miércoles, 12 de julio de 2017

BUTLLETÍ DIXIT Departament de Treball, Afers Socials i Famílies Juliol 2017 #174

BUTLLETÍ DIXIT
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Juliol 2017 #174

Notícies

 
shadow bottom
 
shadow bottom
 
shadow bottom
Altres notícies
Generalitat i món local s'uneixen en la defensa dels drets de les persones LGTBI
Barcelona acull la jornada "Els reptes de la lluita contra la pobresa i per a la inclusió social a Catalunya"
Guanyadors del Premi de Foment de la Llengua de Signes Catalana
El Govern impulsa el projecte "Tallers de llengua i socialització de famílies en l'entorn educatiu"
El 68,1% dels catalans consideren molt important tenir coneixements sobre les diferents confessions religioses
Llegiu-ne més

Novetats DIXIT

 
Dossier temàtic sobre l’atenció integrada social i sanitària
Amb motiu de la celebració d’Inclusió.cat, I Congrés de l’Acció Social, DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials ha publicat aquest dossier temàtic sobre l’atenció integrada social i sanitària amb documentació de referència, recursos diversos i webs d’interès.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Bibliografia bàsica dedicada a la Cultura LGTBI
Vinculat al Dia per l’Alliberament LGTBI, el Servei de Biblioteques ha publicat aquesta tria bibliogràfica en la que DIXIT hi va col·laborar.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
"Hi havia una vegada els drets de la infància a Catalunya..." Taula rodona sobre com explicar als infants els seus drets
El 21 de setembre DIXIT organitzarà la taula rodona "Hi havia una vegada els drets de la infància a Catalunya... una història sense fi?", on un grup de juristes experts en infància i adolescència presentaran la seva experiència en la redacció d'un llibre de contes per explicar als infants els seus drets i on també debatran sobre l'estat actual i les perspectives d'aquests drets al nostre país.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Selecció de novetats
Inclou les últimes novetats en publicacions, revistes i material audiovisual en l’àmbit d’afers socials dels centres DIXIT.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Agenda

Diàlegs sobre la Renda Garantida de Ciutadania; un nou dret social per un nou país
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies conversa –en diverses sessions durant el mes de juliol- amb agents econòmics i socials sobre la Renda Garantida de Ciutadania, un nou dret que assegurarà els ingressos mínims a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat, alhora que permetrà el seu apoderament i la promoció cap al món laboral.
Llegiu-ne més
Ajuts de suport a l'autonomia en la pròpia llar per a l'any 2017
S'obre la convocatòria per a la concessió d'aquests ajust que, entre d'altres, dona compliment a la llei 12/2007 de serveis socials que preveu el servei de suport a l'autonomia en la pròpia llar per a persones amb discapacitat física o intel·lectual i per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental.
Llegiu-ne més
Presentació de l'informe "La població de 45 a 64 anys en situació d'atur de llarga durada"
El Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya ha elaborat aquest informe en el que s’analitzen les raons per les quals cal impulsar polítiques adreçades a aquest col·lectiu així com els seus principals eixos. L’acte de presentació tindrà lloc el 13 de juliol.
Llegiu-ne més
Congrés Internacional de Bioètica
El 7 de setembre tindrà lloc aquest congrés organitzat per l’Institut Borja de Bioètica-URL i l’European Association of Centres of Medical Ethics que tractarà sobre la justícia en l'atenció sanitària i els valors en conflicte.
Llegiu-ne més
Postgrau en arts escèniques i acció social
Primera edició d’aquest postgrau -organitzat per l’Institut del Teatre i el centre Xamfrà- que capacita per intervenir com a creadors, ajudants, promotors, productors, programadors, avaluadors o generadors de projectes d’arts escèniques aplicades a la comunitat en múltiples àmbits pedagògics i socials.
Llegiu-ne més

Publicacions destacades DIXIT

 
Tratamiento integral del acoso
Tractat interdisciplinari jurídic, psicològic i mèdic de l’assetjament en les seves diverses modalitats, des de les més conegudes, com l’assetjament sexual, l’assetjament laboral o l’assetjament immobiliari, fins a les més noves com l’escrache, el blocking, l’assetjament comercial telefònic o la persecució mediàtica.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Una segunda madre
Guanyadora de diversos premis, aquesta pel·lícula brasilera mostra la vida de Val, una assistenta interna que treballa per una família adinerada i cuida el fill adolescent com a propi. L’arribada de la seva filla, que va deixar al càrrec d’uns familiars fa 13 anys, altera l’ordre de les coses i planteja un conflicte de lleialtats i de classes socials.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Escenoterapia: aplicaciones clínicas y educativas
S’exposen les bases teòriques i pràctiques de l’escenoteràpia aplicada especialment amb infants, adolescents i joves en àmbits educatius i de salut mental: atenció precoç, escola, educació especial, discapacitat psíquica, psicosi incipient i autisme. Van acompanyats d’exemples il·lustrats i procediments terapèutics.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Recurs

 
Perfil corporatiu a Linkedin
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert un nou perfil a Linkedin des d’on es facilitarà a la ciutadania informació d’interès sobre l’àmbit del treball.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Alta Baixa Contacte
ISSN: 2013-3871
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

No hay comentarios: