martes, 20 de enero de 2015

Flash TicSalut gener2015- #75

TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut
GENER 2015

#75

Tots els números

El Mapa de Tendències fa un repàs dels avenços en TIC i salut en el sector salut i social al llarg de 2014

El passat 19 de desembre la Fundació TicSalut va reunir els capdavanters en innovació sociosanitària de Catalunya a la presentació del Mapa de Tendències al TecnoCampus Mataró-Maresme. Per vuitè any consecutiu, l'acte va servir per fer un repàs de l'estat de les TIC en el sector social i sanitari català, i així poder identificar els avenços i les tendències d'aquest any passat i els nous objectius que s'han de plantejar de cara l'any vinent. Aquest número especial del butlletí FlashTicSalut, dedicat al Mapa de Tendències, ofereix les claus i les conclusions de la jornada.

El Pla Mestre de Mobilitat: solucions mHealth

Durant la jornada es va parlar del disseny del Pla Mestre de Mobilitat, que aposta per la integració, la interoperabilitat i l'autogestió, dels projectes que s'estan desenvolupant dins d'aquest marc, com ara l'i-SISS.Cat i Salut digital, i de les solucions de salut mòbil que s'estan creant a Catalunya i en tot el món actualment.Tot, amb l'objectiu de "millorar i personalitzar la salut i el benestar social de la ciutadania".

El 100% de les entitats mixtes estan connectades a l'HC3

La presentació del Mapa de Tendències va servir per fer un repàs als resultats de l'enquesta TIC i salut i identificar les tendències d'aquest 2014. Any que ha vist, per primera vegada, el 100% de les entitats mixtes del SISCAT connectades a l'HC3, a més d'un increment significatiu tant de pacients actius en línia com de dispositius mòbils d'ús professionals. Se'n pot concloure que ens trobem en ple desenvolupament d'un model assistencial cada vegada menys presencial.

Entrevista

Director de la Fundació TicSalut i Coordinador General de les TIC del Departament de Salut
Entrevista al Dr. Francesc García Cuyàs
Amb el 2014 acaba un cicle per la Fundació TicSalut i en comença un de nou. Per aquest motiu, tot aprofitant l’avinentesa durant la presentació del Mapa de Tendències, vam demanar al Dr. Francesc García Cuyàs, director de la Fundació i Coordinador General de les TIC, que fes un balanç l’acte, dels reptes superats aquest any, i els que queden per superar.

No hay comentarios: