martes, 6 de mayo de 2014

#103 Infoacsa

Si no veieu bé aquest butlletí podeu fer clic en aquest vincle
Generalitat de Catalunya, www.gencat.cat
#103
Infoacsa - Butlletí del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
Abril 2014
Agenda
Curs introductori a la metabolòmica. Reus, 8 i 9 de maig de 2014

Workshop: Eines per a l'avaluació i la gestió del risc. Barcelona, 14 de maig de 2014

Formació: Documentació reglamentària i autocontrols: Com confeccionar-la i tenir-la al dia. Girona, 13, 20 i 27 de maig de 2014

Curs "Els criteris microbiològics, la clau de la seguretat alimentària". Barcelona, 13, 15, 20 i 22 de maig

Jornada tècnica: "Nocions bàsiques de brioxeria, present i futur". Barcelona, 13 de maig

Jornada tècnica: "L'APPCC per als elaboradors de formatges". La Vall de Bianya, 20 de maig de 2014

Legislació
El Govern aprova el Decret d'ordenació d'explotacions ramaderes per millorar-ne la qualitat dels processos productius

Aprovada la nova norma de qualitat per al iogurt
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Actualitat

L'EFSA renova el seu Comitè Científic

L'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) ha obert una convocatòria per renovar els membres del seu Comitè Científic, i de vuit Panells Científics.

Més informació


Informes científics

Dictamen científic de l'EFSA sobre el risc derivat per la presència de salmonel·la i norovirus en vegetals de fulla verda que es mengen crus

Recomptes inferiors a 100UFC d' E. coli / g indiquen que s'apliquen unes pràctiques correctes agrícoles i d'higiene en la producció i transformació dels vegetals de fulla verda que es mengen crus.

Dictamen de l'EFSA sobre els riscos associats al manteniment de la cadena de fred durant l'emmagatzematge i transport de carn

L'EFSA proposa diferents temperatures de les canals a la prevista en el Reglament (CE) n º 853/2004 (7 °C) en combinació amb diferents temperatures i temps de transport que no incrementen el risc.

L'EFSA avalua la seguretat i l'eficàcia de l'àcid peroxiacètic per reduir els patògens en les canals i les carns d'aviram

D’acord amb els experts de l’EFSA, l'ús de solucions que contenen àcid peroxiacètic (PAA) per reduir la contaminació de patògens en les canals d'aviram i la carn no provoca problemes de toxicitat.

Publicacions

Nou informe SANDACH 2012

Nou informe SANDACH 2012

La vigilància i el control dels subproductes animals no destinats al consum humà (SANDACH) a Catalunya.

ACSA brief

Retardants de flama bromats



Documentació de jornades

L'ASPCAT i l'ACSA van organitzar un taller de formació de formadors en matèria d'aprofitament segur del menjar i d'alimentació saludable

En el marc del conveni de col·laboració amb el Banc dels Aliments, el passat 9 d’abril es va celebrar a la seu del Banc dels Aliments de Barcelona un taller de formació.

Mercadillo del coneixement 2014

El passat divendres 4 d’abril es va celebrar una nova edició del Mercadillo del Coneixement de l’ASPCAT.

Les receptes d'Alícia

Crestes de carn

Nova recepta de la Fundació Alícia contra el malbaratament d'aliments
Mona de Pasqua sense llet i sense gluten

Mona de Pasqua sense llet i sense gluten

La recepta d'Alícia d'aquest mes és apta per a al·lèrgics a la llet i per a persones celíaques.

Vídeos

Vídeo: Menys sal, més salut!

Vídeo: Menys sal, més salut!

Posa color i sabor als teus plats amb espècies i herbes aromàtiques.
ISSN: 2013-3316
DL B. 24467-2012
D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals seran recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el ciutadà ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

No hay comentarios: