està donant importància a la reducció de l'ús d'antimicrobians a les granges i els veterinaris i els ramaders han de buscar alternatives eficients. La Jornada va dirigida fonamentalment a veterinaris i ramaders.
El 29 de Maig al Col·legi de Veterinaris de Barcelona
Una de les funcions de l’Agència de Salut Pública de Catalunya és respondre a les qüestions que els operadors de la cadena alimentària poden plantejar a l’Agència així com a les preguntes i/o inquietuds dels consumidors
La Institució Catalana d'Estudis Agraris (ICEA) i l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (ACCA) de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) es complauen a anunciar la celebració de la II Jornada Mengem Sa?, sota el lema «La carn en l’alimentació»
Amunt

::Alertes

El producte afectat és el "Funghi Fresco Biffi" (salsa de setas), fomato 200g
Es tracta de 23 productes de confiteria elaborats per l’empresa sueca FRANSSONS KONFEKTYR AB
El producte afectat és el snack de sal i vinagre (Myprotein Salt & Vinegar Protein Puffs)

Amunt

::Legislació

L’Agència Francesa de Seguretat Alimentària (ANSES) ha publicat un dictamen sobre els riscos sanitaris que s’han de tenir en compte en la producció d’insectes destinats a l’alimentació humana i animal
Amunt

::Informes

Aquest informe ha estat elaborat pel Comitè Científic Assessor de Seguretat Alimentària i aprovat en la reunió de l’11 de desembre de 2014
L’EFSA presenta un informe adreçat al públic en general per donar una visió entenedora dels resultats dels productes químics en els aliments a la UE
Amunt

::Publicacions

AcsaBrief Març/abril 2015
La vigilància i el control de plaguicides en productes alimentaris i pinsos d'origen vegetal i animal a Catalunya, anys 2011-2012
Aquest document és el sisè de la sèrie de vigilància i control de plaguicides a Catalunya que elaboren conjuntament el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) amb la coordinació de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA)
Full informatiu "Mapa de Perills" de periodicitat mensual que recull informació sobre perills detectats en aliments
Els estudis de dieta total sobre contaminants químics serveixen per avaluar-ne el risc per a la salut per mitjà dels aliments. En aquest estudi s’han avaluat l’arsènic, el cadmi, el mercuri i el plom. Tots ells són contaminants ambientals, principalment d’origen antropogènic.
Amunt

::Receptes

Tempura de verdures sense llet, ou ni gluten
La recepta de la Fundació Alícia d'aquest mes és apta per a al·lèrgics a la llet, als ous i al gluten
Nova recepta de la Fundació Alícia contra el malbaratament d'aliments

No hay comentarios: