sábado, 15 de junio de 2013

    
 Articles

La innovació, com a motor social i econòmic, pren el protagonisme a les IV Jornades R+D+I en TIC i Salut a Girona 

Cal mantenir la passió per innovar, estimular les inversions en salut, fomentar el treball conjunt i la cooperació entre territoris, i evitar la fugida de talent. Aquestes han estat algunes de les conclusions a les que es va arribar a les IV Jornades en R+D+I en TIC i Salut, que van organitzar els passats 22 i 23 de maig el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG), la Fundació TicSalut, el centre e-Santé de Tolosa (França), UBIFrance i l’Euroregió Pirineus Mediterrània. La trobada, amb més de 200 assistents, va reunir els actors més rellevants en TIC i Salut de Catalunya i França. 
 
Joan Cornet: "La salut mòbil és un repte assistencial, tecnològic i per a la innovació" 

Prop del 85% de la població mundial disposa de cobertura sense fils, segons un informe de la OMS i, de fet, la penetració de les xarxes de telefonia mòbil als països de rendes més baixes ja sobrepassa a la d’altres infraestructures. “El potencial que té la comunicació mòbil per transformar l’assistència sanitària i la intervenció clínica és enorme”, assegura Joan Cornet, director del Centre de Competència mHealth de la Mobile World Capital Barcelona i patró d’afers internacionals i estratègic mHealth de la Fundació TicSalut. En el número del mes d’abril de la revista “I+S”, editada per la Societat Espanyola d’Informàtica i Salut (SEIS), Cornet signa un article en què reflexiona sobre l’mHealth i la irrupció de les TIC a l’àmbit de la salut. 
 
El desplegament de la història clínica electrònica millora la qualitat assistencial, la seguretat del pacient i la comunicació 

L’adopció de la història clínica electrònica (HCE) pels metges d’Atenció Primària de Canadà s’ha doblat entre 2006 i 2012, passant d’un 23% d’ús al 56%. En concret, en un període de sis anys, el sistema de salut públic ha obtingut uns beneficis de 1.300 milions de dòlars canadencs (984 milions d’euros), tal i com assenyala un estudi independent encarregat per Canada Health Infoway, organització vinculada al govern que impulsa el desenvolupament de projectes TIC al sector sanitari del país nord-americà. L’informe identifica raons de pes per continuar amb el desplegament de la HCE i treballar per estendre el seu ús a tot Canadà. 

 Entrevista als responsables de la Història Clínica Compartida de Catalunya
 
Dr. Francesc Garcia Cuyàs, Carlos Gallego, Elisenda Carrau, M. Jesús Labordena, Ismael Cerdà i Miquel Gonzàlez.
 
 Vídeo del mes
 
IV Jornades en TIC i Salut a Girona
 Links d'interès

MIHealth Forum Barcelona 2013, el fòrum d’innovació i gestió de la salut 
Amb prop de 70 ponents, el MIHealth Forum s’ha convertit en el punt de trobada de referència mundial sobre innovació clínica i gestió sanitària. Des del dia 26 fins al 28 de juny, més de 900 professionals s’intercanviaran coneixements al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona per aconseguir més eficiència en els sistemes sanitaris. Es tracta d’un format que combina congrés i exposició, amb l’objectiu de donar a conèixer experiències reals en TIC, l’oferta de les empreses i la demanda de les organitzacions i professionals de la salut i, en definitiva, oferir una resposta transversal i multisectorial als reptes actuals i futurs de la societat.
Health Apps Library - National Health Service (Regne Unit) 
El sistema de salut públic britànic ha estrenat en fase beta una biblioteca online d’aplicacions de salut. L’objectiu és que tant pacients com professionals sanitaris puguin trobar-hi de manera fàcil apps de confiança. Totes les aplicacions disponibles han estat revisades pel NHS per garantir que són clínicament segures i s’ha estudiat la seva idoneïtat per als ciutadans del Regne Unit. A més, els revisors (metges, infermers i especialistes en seguretat) tenen en compte si les apps compleixen les lleis de protecció de dades i si el contingut prové de fonts d’informació fiables. Per cada un dels ítems que recull la biblioteca, els usuaris i metges poden deixar els seus comentaris i posar-li nota.
 

Alemanya, 26-29 de juny 2013 



Fira Barcelona, 28 de juny 2013



Barcelona, 26-28 de juny 2013 



Castres (França), 4-5 de juliol 2013 



Millora de la competitivitat de les empreses TIC catalanes 



Espai de debat per a directius i professionales 



Portal de Salut del Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona
  

No hay comentarios: