miércoles, 7 de mayo de 2014

#113
Consum notícies 
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum
2a etapa
6 de maig de 2014
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors
Quan desaprofites menjar, malbarates els teus diners.
Sumari
  • Consum a les xarxes socials

    Consum, punt de trobada

    Pren el control de la teva economia

    Taula de diàleg per a la prevenció dels transtorns de la conducta alimentària

    Salut i alimentació

    Autoavaluació d'empreses

    Empreses adherides a l'arbitratge de consum

    Codi de Consum de Catalunya
  • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

Consum Punt de trobada a Calella
Aquesta exposició, que mostra l’estructura del consum a Catalunya i dóna a conèixer als visitants quins són els seus drets i deures com a persones consumidores, estarà instal·lada al Mercat municipal de Calella fins al 8 de maig.
A més, en aquesta ocasió, els visitants poden gaudir de l’exposició en un marc que convida a escollir aliments de producció local i potencia el consum de proximitat. I és que el consum de productes i serveis fets en el nostre entorn territorial més proper, ajuda a reforçar l’economia local i a reduir la despesa energètica que produeix el transport de productes d’un continent a un altre.

Fira Berga
A la Fira de l'1 de maig de Berga, l 'Agència Catalana del Consum va posar un estand amb l'exposició itinerant "Consum, Punt de Trobada". Aquesta mostra ofereix al visitant la possibilitat de conèixer l'estructura del consum de Catalunya, un model que protegeix i garanteix la seguretat de les persones consumidores i que s'ha vist reforçat amb el Codi de consum de Catalunya.


Actuacions ACC Terres de lEbre
El director de l’Agència Catalana del Consum (ACC), Alfons Conesa, acompanyat del subdirector de l’ACC; Albert Melià, i de la directora dels serveis territorials del Departament d’Empresa i Ocupació a Terres de l’Ebre, Mercè Miralles, van presentar els resultats de la Memòria d’Actuacions 2013 de l’ACC. Entre les dades presentades, destaca que els ebrencs van presentar al 2013 un total de 1.435 reclamacions de consum, un 10,29% més que l’any anterior.

La xarxa Nepim, centrada en l'intercanvi de bones pràctiques i experiències en l'àmbit del consum responsable i sostenible, i en l'apertura a un major nombre d'organismes locals i regionals que promoguin aquests valors a les diverses regions europees, publica, des de l'abril de 2014 un Newsletter.
Aquest butlletí difon novetats sobre protecció de les persones consumidores a Europa, així com també, de les actuacions que fan les entitats i organismes que configuren aquesta xarxa interregional de consum.

:: Destaquem

Els comerços poden fixar un import mínim de compra quan es vol pagar amb targeta?
Sí, és lícit limitar la quantia i posar-ne una de mínima o màxima, sempre que aquestes condicions no siguin abusives, és a dir, que les quanties màximes o mínimes estiguin incloses en unes franges adequades a la realitat social i econòmica i d’acord amb el tipus d’establiment o el sector d’activitat de què es tracti.
Aquestes quantitats mínimes o màximes, han d’estar correctament informades per part de l’establiment de manera semblant a com anuncia l’acceptació de pagament amb targeta bancària, perquè la coneguem abans de fer la compra.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

No hay comentarios: