jueves, 16 de octubre de 2014

#0341 Novetats Estadístiques Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària

#0341
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 16 d'octubre de 2014Imprimeix | Butlletins anteriors

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
S'han publicat els avanços del mes de setembre de 2014
Discreta recuperació de preus en diversos cereals, amb la incògnita de si aquesta situació es consolidarà al llarg de les properes setmanes.
El preu i els indicadors ITM i ISC de la setmana 41 tornen a disminuir respecte la setmana anterior (ISC -7,04 p.p.) El ISC en termes comparatius respecte el mateix període de l'any anterior, continua mantenint nivells negatius (-50,79 p.p.).
Amunt

:: Observatori Agroalimentari de Preus

Observatori agroalimentari de preus
El mes de juliol, la variació interanual de l’índex general ha estat del -4,5% amb una nova disminució respecte els mesos anteriors. El sector agrícola mostra una taxa de signe negatiu amb un -10,8% i el sector ramader continua mostrant una taxa negativa amb un -1,1%.
El mes de juliol els cereals tornen a baixar lleugerament; els adobs tendeixen a mantenir-se constants i els pinsos disminueixen lleugerament. S'observen baixades clares en les cotitzacions de l'energia.
Amunt

:: Observatori de la Llet de Catalunya

Observatori de la llet de Catalunya
Aquest mes seguim la tendència d'un augment mensual de producció de llet en comparació amb els darrers tres anys. El preu de la llet i de la carn de vedella (canal) tornen a disminuir en totes les seves categories respecte al mes de juny. Els preus dels inputs de l'alimentació animal són, però, significativament inferiors al del mes passat i també respecte al mateix període de l'any anterior. D'aquesta manera, els indicadors sintètics de conjuntura d’ambdós sectors també disminueixin d’un mes per l’altre, tot i que segueixen amb valor per sobre de la mitjana. Respecte al mateix període de l'any anterior, en el comerç exterior s'observa un increment generalitzat en el boví de la carn (exportacions i importacions), i en el boví de llet un increment de les importacions i reducció de les exportacions, excepte la llet (+23,6%). El nombre de caps i tones sacrificades fins ara també és inferior als sacrificats en el mateix període de l’any passat.
Amunt

:: Observatori del Porcí

Observatori del Porcí
S'ha actualitzat els preus setmanals del porcí. Setmana 41.
Amunt

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i també mundial.
Catalunya
Les empreses catalanes han passat d'exportar per valor d'uns 49.000 milions d'euros l'any 2007 fins a l'entorn dels 60.000 milions al tancament de l’any 2013. En l’anàlisi de sectors, destaca que el sector primari ha crescut l’any 2013 un 3,7%.
Espanya
Ja podeu consultar les darreres dades corresponents a juny-juliol.
Els lliuraments de llet a l’agost d’enguany són un 6,1% majors que el mateix mes de l’any anterior.
Europa
La tendència de la cabanya porcina al llarg d’aquest període de temps (2008-2013) confirma una disminució en el nombre total de porcs (-4,8%). Ha disminuït el nombre de les truges de cria (-9,3%), però en comparació amb l'enquesta de l’any 2012 ha augmentat lleugerament (0,3%). S'observa la mateixa tendència en els porcs d'engreix (-4,4%) amb un lleuger augment respecte de l'any anterior (0,4%). El nombre de garrins va disminuir des de l’any 2008 fins a l’any 2013 al voltant del -7% i -0,4% en comparació amb l’any 2012.
Món
Sobre la base de les últimes previsions de producció i ús, les existències mundials de cereals al tancament de les campanyes agrícoles que finalitzen l’any 2015 haurien de d’arribar a un 8,3% per sobre del volum ja considerable de l'inici de la campanya i al seu nivell més elevat en 15 anys. El blat de moro hauria d'experimentar el major increment, seguit del blat, mentre que es preveu una disminució de les existències d'arròs.
Retallada dels estocs mundials de blat a 192,6 milions de tones. Una major demanda dels països importadors deixaria un romanent menor al previst.
Els preus continuen baixant el setembre per sisè mes consecutiu. Els productes lactis són dels productes que més pateixen la baixada.
Amunt

No hay comentarios: