martes, 20 de mayo de 2014


# 29
Butlletí d'actualitat tributària
Direcció General de Tributs i Joc
Departament d'Economia i Coneixement
Dilluns, 12 de maig de 2014Imprimeix | Butlletins anteriors
 

:: Notícies tributàries

La Llei 4/2014, de l'impost sobre els dipòsits en les entitats de crèdit, publicada al DOGC núm. 6600, de 9 d’abril, regula amb rang legal l’impost sobre els dipòsits en les entitats de crèdit, el qual fins ara venia regulat pel Decret llei 5/2012, del 18 de desembre. Aquesta llei inclou disposicions que determinen la continuïtat temporal de la regulació establerta pel Decret llei 5/2012, el qual es manté vigent per bé que la seva aplicabilitat es veu desplaçada en allò que queda substituït per la nova regulació.
El DOGC núm. 6614 de 2 de maig, publica l’edicte de 30 d’abril, pel qual se sotmet a informació pública l’Avantprojecte de llei per a la creació de l’impost sobre els habitatges buits, durant el termini de 15 dies hàbils a comptar a partir de l’endemà de la publicació de l’edicte. El Govern justifica la creació d’aquest impost per la coexistència a Catalunya, d’una banda, d’una forta demanda d'habitatge assequible i, de l’altra banda, d’un important estoc d’habitatges buits. Segons dades de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, actualment hi ha 80.000 habitatges nous pendents de comercialitzar i gairebé 450.000 pisos buits.
El DOGC núm. 6620 de 12 de maig, publica l’edicte de 7 de maig, pel qual se sotmet a informació el Projecte de decret pel qual s’aprova el Reglament de l’impost sobre els dipòsits en les entitats de crèdit i de modificació del Reglament de l’impost sobre successions i donacions, aprovat pel Decret 414/2011, de 13 de desembre.
En la nota informativa número 37/2014, del 6 de maig, el Tribunal Constitucional ha fet pública la resolució del recurs presentat pel Govern de l’Estat contra la imposició a Catalunya de l'anomenat “euro per recepta” i per la taxa judicial.
La Llei 2/2014, de 27 de gener, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic, va establir, en l’àmbit de l’impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats (ITPAJD), el tipus de gravamen aplicable als contractes d’arrendament en la modalitat de transmissions patrimonials oneroses.
En la consulta 83E/14, la Direcció General de Tributs i Joc conclou que, amb caràcter general, i als efectes de l’aplicació de la reducció per discapacitat en l’impost sobre successions i donacions, el grau de discapacitat s’acredita mitjançant el certificat emès per l’Institut d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) o l’òrgan equivalent de la comunitat autònoma on resideixi el subjecte passiu.
La consulta 82E/14 reitera que el fet imposable de l’impost el constitueix l’estada entesa com el gaudiment del servei d’allotjament, per tant, l’ús dels serveis i les instal·lacions d’un dels establiments subjectes a l’impost, com per exemple l’ús del restaurant, no està subjecte a l’impost.
Donat que ha començat la campanya per presentar les declaracions d’IRPF, s’ha considerat interessant recopilar les darreres consultes emeses per aquest centre directiu relatives a les deduccions autonòmiques en l’àmbit de l’IRPF
¬232E/13: règim transitori de la deducció per inversió en habitatge habitual i aplicació de la deducció per rehabilitació
¬278E/13: règim transitori de la deducció per inversió en habitatge habitual
¬267E/13: Associació foment llengua catalana, deducció de les quotes satisfetes pels associats
¬6E/14: deducció per donatius a favor de fundació d’investigació mèdic
¬75E/14 s’analitzen els requisits per a gaudir de la citada deducció autonòmica en l’IRPF, quan no existeix convivència amb el progenitor. Es conclou que per a l’aplicació de la deducció la norma no exigeix ni convivència ni la guarda i custòdia compartida del menor.
S’ha iniciat la campanya per a presentar les declaracions d’IRPF i patrimoni exercici 2013, la qual finalitza el proper 30 de juny. A la pàgina web de l’AEAT trobareu informació sobre la campanya, el programa PADRE per confeccionar la declaració, la guia de la campanya i el manual d’ajuda.
Amunt
 

:: Novetats al web

Amunt

No hay comentarios: