martes, 4 de julio de 2017

Butlletí d'Economia Social i Cooperativa Departament de Treball, Afers Socials i Famílies Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa Juny 2017 #106

Butlletí d'Economia Social i Cooperativa
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa
Juny 2017 #106
Les cooperatives garanteixen que ningú es quedi enrere
Demà dia 1 de juliol commemorem el Dia Internacional de les Cooperatives, que enguany té com a lema “ les cooperatives garanteixen que ningú es quedi enrere” amb l’objectiu de posar en valor el paper fonamental que desenvolupen en l’àmbit de la inclusió, la participació, la igualtat d’oportunitats, i el desenvolupament de la comunitat i del territori.
Els esforços per posar en valor el model cooperatiu i fer-ho en clau de territori, es consoliden enguany amb una proposta encara més ambiciosa. Sacsejarem per fer aflorar l’economia social i cooperativa a tots els racons del país, amb més ateneus cooperatius i més treball en xarxa. Identificarem i donarem suports a projectes innovadors i singulars, tant sectorials com de país, que creïn ocupació en l’economia social i cooperativa. Reforçarem el finançament i els ajuts a incorporació de socis. Perquè creiem que un canvi de model econòmic és possible, i les cooperatives en són part important de la solució.
Hem d’aprofitar el moment fundacional que viu Catalunya, per plantejar propostes sòlides que ens permetin avançar cap a nous models de creixement. Els models de gestió propis de l’economia social, permeten garantir l’impacte social de les activitats, assegurar l’eficiència dels recursos públics i potenciar el màxim retorn econòmic i social.
Apel·lem un any més el compromís actiu de les cooperatives en particular i de tota l’economia social per projectar un futur amb major progrés i llibertat.
Josep Vidal i Fàbrega
Director general d’Economia Social, el Tercer Sector,
les Cooperatives i l’Autoempresa
Llegiu-ne més

:: Entrevista

 
Entrevista a Sergi Rufat
"La visió més macro ens permet veure que l’economia social té una immensa capacitat d’adaptació i innovació, els ateneus en són el reflex i fent ús d’aquesta plasticitat estan ajustant els seus serveis a les necessitats reals del territori".
Llegiu-ne més
shadow bottom

:: Aquest mes parlem de...

 
Facto Assessors, SCCL
Cooperativa dedicada a l'assessorament laboral, fiscal, comptable, i administratiu, especialitzada en l'economia social i el tercer sector.
Llegiu-ne més
shadow bottom

:: Notícies

 
Reconeixements CoopCat 2017
El vicepresident Oriol Junqueras i la consellera Dolors Bassa van entregar aquests premis a les cooperatives que destaquen pel seu compromís amb el territori, el foment de l’ocupació de qualitat, l’enfortiment de l’emprenedoria o la col·laboració intercooperativa.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Cent anys d’història
Les cooperatives Vinícola del Priorat i l'Agrícola de Bellmunt celebren 100 anys de la seva creació. Són un exemple de l’evolució del treball cooperatiu al llarg d’un segle. 
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
GiroPark, Centre Especial de Treball
Aquesta entitat ha tornat a guanyar la gestió de la zona blava de l'Estartit, i per tant continuarà treballant com ho fa des del 2004. Per altra banda gestiona altres aparcaments generant llocs de treball a persones amb discapacitat física.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Sostre Cívic, SCCL
És una de les entitats que participarà en la construcció de dos dels cinc solars municipals que l’Ajuntament de Barcelona ha destinat a habitatge cooperatiu de cessió d’ús, una modalitat que evita que els habitatges es converteixin en ús privat.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Iniciatives de transformació social i gestió democràtica
La Confederació va premiar quatre entitats per les seves experiències innovadores en iniciatives de transformació social i gestió democràtica. Les guardonades varen ser: Suara Serveis, Obertament, la Cooperativa d’Alumnes Pinisan i Fundació Santa Susanna.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Implementació de polítiques públiques d'integració social de persones amb discapacitat
El Govern va subscriure un conveni amb l'ONCE i la seva fundació per treballar conjuntament per la inclusió social de les persones amb discapacitat.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Seccions de crèdit de les cooperatives
S’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya,  la Llei 7/2017, del 2 de juny, del règim de les seccions de crèdit de les cooperatives.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Impulsar projectes d'economia social
L’Ajuntament del Prat i l’Associació Espigoladors han signat un conveni de col·laboració per impulsar projectes d’economia social i d’integració laboral de persones aturades amb dificultats especials.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

:: Agenda

 
Ajuts i Subvencions
Ja s’ha publicat la convocatòria de subvencions per a la capitalització de les cooperatives i societats laborals Capitalcoop 2017, i està previst que el dia 3 de juliol es publiqui la d’incorporació de persones sòcies a cooperatives i societats laborals. Consulteu terminis i condicions.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Dipòsit dels comptes anuals d’una cooperativa
Si heu tancat l’exercici a 31 de desembre, recordeu que l’assemblea general ha d’aprovar-los abans del 30 de juny i cal presentar la sol·licitud de dipòsit en el Registre abans del 31 d’agost.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Projectes de cooperació internacional
La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya dedica l'1% del seu pressupost a aquests projectes desenvolupats per cooperatives. L'ajut es pot sol·licitar enviant un resum del projecte abans del proper 7 de juliol.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Acte de presentació pública de la nova Associació de l’economia social de Catalunya
L’acte, que es celebrarà el proper dia 10 de juliol al matí, al Palau Robert de Barcelona, comptarà amb la presència de Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
Per incloure notícies al butlletí, podeu enviar-les a la bústia de contacte posant en l'assumpte "Economia Cooperativa"

Altres notícies del sector

Alta Baixa Contacte
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

No hay comentarios: