UN PASSEIG PER LA MODA A BARCELONA

 AMÉLIE  FA 5 MESOS  ADULTSBARCELONAJOVESLLIBRES
 
9
Escuchar con webReader
Si teniu ganes de fer un tomb pels carrers comercials i les botigues més distingides de roba, per on els barcelonins i barcelonines anaven a comprar vestits i teixits entre el segle XVIII i principis del XX, no us podeu perdre aquesta lectura.
El nou llibre d’Elisenda Albertí és un recorregut per la història de la ciutat de Barcelona que descriu amb detall les tendències en el vestir dels nostres antecessors. Ens permet conèixer com era la ciutat, com vivien els ciutadans i com es vestien d’acord amb el seu poder adquisitiu, tenint en compte el context en què es trobava la ciutat en cada moment. L’autora se centra en un període de temps que va des de l’aparició del mirinyac fins als revolucionaris anys vint, que es van caracteritzar sobretot per la liberalització de la manera de vestir de la dona.
La moda al XVIII era repressiva, però a meitats del segle es va produir un canvi fonamental de tendències tant polítiques com socials, i també estètiques, que culminen amb la Primera Guerra Mundial. Desapareix la indumentària tradicional i es consolida el vestit modern.
Indumentària anys 20
Indumentària anys 20
Durant el segle XIX, Barcelona es va omplir de comerços dedicats al vestuari, i malgrat que la majora han desaparegut, actualment podem visitar algunes d’aquestes botigues centenàries, les quals també apareixen al llibre amb un breu resum de la seva història. Paral·lelament sorgeix una burgesia catalana que ajuda a impulsar el creixement industrial i econòmic, molt relacionat amb el sector tèxtil.
A principis del XX, el canvi més important és l’evolució del vestit de la dona i de la roba interior, que serà més natural i li permetrà la llibertat de moviments.
L’autora també ens dóna a conèixer el gremi dels sastres, el seu ofici, i ens explica la vida d’alguns sastres i algunes modistes famoses de l’època com Josep Ginestar, Bernat de les Cases, Carme Ruiz, Carme Martí, inventora del sistema Martí de confecció, o bé les germanes Montagne, entre altres. Descobrim on tenien els seus tallers i com va evolucionar la seva feina al llarg dels anys.
Un passeig per la moda de Barcelona - Elisenda Alberti
Botiga de roba i teixits
Aquest passeig aconsegueix, doncs, reflectir com era Barcelona a través de la indumentària dels seus ciutadans, així com explica històries i anècdotes acompanyades d’imatges, il·lustracions, fotografies i anuncis de l’època.
 

ESCRIT PER | AMÉLIE

Fa ben poc que he descobert quin és el meu objectiu a la vida: solucionar la vida dels altres. Sóc la Isabel de la Biblioteca Francesca Bonnemaison.

9 Comentaris

  1. Alejandra
    30 maig 2014 at 19:18
    Puede ser interesante. Además, a aquellos que les interese este tema pueden encontrar muchos libros en la biblioteca de la bonne maison!
  2. Ester Rovira
    4 juny 2014 at 16:20
    Me n’han parlat molt i molt bé d’aquest llibre, molt ben documentat i ben situat en els moments històrics
  3. Duoda
    4 juny 2014 at 16:51
    Molt interessant! per cert, us imagineu d’aquí 100 anys el que opinaran de la nostra manera de vestir?
  4. Rosa Mª
    5 juny 2014 at 23:01
    Trobo que és una manera diferent de conèixer història de BCN. Ha de ser molt interessant i que et donin la ruta que cal fer…tot un plaer.
    No em perdré la seva lectura.
  5. Montse
    6 juny 2014 at 20:28
    Per fi ja sé quin llibre regalar a la meva àvia!! Sembla un llibre molt interessant per als que els agrada la moda i també la història i les tendències socials…
  6. Neus
    7 juny 2014 at 20:16
    Llibre curiòs i molt interessant. El recomano a totes aquelles persones que els agradi el món de la moda i especialment, a totes aquelles persones més grans ja que gaudiran d’una estona distreta i amena amb la lectura del llibre.
  7. 13 octubre 2014 at 16:29
    Moltes gràcies per la ressenya. Només una cosa: el meu cognom no és Martí. És Albertí
    Fins aviat
    • Ignatius J. Really
      13 octubre 2014 at 23:43
      Disculpa Elisenda, l’errada ha estat corregida. Moltes gràcies per visitar-nos i fins aviat!!!
  8. 14 octubre 2014 at 15:15
    Moltes gràcies. Això és eficàcia. Si voleu comentar qualsevol altre llibre d’Albertí Editorhttp://www.albertieditor.cat estem a la vostre disposició.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *
Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML