jueves, 16 de octubre de 2014

Flash TicSalut OCTUBRE 2014 #72


TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut


OCTUBRE 2014

#72

Tots els números

Comença la prova pilot de la Carpeta Personal de Salut a 33 equips d’Atenció Primària de Catalunya

El Departament de Salut ha iniciat aquest 1 d’octubre la prova pilot per facilitar a la ciutadania la consulta de les seves dades personals de salut a l’espai digital, personal i intransferible Cat@Salut La Meva Salut, accessible a través de l’adreça lamevasalut.gencat.cat. Aquest projecte del Departament de Salut està liderat pel CatSalut i compta amb l’acompanyament de la Fundació TicSalut.

La Fundació TicSalut publica la seva Memòria 2013

El 2013 ha estat un any important per a la Fundació TicSalut. S’ha aprovat i posat en marxa el Pla Estratègic 2013-2017 i, en l’àmbit internacional, s’han incrementat els esforços per posicionar Catalunya al món. Aquestes i altres iniciatives s’han recollit en la Memòria 2013 de la Fundació, disponible en tres idiomes (català, castellà i anglès).

El 65% dels infermers als EUA utilitza el mòbil com a eina professional a la feina

Un estudi en què han participat 5.000 infermers dels Estats Units posa de manifest que els aparells mòbils ja són una eina més de suport en les rutines de treball d’aquests professionals. Malgrat això, encara existeixen algunes barreres per generalitzar-ne l’ús: la fiabilitat de les fonts d’informació en línia o la prohibició imposada per alguns pocs centres de salut als treballadors pel que fa a l’accés a Internet.

Entrevista


La IV Jornada de Comunicació Audiovisual i Salut tindrà lloc a Barcelona el proper 18 d'octubre a la seu del COIB
Entrevista a l’equip de #videosysalud
Des de fa quatre anys, un grup multidisciplinar de professionals comparteix recursos a la comunitat d’aprenentatge “Vídeos y Salud” amb l’objectiu d’aprendre a expressar-se amb un llenguatge audiovisual comprensible per a tots i totes, en benefici tant del professional sanitari com del pacient. El proper 18 d’octubre es reuniran a la IV Jornada Vídeos y Salud, que tindrà lloc a la seu del Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona (COIB). Des de la Fundació TicSalut els hem proposat un repte: explicar-nos (en vídeo) perquè els professionals de la salut hem d’emprar les TIC i la comunicació audiovisual per relacionar-nos amb els pacients. 

No hay comentarios: