miércoles, 19 de julio de 2017

EUROPA SOCIAL Monogràfic del Butlletí DIXIT Departament de Treball, Afers Socials i Famílies Juliol 2017 #175

EUROPA SOCIAL
Monogràfic del Butlletí DIXIT
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Juliol 2017 #175
25a Conferència Europea de Serveis Socials
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha participat en la 25a Conferència Europea de Serveis Socials ‘Transforming lives through innovation and technology’, organitzada per l’European Social Network (ESN) a La Valetta, Malta.
Llegiu-ne més

Actualitat

 
Pilar Europeu de Drets Socials
La Comissió Europea va presentar, el passat 26 d’abril de 2017, una proposta de Pilar Europeu de Drets Socials.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Dimensió social de la Unió Europea
El document de reflexió sobre la dimensió social d’Europa és un dels documents que acompanya al Llibre Blanc sobre el futur de la Unió Europea.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Invertir en infància: balanç de quatre anys de l’adopció de la Recomanació
La Comissió Europea ha publicat un document de treball en el qual es fa balanç de la Recomanació sobre Invertir en Infància passats quatre anys de la seva adopció.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Ruta del Mediterrani central: Pla d'acció per ajudar Itàlia, reduir la pressió migratòria i reforçar la solidaritat
La Comissió Europea ha proposat un seguit de mesures a aplicar de manera immediata pels Estats membres de la UE, la Comissió, les agències europees i la pròpia Itàlia.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Millora de la conciliació de vida laboral i familiar per a persones cuidadores
El 22 de juny, les comissions d’Ocupació i Afers Socials i de Drets de les Dones i Igualtat de Gènere del Parlament Europeu organitzaren una audiència pública sobre aquesta temàtica.
Llegiu-ne més
shadow bottom
El Fons Social Europeu compleix seixanta anys
L’any 2017, amb la commemoració del 60è aniversari del Tractat de Roma, marca també el sexagèsim aniversari del Fons Social Europeu (FSE), l’instrument més antic i important d’Europa per invertir en les persones.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Trenta anys d’intercanvis a l’estranger en el marc de l’Erasmus
La UE ha celebrat aquest mes el trigèsim aniversari d’Erasmus, el programa d’intercanvis a l’estranger del qual ja s’han beneficiat nou milions de persones a Europa.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Presidència estona del Consell de la UE
Estònia assumeix, per primera vegada, la Presidència del Consell de la UE durant el segon semestre de 2017 sota el lema "Unió en l’equilibri".
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Agenda

 
Cimera Social per una ocupació i un creixement justos
Juntament amb el President de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, el Primer Ministre suec, Stefan Löfven, acollirà una Cimera Social a Göteborg el 17 de novembre de 2017, centrada en la promoció d’una ocupació i un creixement justos. La cimera reunirà a caps d’estat i de govern, agents socials i altres actors clau per treballar per una Europa més social. Uns mercats laborals europeus en bon funcionament i justos, uns sistemes de protecció social eficaços i sostenibles i la promoció del diàleg social a tots els nivells constituiran el nucli de l’agenda de la cimera.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Recursos i publicacions

 
Eina de perfils de competències per a persones nacionals de tercers països
La Comissió Europea ha presentat l’eina de perfils de competències per a persones nacionals de tercers països, una eina que farà possible que les persones no nacionals de la UE presentin les seves competències, qualificacions i experiències de manera comprensible per a empreses i centres educatius i formatius, assegurant el reconeixement de les seves competències i oferint orientació laboral i formativa. Aquesta eina és part de les deu accions definides en la Nova Agenda de Capacitats per Europa.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Erasmus+ Generation Online Meeting Point
Amb l’objectiu d’implicar a la generació Erasmus+ en el desenvolupament del futur programa, la Comissió Europea ha presentat Erasmus+ Generation Online Meeting Point, un lloc web que ofereix als joves i a les organitzacions l’oportunitat de participar en debats amb persones expertes en els àmbits de la joventut, l’educació i la formació, proposar temes, identificar problemes i presentar solucions.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
Alta Baixa Contacte
ISSN: 2013-3871
Departament de Benestar Social i Família

No hay comentarios: