lunes, 31 de julio de 2017

Butlletí d'Economia Social i Cooperativa Departament de Treball, Afers Socials i Famílies Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa Juliol 2017 #107

Butlletí d'Economia Social i Cooperativa
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa
Juliol 2017 #107
Treballem junts i avancem plegats
Seguim avançant en els propòsits plantejats a principis de legislatura, afavorint l’ecosistema de l’economia social, i treballant conjuntament per aconseguir una fita històrica que s’ha materialitzat després de dos anys de gestació, i ha vist la llum aquest mes de juliol, amb la celebració de l’acte de presentació pública de l’Associació de l’Economia Social de Catalunya (ESCAT).
La necessitat de fer visible que hi ha una forma de fer economia social, solidària, i transformadora i fer factible la seva incidència real tan a nivell polític com social, són els principals motius pels quals les entitats de l’economia social han unit esforços sota un mínim comú denominador i amb criteris de democràcia, igualtat i transparència.
Un marc de treball comú idoni per a la construcció d’un nou paradigma socioeconòmic, que posa en valor uns trets identitaris molt propis de casa nostra i de la nostra societat com la participació, l’altruisme, l’autonomia, que no són pas aliens als valors que imaginem per a la construcció del nou país.
Ens trobem, doncs, davant d’una cruïlla històrica important en la que anar junts ens ha de permetre anar més lluny, aglutinar esforços i optimitzar recursos, posant a la persona al centre de la presa de decisions.
Josep Vidal i Fàbrega
Director general d’Economia Social, el Tercer Sector,
les Cooperatives i l’Autoempresa
Llegiu-ne més

:: Entrevista

 
Entrevista a Rocío Nogales Muriel
"L'empresa social respon a necessitats socials reals i per a això necessita identificar-les de manera conjunta amb els grups d'interès, adaptant poc a poc els productes o serveis oferts i generant dinàmiques d'apoderament real dels actors locals".
Llegiu-ne més
shadow bottom

:: Aquest mes parlem de...

 
RiceUp, SCCL
Cooperativa de serveis que es dedica a l’estudi creatiu multidisciplinari. Fan créixer idees i empreses amb el disseny com a eina. El seu potencial és l’aportació de valor afegit als seus projectes.
Llegiu-ne més
shadow bottom

:: Notícies

 
L’avaluació de programes del Tercer Sector social
La jornada organitzada per la Taula del Tercer Sector i Ivàlua, es va celebrar amb l’objectiu de millorar l’atenció social mesurant els problemes existents i verificant si han estat assolits. Durant l’acte es va presentar la ‘Guia pràctica d’avaluació de programes del Tercer Sector Social’.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Cooperatives d'alumnes: emprenedoria a l'escola
TV3 es fa ressò de les cooperatives d’alumnes incorporades, cada vegada més, com a hores lectives en les escoles. No només coneixen el funcionament d’una cooperativa sinó que s’hi impliquen i aprenen de la seva activitat. Es preveu que n’hi haurà un centenar a final d’any.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Associació d’Economia Social de Catalunya
El dia 10 de juliol va tenir lloc l’acte públic de presentació de la nova Associació d’Economia Social de Catalunya, amb la presència de Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya, que va ser l’encarregat de tancar l’acte.
Llegiu-ne més
shadow bottom
LinkedIn del departament
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ja disposa de LinkedIn propi on publica: informes, butlletins i dades estadístiques de treball i novetats relacionades amb: #inserciolaboral, #treballautònom, #economia_social i #cooperatives, entre altres temes.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Anuari de l'Ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya 2017
La Confederació va presentar la tercera edició d’aquest estudi sobre l’ocupació de les entitats del Tercer Sector Social a Catalunya. Destaca que aquestes han tingut un increment d’un 2,2% d’ocupació més que l’any 2015, donant feina a 92.000 persones.
Llegiu-ne més
shadow bottom

:: Agenda

 
Ajuts i Subvencions
Les convocatòries per a la incorporació de socis a cooperatives i societats laborals, per a la capitalització d’aquestes entitats i els ajuts per al finançament de les empreses d’economia social encara estan obertes. Consulteu terminis.
Llegiu-ne més
shadow bottom
aracoop
Premis aracoop als millors treballs de fi de Grau i de Postgrau (TFG) i fi de Màster en l’àmbit del Tercer Sector, l’Economia Social i les cooperatives. Es poden presentar fins el 20 de setembre.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Premis Piñol 2017
Acció Solidària Contra l’Atur, un any més aposta per al reconeixement a les entitats que treballen pel foment de l’ocupació valorant el projecte més innovador i al de millor trajectòria. Us podeu presentar fins el 29 de setembre.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Per incloure notícies al butlletí, podeu enviar-les a la bústia de contacte posant en l'assumpte "Economia Cooperativa"

Altres notícies del sector

Alta Baixa Contacte
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

No hay comentarios: