jueves, 20 de julio de 2017

17 JULIOL 2017 #103- Flash TicSalut

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut
17 JULIOL 2017

#103

Tots els números

La sensòrica al servei de les persones, tema central 7es Jornades RDI

Les Jornades R+D+I TIC Salut i Social tenen per objectiu potenciar la visibilitat dels agents clau del sector, les TIC aplicades a l’àmbit de la Salut i el Benestar Social i constituir una plataforma per a la transferència de coneixement.

L’XPatient Barcelona Congress presentarà les darreres iniciatives sobre el canvi de model assistencial centrat en el pacient

Barcelona acollirà, el proper 14 de setembre, la segona edició del congrés XPatient Barcelona Congress, amb la finalitat d’afavorir la transició cap un nou model assistencial centrat en el pacient com a element prioritari, a partir d’iniciatives i de bones pràctiques susceptibles d’implementació en tots els àmbits assistencials per millorar els resultats clínics.

L’atenció integrada social i sanitària des dels serveis socials protagonitza el I Congrés de l'Acció Social a Catalunya

Durant els dies 6 i 7 de juliol Inclusió.cat ha aplegat 450 congressistes a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya amb l’objectiu de potenciar la innovació, el coneixement a partir de l’evidència científica i la professionalització del sector dels serveis socials. En la seva primera edició, el congrés ha focalitzat la mirada en quatre eixos: l’atenció centrada en les persones; els nous reptes per als professionals de serveis socials; els partenariats territorials per a la provisió de serveis socials i de salut integrats i la transformació del sistema de serveis socials per a l’atenció integrada.

Estudi sobre els principals obstacles detectats en l'oferiment de serveis de salut transfronterers

La Comissió Europea ha publicat un estudi centrat en els principals obstacles que han d'afrontar els proveïdors i professionals de la salut que volen establir-se a un altre país membre de la Unió Europea o oferir serveis transfronterers en un altre estat membre diferent al seu d'origen. L'estudi engloba com a proveïdor de salut a metges d'atenció primària, fisioterapeutes, laboratoris mèdics i hospitals.

Entrevista

Entrevistem a la Sra. Rosa Cuscó, directora del Women 360º Congress
"Les dones hem de conquerir espais de creació de coneixement als àmbits científic i tecnològic, esdevenint referents en innovació en salut."
El passat 31 de maig va celebrar-se a Barcelona el Women 360º Congress Edició Tecnologia i Salut, enfocat a debatre sobre com les noves tecnologies estan transformant el benestar de la dona i el sector en particular, des d'una mirada holística. La Fundació TicSalut hi va participar de la mà del seu director, el Dr. Francesc Garcia Cuyàs, a la taula d'inauguració i a la primera taula rodona, i d'Ariadna Rius, gestora de projectes de la Fundació, posant en relleu la interoperabilitat en salut. Hem volgut parlar amb la directora del Women 360º per conèixer com va sorgir aquesta iniciativa i quins reptes afronten pròximament. La Sra. Rosa Cuscó és Directora i Fundadora del Congrés Women 360º, gerent a Comunicamos 360º, editora de la revista dDermis Magazine i comunicadora en Social Media.

Estàndards i Interoperabilitat

Nova actualització de la versió 2.0.2 del protocol WiFIS
L'Oficina d'Estàndards i Interoperabilitat ha publicat una nova actualització de la versió WiFIS 2.0.2. L'objectiu del projecte WiFIS és estandarditzar i integrar tots els processos entre institucions de salut, per tal de que es puguin connectar entre elles utilitzant una plataforma central, evitant la xarxa de connexions punt a punt que complica i encareix la interconnexió entre centres. 
  • XPatient Barcelona Congress 2017

    14 setembre 2017 - Edifici Imagina (Avinguda Diagonal)
  • 7a Jornada TIC, Salut i Social 2017

      28 setembre 2017 - Aula Magna de la Universitat de Vic (Carrer de la Laura nº13). 08500 Vic (Barcelona).
  • I edició Diabetis Digital

    Del 29 al 30 de setembre 2017 - Aula de Pediatria (Hospital de Sant Joan de Déu, Esplugues de Llobregat).
  • Publicació memòria TicSalut 2016

    Des de TicSalut hem publicat la memòria anual de la Fundació del 2016. Aquesta publicació recull els diferents eixos del Pla Estratègic TicSalut 2013-2017, entre els quals hi ha el de ser referents en gestió de la demanda, en normalització i interoperabilitat, observatori d'innovació aplicada a les TIC, projectes d'innovació, projecció externa de les TIC en salut, gestió i transferència del coneixement i garantir la sostenibilitat.
  • Recull fotografies mConnectathon TicSalut

    Durant el divendres 16 de juny de 2017, va celebrar-se el primer mConnectathon de l'entorn TIC, salut i social, en el qual els diferents desenvolupadors que hi van participar (18 apps i 40 participants), van poder realitzar proves de connectivitat i interoperabilitat amb la futura Plataforma de Salut Digital en un ambient controlat i neutral. Reviu els millors moments de l'esdeveniment a través de l'àlbum de fotografies compartit al Dropbox.

No hay comentarios: