miércoles, 8 de octubre de 2014

Generalitat de Catalunya - gencat.cat # 95 InfoJustícia Departament de Justícia ISSN 2014-2218 | DL B. 14104-2012

# 95
InfoJustícia
Departament de Justícia
ISSN 2014-2218 | DL B. 14104-2012
Dimarts, 07 d'octubre de 2014Imprimeix

Recursos

  • e-justicia
  • Mediació
  • facebook
  • cire
  • Lexcat
  • Tricentenari

:: Actualitat

El conseller de Justícia, Germà Gordó, va presentar al Ple del Parlament de Catalunya el Projecte de llei d'incorporació de la propietat temporal i de la propietat compartida al llibre cinquè del Codi civil de Catalunya, que pretén donar resposta a la situació actual de l’habitatge i a les problemàtiques que se’n deriven. Amb la incorporació de les figures de la propietat temporal i de la propietat compartida es vol facilitar l’adquisició de l’habitatge donant estabilitat jurídica a les persones que intervenen.
Durant la seva intervenció, el conseller va remarcar que el nou text «té la finalitat d’abaratir, facilitar i agilitar l’adquisició d’habitatges a persones que, pel seu nivell d’ingressos, no podrien accedir-hi amb les condicions del mercat».
Més informació
El conseller de Justícia anuncia que el Govern de la Generalitat aprovarà l'Avantprojecte de llei catalana de col·legis professionals abans d'acabar aquest mes d'octubre
El conseller de Justícia, en el marc de la campanya de suport als visats endegada per 23 col·legis professionals de l’àmbit de l’arquitectura i l’enginyeria tècniques, que compta amb el suport de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, va anunciar que el Govern de la Generalitat de Catalunya aprovarà l’Avantprojecte de llei de professions titulades i col·legis professionals durant la segona quinzena d’octubre.
Germà Gordó va remarcar que el visat «és una lluita contra l’intrusisme i les males pràctiques: aquesta campanya és en benefici dels col·legis, però sobretot del ciutadà».
Més informació
El Govern aprova la concentració de tots els jutjats socials a la Ciutat de la Justícia
El Govern va aprovar, a proposta del Departament de Justícia, l’acord que permetrà concentrar tots els òrgans unipersonals de la jurisdicció social de Barcelona en un únic emplaçament: l’edifici J de la Ciutat de la Justícia. La concentració dels òrgans judicials en un únic espai permetrà implantar el model organitzatiu d’oficina judicial en la jurisdicció social. A banda, suposarà una millora per als operadors jurídics i per als ciutadans, i generarà un estalvi econòmic valorat en 3 milions d’euros anuals només pel que fa al pagament del lloguer dels edificis actuals.
El trasllat dels jutjats socials està previst per a finals de l’any vinent.
Més informació
Els agents de la propietat immobiliària que estiguin col·legiats podran exercir com a mediadors de conflictes
El conseller de Justícia va signar un conveni amb el president del Consell de Col·legis Oficials d’Agents de la Propietat Immobiliària, Joan Ollé, amb l’objectiu que els seus col·legiats puguin incorporar-se al registre de titulats que poden exercir de mediadors de conflictes entre particulars. Aquest acord implica que els col·legis d’agents de la propietat immobiliària catalans tindran la consideració de col·legi professional en l’àmbit de la mediació.
Més informació
El conseller de Justícia va afirmar, en una jornada sobre legislació en matèria turística celebrada dins del marc de l’11a edició del Dia Mundial del Turisme, que «Catalunya es troba a la cua de l’Europa Occidental en taxes de criminalitat i, en canvi, està al capdavant pel que fa al nombre de reclusos». En aquest sentit, va manifestar que, «a jutjar per les dades, no vivim en un país insegur, ja que ha disminuït el nombre de delictes i faltes» i, «si existeix aquesta percepció, potser hi ha alguna cosa que no fem prou bé».
Més informació
El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va publicar l’Ordre que fa efectiva la integració en el sistema sanitari públic dels serveis sanitaris penitenciaris i de justícia juvenil. Es tracta del darrer tràmit del procés pel qual el Departament de Salut assumeix la plena responsabilitat sobre la gestió dels serveis sanitaris prestats a l’interior dels centres penitenciaris i en els centres educatius de justícia juvenil, tal i com va acordar el Govern durant el mes de novembre de l’any passat.
Més informació
El Made in CIRE presenta a Expohogar les seves noves línies de tardor-hivern
El Centre d’Iniciatives per a la Reinserció va presentar al saló Expohogar la nova aposta dels productes Made in CIRE per a la temporada de tardor-hivern. La nova línia, que rep el nom de «Col·lecció Pirineus», està formada per una col·lecció de mobiliari fet amb fusta de palet.
Aquestes creacions tenen per objectiu donar visibilitat i prestigi a la feina que realitzen els interns als tallers productius de les presons catalanes.
Més informació
Convocatòries de beques de recerca i col·laboració
El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va publicar dues convocatòries de beques del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, unes destinades a projectes de recerca, estudis i anàlisis en els àmbits d'execució penal, mediació penal, atenció a la víctima, Administració de justícia i dret civil català, i unes altres de col·laboració per desenvolupar estudis i treballs relacionats amb els diferents àmbits d'actuació del Centre i per dur a terme tasques d'assistència i suport a les seves activitats.
Enguany les sol·licituds es poden presentar en línia mitjançant l'Oficina Virtual de Tràmits.
Més informació
Interns del Centre Penitenciari de Tarragona presenten les seves obres artístiques al Palau de la Diputació
El pati del Palau de la Diputació de Tarragona acull l’exposició Literart, l’XI Mostra d’Art del Centre Penitenciari de Tarragona, dedicada aquest any al món dels llibres. Aquesta exposició inclou un conjunt d’obres que són el reflex de la feina que durant el darrer any han realitzat una cinquantena d’interns als tallers artístics del Centre.
L’XI Mostra d’Art del Centre Penitenciari de Tarragona es podrà visitar fins al 26 d’octubre.
Més informació
Innovant el sistema de justícia: la mediació a Espais d’Actualitat
El Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, dins el cicle de conferències sobre justícia i societat Espais d'Actualitat, ofereix la conferència «Innovant el sistema de justícia: la mediació», a càrrec de Rosa Torre, directora del Centre de Mediació de Dret Privat del Departament de Justícia, de Javier Wilhelm, mediador judicial i codirector del Màster en mediació professional de la Universitat Pompeu Fabra, i de Raquel Alastruey, magistrada del Jutjat de 1a Instància núm. 52 de Barcelona i vicepresidenta del Grup Europeu de Magistrats per la Mediació a Espanya.
La conferència es farà el dia 15 d’octubre i es pot fer la inscripció en línia fins al 10 d’octubre.
Programa

No hay comentarios: