jueves, 15 de mayo de 2014

ticsalut.cat #68


TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut


MAIG DE 2014

#68

Tots els números

El web de la Fundació TicSalut estrena un aparador d’apps i projectes de mobilitat de salut i socials

La Fundació TicSalut, per encàrrec del Departament de Salut i el Departament de Benestar Social i Família, desenvoluparà aquest 2014 el Pla Mestre de Mobilitat, amb el suport de la Fundació Mobile World Capital Barcelona. L’objectiu és impulsar el model no presencial i el desenvolupament i l’ús de les aplicacions mòbils de salut i socials, seguint l’estratègia del Pla de Salut de Catalunya 2011-2015. Com a primer pas, us presentem la nova secció del web de TicSalut, que s’ha creat amb la voluntat d’aglutinar totes les apps i projectes de mobilitat que es desenvolupen al sector salut i social. Visiteu-lo i afegiu-hi també la vostra aplicació per fer créixer el repositori.

El projecte PEGASO aprofitarà la gamificació per fomentar hàbits saludables en els adolescents

Conèixer què cal fer per dur un estil de vida saludable sembla que no és suficient per motivar a les persones a canviar d’hàbits, sinó que els incentius, l’ús de metodologies innovadores, les TIC i d’altres estratègies hi poden contribuir substancialment. Aquesta és la idea de PEGASO, un projecte europeu amb participació catalana que té com a objectiu arribar als joves mitjançant els jocs i les TIC.

8 punts clau a tenir en compte per millorar la interoperabilitat dels sistemes sanitaris

La interoperabilitat és un dels grans reptes de les institucions sanitàries. Així ho consideren l’Oficina del Coordinador Nacional (ONC) per a les TIC en Salut del Govern dels Estats Units i l’Institut West Health, que acaben de publicar un informe amb les intervencions i les lliçons apreses del Healthcare Innovation Day 2014, dedicat a la interoperabilitat.

Entrevista


Tecnòleg i actiu defensor de l’eSalut
Entrevista a John Crawford
John Crawford és el responsable de l’àrea de Salut d'IBM a Europa. A més, és vicepresident d’EHTEL, membre de molts grups de la indústria, com COCIR i Continua o l’Industry Team d’epSOS, i ha participat en l'informe del Fòrum Econòmic Mundial 2013 sobre sistemes de salut sostenibles. Amb més de 33 anys d'experiència a la indústria tecnològica, té molt d’interès en l'ús innovador de les TIC per ampliar l’abast i la capacitat dels sistemes nacionals de salut. Recentment, ha visitat el Reference Site de Catalunya com a principal representant d'IBM en el partenariat europeu d’innovació per a l'Envelliment Actiu i Saludable (EIP AHA), que promou la Comissió Europea.

No hay comentarios: