domingo, 11 de enero de 2015

#128 Consum notícies Butlletí de l'Agència Catalana del Consum 2a etapa

#128
Consum notícies 
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum
2a etapa
9 de gener de 2015
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors
El consum reflexiu evita compres poc satisfactòries
Sumari
  • Consum a les xarxes socials

    Pren el control de la teva economia

    Taula de diàleg per a la prevenció dels transtorns de la conducta alimentària

    Salut i alimentació

    Autoavaluació d'empreses

    Empreses adherides a l'arbitratge de consum

    Codi de Consum de Catalunya
  • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

imatge guia
La Generalitat de Catalunya, ha elaborat aquesta guia, en relació amb els establiments de restauració, els aliments no envasats i els envasats als llocs de venda, pel que fa a l'obligatorietat de donar informació a les persones consumidores relativa als catorze grups d’aliments que poden provocar al·lèrgies o intoleràncies, d'acord amb el Reglament (UE) 1169/2011, de 25 d’octubre, i que és d'aplicació des del 13 de desembre de 2014.

TDT
Des del 26 d'octubre tots els ciutadans, visquin o no en un edifici amb antena col·lectiva, han de sintonitzar els televisors a través del menú del comandament, per tal de perdre l'oferta televisiva.
El termini per fer aquesta adequació s'ha ampliat fins al 31 de març de 2015.
Des de l'Agència Catalana del Consum us oferim unes recomanacions per tal que si us cal contractar algun canvi o modificació a l'antena, ho feu amb garanties i eviteu problemes. I no oblideu consultar el pla d'ajudes per compensar els costos derivats de l'adaptació dels edificis afectat.

L'empresa Yamaha ha enviat una carta a tots els propietaris de la motocicleta model MT09/MT09A, que tenen un cable incorrecte (provoca que en girar el manillar es pugui trencar i deixar sense il·luminació frontal el vehicle), per tal de canviar-lo de manera gratuÏta.

Conesa
Han començat les rebaixes d’hivern, una oportunitat per trobar a bon preu aquells articles que necessitem.
No hem d’oblidar, però, que seguim tenint drets com a consumidores i consumidors i que hem de saber triar amb cura i reclamar si cal.

:: Destaquem

El 18 de desembre va morir en Pere Carbonell i Fita.
Des d'aquí volem recordar al primer director de consum de la Generalitat de Catalunya (1981-1993), que amb saviesa, empenta, i sobre tot, amb un somriure permanent als llavis, ens engrescava a formar, informar i defensar els drets de les persones consumidores.
Volem que aquestes línies serveixin d'homenatge no solament al que molts recordem com al gran mestre del consum, sinó també a l'home, que ens va transmetre la il·lusió de treballar per aconseguir una societat millor.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

No hay comentarios: