miércoles, 20 de mayo de 2015

gencat.cat # 47 Butlletí E-Joventut Direcció General de Joventut

# 47
Butlletí E-Joventut
Direcció General de Joventut
Benestar Social i Família
Butlletí E-Joventut
Dimarts, 19 de maig de 2015Imprimeix | Butlletins anteriors

  • Butlletins del Departament de Benestar Social i Família
  • E-Joventut
  • Centre de Documentació Juvenil
  • 900 900 120 Contra la violència masclista

::Presentació

Presentació
Aquest nou butlletí de l’E-Joventut està dedicat a la mobilitat internacional per raons laborals i/o professionals i hi trobareu un ampli recopilatori de recursos que us poden ajudar en la tasca d’orientar i/o assessorar la gent jove que es planteja fer una estada a l’estranger. Inclou un article de les responsables del Centre Europa Jove del Consell Comarcal del Barcelonès, que han col·laborat directament en el recull de recursos, on expliquen el funcionament d’un procés d’assessorament sobre aquest àmbit i la utilització de diferents recursos que us presentem a continuació.
Amunt

::Editorial

La mobilitat internacional vista com a oportunitat
Toni Reig i Casassas, director general de Joventut
Amunt

::Recursos sobre... Mobilitat internacional

DOCUMENTACIÓ
Recursos per treballar i fer pràctiques a l'estranger
Recull de recursos sobre treballar i fer pràctiques a l'estranger on es pot trobar informació sobre webs europees, com ara la Xarxa Eures, la SEPE, la web de les conselleries i de la seguretat social a diferents països. També un llistat d'agències que gestionen ofertes de treball, cursos d'idiomes i allotjament a l'estranger, el programa au-pair i una guia sobre pràctiques en organismes públics i privats internacionals, recopilat per EURES. És un recull realitzat al maig de 2015.
Vídeos explicatius sobre estades de treball i pràctiques a l'estranger
Recull de vídeos de diferents serveis juvenils que tracten sobre mobilitat internacional juvenil per raons laborals o per fer pràctiques a l'estranger. Inclou vídeos sobre experiències de persones joves, d'experts i d'autoritats dels països estrangers, així com vídeos explicatius dels serveis de mobilitat internacional juvenil.
Recull webs 'Orientació per viure i treballar a l'estrangerEn aquest apartat trobareu un recull d'enllaços a webs institucionals i de diferents comunitats catalanes de l'exterior amb informació pràctica per aquells ciutadans i ciutadanes interessats en viure i treballar a l'estranger.
Recursos sobre voluntariat i cooperació internacional
Recull de recursos sobre voluntariat i cooperació internacional. Consta d'una guia informativa i d'una base de dades de projectes del Servei de Voluntariat Europeu.
Recursos transversals per a la mobilitat internacional
Recull de recursos no específics sobre mobilitat internacional per raons laborals o professionals, però que són interessants tenir en compte per contextualitzar els programes específics. Aquest recull inclou el Portal Europeu de la Joventut, el web Your Europe, el web de reconeixement de títols Enic i Naric i l'eina Europass.
Guia "¿Listo para dar el paso?"
És una guia de la Comissió Europea, de l'any 2013, que inclou consells sobre com buscar i sol·licitar feina a cadascun dels estats membres de la Unió Europea i també a d'altres països com Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Suïssa.
PROGRAMES I SERVEIS
Web Móncat

Portal web del Departament d'Empresa i Ocupació que ofereix un suport integral a la mobilitat de la ciutadania. S'hi poden trobar els serveis que la Generalitat posa a disposició de qui decideix retornar a Catalunya i també informació pràctica per a qui vol residir i treballar en altres països del món.
Programes europeus de treball
Recull de programes europeus que fomenten la mobilitat internacional per raons laborals o professionals, concretament els programes Erasmus+ i l'Eurodissea.
Eurodesk
Eurodesk és un servei d'informació sobre programes i iniciatives europees dirigit, no només a les persones joves, sinó també a les que treballen en l'àmbit de la joventut. A Catalunya hi ha quatre punts Eurodesk: al Consell Comarcal del Barcelonès, al Consell Comarcal de la Garrotxa, a l'Ajuntament de Barcelona i a l'Oficina Jove de l'Alt Urgell del Consell Comarcal de l'Alt Urgell.
DOSSIERS
Dossier temàtic: Mobilitat internacional juvenil per raons laborals i professionals
Dossier de premsa: Mobilitat internacional juvenil per raons laborals i professionals
Amunt

::L'article

Consell Comarcal del Barcelonès
L'orientació en la mobilitat internacional Nadine Rutow, tècnica de l'Oficina de Joventut i Habitatge del Consell Comarcal del Barcelonès
Laia Lligadas Martínez, assessora de Mobilitat Internacional del Centre Europa Jove
Amunt

::Notícies

La Direcció General de Joventut organitza, fins a finals d’any, un seguit de formacions sobre mobilitat internacional adreçades a professionals que han d’orientar i assessorar els joves que volen estudiar o treballar a l’estranger. La primera sessió tindrà lloc el proper 27 de maig sobre “Capacitació en mobilitat internacional. Bloc I: Treballar i fer pràctiques a l’estranger”.
Vols fer el Màster Interuniversitari en Joventut i Societat? Consulta els ajuts per cursar-lo
El Màster Interuniversitari en Joventut i Societat (MIJS) informa de la possibilitat de sol·licitar una beca per finançar parcialment el cost de la matrícula del curs 2015-2016. El Màster, a través de la col·laboració de l’Agència Catalana de la Joventut de la Generalitat de Catalunya, disposa de 3.000 euros per cobrir la demanda.
Representants dels consells comarcals, de les entitats municipalistes de Catalunya (ACM i FCM) i de la Direcció General de Joventut es van trobar el passat 5 de maig al Centre Cívic la Fontana en el marc de la Comissió Interinstitucional de Polítiques de Joventut (CIPJ). El director general de Joventut, Toni Reig, va fer balanç de l’any i tres mesos de funcionament de la CIPJ destacant la seva contribució al Pla d’Actuació de Polítiques de Joventut 2016, al desplegament de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ) i al desplegament del programa de Garantia Juvenil.
Nous materials per prevenir situacions de violència masclista i abusos sexuals entre adolescents
L’Institut Català de les Dones (ICD) ha presentat noves eines de prevenció i sensibilització en el marc del Programa “Estimar no fa mal. Viu l’amor lliure de violència”, de prevenció de relacions abusives de parella entre adolescents. Els nous materials són un vídeo de sensibilització, per apoderar les joves i alertar-les contra el control en les relacions afectives de parella, i dos manuals didàctics adreçats a professionals que treballen amb adolescents.
Les darreres dades de l’Enquesta de població activa (EPA) recollides a l’informe sobre la Situació laboral de les persones joves a Catalunya, elaborat per l’Observatori Català de la Joventut de la Direcció General de Joventut, mostren un augment del 0,6% en la taxa d’atur juvenil del primer trimestre de 2015, que se situa en el 33,4%. Al mateix temps, però, aquesta dada suposa una davallada del 3,4% respecte fa un any.
L’Agrupament Escolta i Guia Coll de les Savines de Cervera (Minyons Escoltes i Guies de Catalunya) és l’entitat guanyadora del 1r premi Kabua amb el vídeo “Adaptem la ciutat, canviem el món”. El lliurament del guardó va tenir lloc el passat 25 d’abril a càrrec del director general de Joventut, Toni Reig, i de membres de l’equip Kabua i de l’Equip de Recerca en Diversitat i Inclusió en Societats Complexes de la Universitat Autònoma de Barcelona (ERDISC).
Amunt

::Agenda

CURSOS I JORNADES
Jornada de treball d’Oficines Joves sobre ERASMUS+ / JOVENTUT EN ACCIÓ 
Data: 20 de maig de 2015
Horari: de 10 a 14 h
Lloc: Auditori i Aula de la seu de la Direcció General de Joventut (c/Calàbria, 147. Barcelona)
Organitza: Direcció General de Joventut

Seminari. "Metodologies participatives: eines i recursos pràctics"

Dates: 20, 25 i 27 de maig de 2015  
Horari: de 16 a 20 h
Lloc: Centre d’Empreses Giroemprèn - Parc Científic i Tecnològic de la UdG (carrer Pic de Peguera, 11. Girona)
Organitza: Serveis Formatius L'Om
3a Jornada tècnica de salut jove "Bullying"
Data: 20 de maig de 2015 
Horari: de 9.30 a 14 h
Lloc: Espai Jove Kesse (carrer Sant Antoni Maria Claret, 12-14. Tarragona)
Organitza: Servei de Salut de l'Oficina Jove del Tarragonès
Conferència "Entendre's amb adolescents"
Data: 21 de maig de 2015 
Hora: 17 h
Lloc: Departament de Benestar Social i Família - Aula de formació 1 (Passeig del Taulat, 266-270, planta 2a. Barcelona)
Organitza: DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials
Capacitació en mobilitat internacional. Bloc I: Treballar i pràctiques a l’estranger
Data: 27 de maig de 2015 
Horari: de 10 a 14 h 
Lloc: Seu de la Direcció General de Joventut (carrer Calàbria, 147. Barcelona)
Organitza: Direcció General de Joventut
Conferència "TDAH: nens i adolescents amb comportament difícil"
Data: 29 de maig de 2015
Hora: 12 h
Lloc: Aula de formació dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Tarragona (Avinguda Andorra, 9. Tarragona)
Organitza: DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials
II Congrés Catalunya Emprèn
Data: 4 juny 2015
Horari: de 9 a 14.30 h
Lloc: CCIB - Centre de Convencions Internacional de Barcelona (Plaça de Willy Brandt, 11-14. Barcelona)
Organitza: Generalitat de Catalunya
Curs "Motivació i implicació dels joves: estratègies per a la intervenció"
Dates: 4, 11, 18 i 25 de juny de 2015
Lloc: Can Riera-Espai de memòria de L'Hospitalet (Riera de l'Escorxador, 17. Hospitalet de Llobregat)
Horari: de 9 a 14 h
Organitza: Àrea d'Atenció a les Persones. Gerència de Serveis d'Igualtat i Ciutadania
Conferència "Intel·ligència emocional: emocions i benestar"
Data: 12 de juny de 2015
Hora: 12 h
Lloc: Aula de formació dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Tarragona (Avinguda Andorra, 9. Tarragona)
Organitza: DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials
MÀSTER
Màster Interuniversitari en Joventut i Societat (MIJS)
D'octubre de 2015 a setembre de 2016
CONVOCATÒRIA
Segona convocatòria d’ajuts per impulsar la recerca en diversitat religiosa 2015
Termini: fins a l'11 de juny de 2015
Convoca: Direcció General d’Afers Religiosos (DGAR)

No hay comentarios: