miércoles, 21 de enero de 2015

# 67 L'energia al dia Butlletí de l'Institut Català d'Energia Departament d'Empresa i Ocupació

# 67
L'energia al dia
Butlletí de l'Institut Català d'Energia
Departament d'Empresa i Ocupació
Dimecres, 14 de gener de 2015Imprimeix | Butlletins anteriors
Premis d'Excel·lència Energètica: esperem les vostres candidatures!

  • Premis d'Excel·lència Energètica 2015
  • Fira de Biomassa Forestal de Catalunya 2015
  • Butlletins Gencat

::Notícies ICAEN

Premis ICAEN
Els Premis d’Excel·lència Energètica reconeixen ciutadans, empreses, entitats i ens locals que hagin dut a terme actuacions remarcables en el camp de l’estalvi, l’eficiència energètica, el foment de les energies renovables i les noves tecnologies energètiques. Enguany s'hi poden presentar candidatures en les modalitats: Actuació/Projecte, Sensibilització, Empreneduria i ocupació, Trajectòria i Internacionalització. El termini de presentació de candidatures finalitza el 9 de febrer.
Ja es poden descarregar les ponències de la jornada: Anàlisi del Registre de Certificació Energètica dels Edificis
La jornada va tenir lloc el passat mes de desembre en el marc de la Setmana de la Rehabilitació, una campanya que en la seva primera edició va presentar diverses jornades al sector professional i una fira per a acostar la rehabilitació dels edificis a la ciutadania.
S'actualitza el full de preus de l'energia a Catalunya
Recull els preus regulats del sector elèctric i del gas natural (tarifes i tarifes d'accés o peatges), així com els preus màxims de venda de gasos liquats del petroli (propà i butà).
Actualització del full mensual i de l'evolució dels principals indicadors de l'energia a Catalunya
S'hi inclouen les darreres dades disponibles, en l'àmbit de Catalunya, dels següents indicadors energètics: cobertura de la demanda d'energia elèctrica en barres de central (EBC), producció bruta d'energia elèctrica en règim ordinari, vendes a xarxa de les centrals elèctriques de règim especial per tecnologies i formes d'energia, demanda global de gas natural (DGGN) i consum de carburants d'automoció.
Èxit d’assistència a la jornada d’estalvi energètic per a projectes d’autoconsum
La jornada, organitzada pel Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya, Solartys i l’Institut Català d’Energia, va tenir lloc el passat 12 de desembre a la seu d'ACCIÓ. Durant la jornada es va parlar del procés de legalització d’instal·lacions d’autoconsum elèctric, s'hi van exposar diferents casos d'èxit, i va acabar amb una taula rodona amb participació de les empreses executores dels projectes on es van abordar aspectes com la possibilitat d’acometre aquestes inversions mitjançant empreses de serveis energètics. 
7a. edició dels premis Eneragen
Aquests premis, que es convoquen anualment, constitueixen un reconeixement públic de les Agències d'Energia a les millors accions desenvolupades en pro de la sostenibilitat energètica. Els interessats - particulars, empreses, organismes i / o associacions - podran presentar les seves candidatures a les agències d'energia associades a EnerAgen, corresponents a l'àmbit territorial en què es desenvolupi l'actuació, fins el dia 9 de febrer.
Barcelona acollirà el Congrés Smart Destination d’eficiència energètica i sostenibilitat al sector turístic
Els dies 10, 11 i 12 de març de 2015, tindrà lloc a Barcelona la segona edició del Congrés Smart Destination d’eficiència energètica i sostenibilitat al sector turisme. Aquest esdeveniment té com a objectiu apropar els sistemes de millora del consum d’energia als equipaments turístics i impulsar la transformació de les destinacions turístiques en smart destinations, de manera que millori la competitivitat de les empreses i s’aconsegueixi una diferenciació per a les destinacions.
Felip Puig aposta per la reindustrialització i assolir que el PIB industrial arribi al 25%
El conseller Felip Puig va explicar al Parlament les estratègies de futur del Govern català per impulsar la indústria a partir del 2015. El conseller va destacar que “serà necessari abordar la reforma del sistema energètic, que és actualment una barrera per captar nous projectes d’inversió industrials”.
El conseller Felip Puig demana a Enagas que no repercuteixi el cost de la indemnització als usuaris fins que es resolgui el recurs del Govern al Tribunal Constitucional i les autoritats europees es pronunciïn. El conseller Puig considera que la recuperació dels 1.350,7 milions d’euros –amb els corresponents interessos- al llarg de 30 anys a través del sistema gasista comporta “traslladar  als consumidors domèstics, comercials i industrials el cost de la fallida del projecte”, quan han estat totalment aliens a la seva execució.
Amunt

::Ajuts

S'obre una nova convocatòria del Pla PIMA Aire 4 per a l'adquisició de vehicles elèctrics
El Pla Pima Aire 4 va entrar en vigor el 30 de novembre de 2014 i amb ell el Govern de l’Estat destina ajuts directes a l’adquisició de vehicles comercials, vehicles de gas (GNC, GNL i GLP) i de bicicletes amb pedaleig assistit per motor elèctric. Qui opti per adquirir una bici elèctrica, obtindrà els ajuts directament a l’hora d’abonar la factura en el punt de venda o concessionari i la seva quantia variarà en funció de diferents consideracions. L'ajut té un pressupost total de 9,6 M€ i el termini de sol·licitud finalitza quan s'esgotin els fons disponibles.
S'obre una nova convocatòria d'ajuts a la rehabilitació d'edificis a la ciutat de Barcelona
El passat 1 de gener es va obrir la nova convocatòria per al 2015 per sol·licitar ajuts a la rehabilitació d’edificis d’habitatges a Barcelona. La convocatòria està dotada amb un pressupost de 6,54 M€. D'entre les obres de rehabilitació que es contemplen en la aquesta convocatòria, hi ha la instal·lació d'endolls per a la càrrega de vehicles elèctrics als pàrquings.
Amunt

::Publicacions

Es publica el primer volum de la col·lecció Balanç energètic d'equips consumidors. Mesura i càlcul sobre Enllumenat
"Enllumenat" és el primer volum de la col·lecció "Balanç energètic d'equips consumidors" que pretén oferir material de formació per a realitzar mesures de camp amb instruments portàtils i conèixer el balanç energètic dels sistemes en estudi, així com proporcionar criteris en la interpretació dels valors obtinguts en les mesures amb aquests instruments. Aquest document pren com a sistema d’estudi l’enllumenat d’un espai concret, ja sigui interior o exterior. El balanç energètic, en aquest cas, mesura el consum d’electricitat d’aquest sistema i quantifica les prestacions lumíniques que està donant.
Es publica un nou número de la col·lecció Energia Demo sobre les actuacions de l'empresa HAM en la seva flota de transport
En aquest nou número de la col·lecció Energia Demo es detalla l'actuació de Transports HAM per millorar la seva flota de transport. La gestió de la flota basada en l’optimització de rutes, la formació dels seus conductors i la renovació de vehicles, ha millorat molt l’eficiència energètica en els seus serveis.
IDES Enginyeria i seguretat a la Catalunya del futur
L'Institut Català d'Energia ha col·laborat en la publicació de l'Informe 2014 de l'Observatori del Risc sobre Enginyeria i seguretat a la Catalunya del futur, publicat per l'Institut d'Estudis de la Seguretat. L'informe pretén ajudar els decisors polítics, econòmics i socials, i a tota la ciutadania, a conèixer les amenaces i els avantatges que en l'àmbit de l'enginyeria i la seguretat comportaria la creació d'un nou Estat.
Amunt

::Agenda d'activitats

Fira de Biomassa Forestal de Catalunya
Dijous 19.03.2015  -  Dissabte 21.03.2015
Recinte Firal el Sucre - Vic

No hay comentarios: