jueves, 6 de junio de 2013

#0290
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 06 de juny de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
La xifra: La producció de carn de boví a Catalunya ha augmentat durant el primer trimestre de l’any un 3% respecte el mateix període de l’any anterior.

  • Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Mapa del Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (idescat)
  • Any Internacional de l'Estadística. 2013
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
El porcí d’engreix augmenta (+0,004 €/kg-viu) el preu aquesta setmana; el garrí, en canvi, continua el seu descens particular. Sense canvis en la resta de sectors ramaders: l’oví, el boví, l’ aviram, els ous i el conill.
En el mercat de cereals, la tendència no ha estat clara: augments en blat i blat de moro i descensos en ordi i farina de soja 47%. En fruita fresca, la poma Golden es reafirma en l’estabilitat de preu aquesta setmana. I pel que fa a la fruita seca, augmenten les cotitzacions tant de l'avellana com de l’ametlla.
Les dades provisionals de sacrifici de bestiar durant el primer trimestre de l’any mostren, en relació al mateix període de l’any anterior,  un augment de la producció de carn de boví (+3.0%) i porcí (+2.1%), i disminució de la carn de cabrum (-27.0%), conills (-11.3%), aus (-9.3%) i oví (-7.3%). 
L'indicador ISC de la setmana 22 augmenta lleugerament respecte de la setmana anterior a causa de l'increment de preus i el manteniment de costos (0,96 p.p.), i se situa per sobre de la mitjana (118,15 p.p.). D'altra banda, l'indicador en termes comparatius respecte del mateix període de l'any passat continua mantenint nivells negatius (- 21,97 p.p.).
Amunt
 

:: Observatori de la Llet de Catalunya

Observatori de la llet de Catalunya
Aquest mes d’abril, els preus percebuts per la llet i per la carn de boví han disminuït i els costos d’alimentació han incrementat respecte del mes anterior. En comerç internacional, hi ha hagut una disminució de la taxa de cobertura, respecte del mateix període de l’any passat, tant de llet (-6,13%) com de carn (-0,97%).
Amunt
 

:: Observatori del Porcí

Observatori del Porcí
S’ha publicat el Full de preus setmanals del porcí corresponent a la setmana 22.
Amunt
 

:: Observatori de la Fruita Fresca

Observatori de la fruita fresca
Les condicions climàtiques desfavorables durant la floració i el quallat han afectat els fruits de la major part dels fruiters de pinyol. L’elevada presència de craqueig a causa de les pluges recurrents ha ocasionat una baixada de producció de les varietats primerenques de cirera en la majoria de zones productores catalanes.
Aquesta setmana 21, continua la tendència d'augment de preus de les últimes setmanes; la pera Conference Ia 60-65 pateix un fort augment.
La setmana 21, es donen per finalitzats els preus de poma Gala fins a la nova campanya. Els preus de les peres augmenten fortament a Mercabarna respecte de la setmana passada, disminueixen fortament a Mercasevilla i es mantenen constants a Mercamadrid. Pel que fa a la poma Golden, el preu disminueix a Mercabarna i augmenta a Mercasevilla i Mercamadrid.
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya i també d’Europa.
Catalunya
L’evolució anual de vendes per productes indica un descens de l‘1,4% l’abril d’enguany. Per al segment alimentari, els decrements són de l’1,7%, mentre que la resta baixa un 1,4%
Espanya
S’ha presentat el tríptic 180 datos MAGRAMA amb les dades de l’any 2012 corresponents al dèficit i el deute públic, les assegurances agràries, les produccions agrícoles, el nombre de vaixells pesquers, la superfície protegida i el consum d’energia primària i renovable.
Descens del 26% en el volum comercialitzat en els 7 primers  mesos de campanya
Europa
El març d’enguany, la col•lecta làctia va recular un 4% respecte de l’exercici anterior a causa d’un període de neu al nord-oest del país. Se’n preveu una nova del 6% al mes d’abril.
Amunt

No hay comentarios: