viernes, 7 de julio de 2017

Butlletí Jovecat Departament de Treball, Afers Socials i Famílies Direcció General de Joventut Juny 2017 #210

Butlletí Jovecat
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Direcció General de Joventut
Juny 2017 #210
Skate Parks a Catalunya
Si el teu rotllo és l’urban lifestyle i portes un rider o roller a dins teu, t’agradarà saber que a Catalunya hi han moltes instal·lacions on practicar els esports urbans en les seves diverses modalitats: skatebmxinlinescooterlongboard… Mira la llista!
Llegiu-ne més

Actualitat

 
Feines d'estiu i treball temporal
Moltes empreses cerquen personal per cobrir places durant la temporada d'estiu. Aquestes feines temporals poden ser a jornada completa, parcial o per hores. T'expliquem per on començar.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Es posa en marxa el Kastanya.cat 2017
Si t’agrada la música, cantes en català o occità i tens el teu propi grup, ja et pots apuntar a la segona edició del projecte Kastanya.cat, de foment de l’ús del català i l’occità mitjançant la música. Inscripcions obertes fins al 16 de juliol!
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
La 18a Escola d’Estiu del Voluntariat obre les portes
L’Escola d’Estiu del Voluntariat (EEV) obre les seves portes a totes aquelles persones interessades a formar-se en el món del voluntariat. Més d’una trentena de cursos per créixer i apoderar-se, tant en entitats de voluntariat com en el món associatiu.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Dia per l'Alliberament LGTBI
Com cada 28 de juny, aquesta setmana hem commemorat el Dia per l'Alliberament de lesbianes, Gais, homes i dones Transsexuals i Bisexuals, enguany amb el lema "Estima i sigues com vulguis". Una jornada de festa, reivindicacions i tolerància.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Feina a festivals i concerts
Durant la temporada d'estiu s'organitzen activitats a l'aire lliure, concerts, obres de teatre, dansa... on sovint necessiten personal de suport per a tasques com ara muntar i desmuntar l'espai i vendre entrades, o bé per a informació, seguretat, repartiment de publicitat, cambrers, neteja...
Llegiu-ne més
shadow bottom
L’estiu és un festival (juny/juliol)
Sol, calor, platja, muntanya, tot això és l’estiu, però també música, molta música per gaudir dels nombrosos festivals que se celebren al llarg de tot l’estiu. Tindreu problemes per triar entre la gran quantitat d’opcions que us proposem!
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Universitats d’estiu
Vols aprofitar per formar-te a l'estiu? Les universitats d'estiu són una bona oportunitat! Informa't dels cursos d'estiu a les universitats i segueix aprenent!
Llegiu-ne més
shadow bottom
Publicació de l’oferta final per a batxillerat i cicles formatius per al proper curs
El 30 de juny, el Departament d’Ensenyament publica l’oferta final per a batxillerat i cicles de FP de grau mitjà, i l’11 de juliol la de cicles formatius de grau superior. Les matriculacions s’inicien el 4 de juliol.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
#aquiproubullying, una lluita en equip!
El Departament d’Ensenyament ha creat el nou programa d'innovació pedagògica #aquiproubullying, de prevenció, detecció i intervenció de l’assetjament entre iguals, per als centres del Servei d’Educació de Catalunya (SEC). El termini per participar-hi és obert fins al 15 de setembre.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Un estiu amb bici
Si hi ha un mitjà de transport que sembla pensat per a l’estiu, aquest és la bicicleta, un mitjà econòmic, net i totalment integrat al medi ambient que està canviant la forma de moure’s de la gent. Descobreix les rutes de cicloturisme més interessants!
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
El Parkour, dels carrers als Jocs Olímpics de Tokyo?
La Federació Internacional de Gimnàstica (FIG) va aprovar al maig una nova disciplina inspirada en el parkour per tal de captar l’interès del públic més jove. Aquesta nova disciplina incorpora dues modalitats: una prova d’obstacles contrarellotge i una prova d’estil lliure.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Coòpolis, un ecosistema d'economia social cooperativa
Si t’estàs plantejant de formar part d’una cooperativa, a Coòpolis, l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona, trobaràs un espai de coordinació, aprenentatge, innovació, creació i assessorament en matèria d’economia social i cooperativa.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Coneixes les residències d'estudiants de la Xanascat?
Si el curs vinent t’has de desplaçar a lluny de casa teva per estudiar, les residències d’estudiants de la Xanascat a Girona i Lleida t’interessen. A les instal·lacions tens allotjament i servei, i estan ben preparades perquè els joves hi pugueu estudiar, fer consultes, llegir i aprofundir els vostres coneixements.
Llegiu-ne més
shadow bottom
El culte al cos
Qui no s'ha preocupat mai per la forma del seu cos? I quan ho hem fet, ha estat per salut, per estètica o per les dues coses? Quina és la diferència entre el cos que tenim i el cos que percebem que tenim?
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Youth4EJ, joves i justícia ambiental
Si t’indignen les injustícies mediambientals, ara tens un espai on poder-les denunciar i difondre: l’Observatori contra la Injustícia Mediambiental Youth4EJ.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Jove, vols decidir sobre el futur de l’agricultura?
Si ets jove i et dediques al ram de l’agricultura, posa el teu granet de sorra contestant l’enquesta que ha preparat el Consell Europeu de Joves Agricultors (CEJA) per influir en les polítiques que afectin directament als joves agricultors de la UE. Participa, pot guanyar un iPad!
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Joventut, talent i artesania
En un món mecanitzat i digitalitzat, l’artesania reclama el seu lloc i el seu futur és en mans dels joves. Per reivindicar i reconèixer la feina de la joventut artesana, s’ha creat el Premi Nacional d’Artesania al Talent Emergent. Els candidats es van poder conèixer a la Setmana de l'Artesania de Catalunya del 5 a l'11 de juny.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Setmana de la Natura 2017
La Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) i la Xarxa de Custòdia del Territori van impulsar entre el 2 i l'11 de juny aquesta campanya per conscienciar sobre la necessitat i la importància de conservar i protegir la natura. No ens n'oblidem, però, que cal fer-ho tot l'any.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Recursos que t'interessen

 
Anem Preparats
Informacions i recomanacions perquè totes les activitats d'educació en el lleure siguin de qualitat, es facin en condicions de seguretat i integritat física per als infants i joves que hi participen, i respectin el medi natural que les acull. Ara en nou format web i també en versió adaptable per a dispositius mòbils!
Llegiu-ne més
shadow bottom
Condicions laborals al Jove.cat
Informació sobre els diferents aspectes del treball assalariat: retribucions, temps de treball, seguretat i salut ... i recursos en cas d'irregularitats laborals.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Feina Activa app
Sabies que el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha posat a la teva disposició una aplicació per poder accedir a la major part de les ofertes de feina que es publiquen a Catalunya?
Llegiu-ne més
shadow bottom
La calor durant la jornada de treball a l'estiu
A l'estiu, amb la calor, haver de realitzar tasques pesades o treballs a l'exterior a elevades temperatures pot portar el cos humà al límit, i ocasionar accidents de treball. Si fas feines a l'aire lliure tingues en compte tots aquests consells.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Nou espai web d'actualitat al Portal MónCat
El portal MónCat compta ara amb un nou espai, accessible des de la seva pàgina principal, que recull i difon totes aquelles notícies i activitats que tenen com a fil conductor el suport als processos migratoris i a la mobilitat internacional en tots els àmbits.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Agenda

TOT EL TERRITORI: Premi Nacional de Recerca al Talent Jove
Premi que té com a finalitat estimular i reconèixer l’esforç dels/de les joves investigadors/ores que en la seva trajectòria professional hagin destacat per la qualitat i excel·lència del seu treball científic i de recerca.
Termini obert fins al 29 de setembre.
Llegiu-ne més
TOT EL TERRITORI: Premis Recerca Jove per fomentar l'esperit científic del jovent (PRJ 2017)
Es premien els treballs de recerca, realitzats durant el curs 2016-2017 per alumnes de 3er i 4rt d’ESO, batxillerat o cicles formatius de grau mitjà i superior.
Termini obert fins al 28 de setembre.
Llegiu-ne més
BARCELONA: Concurs literari Lletres Joves Horta-Guinardó
Nova edició del concurs literari LLETRES JOVES H-G adreçat a joves entre 16 i 25 anys amb l’objectiu de fomentar la creativitat tot promovent les especialitzacions literàries de les biblioteques del districte.
Termini obert fins al 15 de setembre.
Llegiu-ne més
DIVERSOS MUNICIPIS DE LLEIDA: Exposició itinerant Espais Naturals de Ponent
Viu els espais naturals de Ponent.
Fins al 15 d'octubre.
Llegiu-ne més
TARRAGONA: Concurs Internacional de Focs Artificials “Ciutat de Tarragona”
El Concurs de Focs Artificials té una llarga tradició (1990) i s’ha convertit en un dels més importats del Mediterrani. La pirotècnia guanyadora s’encarrega dels focs artificials de la festa major (Santa Tecla).
Fins l'1 de juliol.
Llegiu-ne més
FIGUERES: Campus Gratuït d’Emprenedors 2017
Curs adreçat a alumnes de 4rt d’ESO i fins a 23 anys, que tinguin la intenció de conèixer de prop el concepte d’emprenedoria, i quines han de ser les seves capacitats per portar-lo a terme. Inscripcions obertes.
Del 3 al 14 de juliol.
Llegiu-ne més
ULLDECONA: 13es Jornades Musicals a l'Ermita de la Pietat
Una programació exquisida de concerts per amenitzar les tardes de diumenge d'estiu a Ulldecona.
Fins al 28 d'agost.
Llegiu-ne més
Alta Baixa Contacte
ISSN: 2014-2447
Butlletí Jovecat

No hay comentarios: