miércoles, 19 de junio de 2013

# 99
DIXIT
Butlletí del Departament de Benestar Social i Família
Dimarts, 18 de juny de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
 

:: Destacat

Un nou cicle de jornades promou la seguretat a Internet i alerta dels riscos en l'ús de xarxes socials per part d'infants i adolescents
La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) del Departament de Benestar Social i Família va dur a terme a principis de mes, amb la col·laboració del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT), la primera de les jornades que té previst realitzar aquest any sobre seguretat i riscos a Internet i en l’ús de les xarxes sociales. Aquestes jornades es dirigeixen a professionals especialitzats en infància i adolescència amb la finalitat què disposin de coneixements i eines per proporcionar un ús segur d’Internet i les xarxes socials.
La Generalitat de Catalunya ha posat en funcionament el formulari electrònic per sol·licitar el títol de família nombrosa i el títol de família monoparental. Amb aquest nou sistema de tramitació, que també permet sol·licitar la renovació i el duplicat d'aquests títols, la ciutadania pot relacionar-se amb l'administració sense necessitat de desplaçar-se a les dependències departamentals.
Es presenta una eina d'ajuda en l'atenció de dones víctimes de violència masclista
L’Institut Català de les Dones ha presentat una eina que ajuda els i les professionals que atenen dones que viuen situacions de violència masclista a valorar el risc que succeeixin a curt termini actes violents greus per part de la seva parella o exparella.
Amunt
 

:: Actualitat

Amunt
 

:: Novetats DIXIT

2013: Any Europeu de la Ciutadania
DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials ha publicat al seu bloc, una entrada sobre l’Any Europeu de la Ciutadania, que se celebra aquest 2013 arreu d’Europa. S'hi recomanen enllaços d'interès relacionats amb la participació ciutadana en qüestions europees i s’informa sobre els drets i les possibilitats que ofereix la ciutadania europea.
Amunt
 

:: Agenda

Jornada sobre joventut, participació i política "De la investigació a l'acció participativa"
El Programa d’Innovació i Qualitat Democràtica i la Direcció General de Joventut co-organitzen una jornada sobre joventut, participació i política per presentar els resultats de l’anàlisi de l’Enquesta de Participació i Política (EPP) 2011 i altres recerques sobre joves i participació. A través de casos pràctics, la jornada farà un pas des de la teoria a la pràctica, per posar de manifest que la participació és un repte complex que requereix l’actuació des de diferents àmbits. L'activitat tindrà lloc el 3 de juliol a Barcelona.
IV Congrés del Tercer Sector Social
Congrés organitzat per la Taula del Tercer Sector que tindrà lloc els dies 27, 28 i 29 de novembre de 2013 a Barcelona sota el lema "Avançar en igualtat i drets socials". Aquest congrés pretén ser l’espai de trobada, de reflexió i de projecció del tercer sector social català per poder donar una millor resposta al conjunt de desafiaments que la societat i el moment actuals plantegen.
V Jornada sobre les relacions laborals de les persones que viuen amb VIH/Sida "Trencant l'estigma, la necessitat de resposta"
Jornada per sensibilitzar, informar i debatre sobre les relacions laborals de les persones que viuen amb VIH/Sida. Es donaran a conèixer les eines legals i administratives que permeten defensar-se davant de qualsevol discriminació. La jornada, que tindrà lloc el 25 de juny a Barcelona, està organitzada per Gais Positius i s'emmarca en el programa d'actes del Pride Barcelona. 
Amunt
 

:: Convocatòries

Termini: 30 de setembre de 2013
Organitza: Departament de Benestar Social i Família
Termini: 24 de juny de 2013
Organitza: Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social
Termini: 28 de juny de 2013
Organitza: Ibercaja
Termini: 12 de juliol de 2013
Organitza: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat
Termini: 15 de juliol de 2013
Organitza: Alzheimer León
Termini: 15 de setembre de 2013
Organitza: Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC)
Amunt
 

:: Formació

Formació teoricopràctica que permet reflexionar i treballar des de la complexitat de l'acció social per identificar les situacions generadores d’exclusió social en el context actual, analitzar els diferents models i marcs de l’acció social i incorporar eines que permetin una gestió i resolució positiva, entre altres.

Data i lloc: d'octubre de 2013 a juny de 2014 en modalitat semipresencial a Barcelona
Organitza: Escola Universitària d’Infermeria Sant Joan de Déu, adscrita a la Universitat de Barcelona
Mitjançant una metodologia que combina la teoria i la pràctica, aquest màster permet que els alumnes assoleixen les competències necessàries per a la gestió i resolució del conflicte ètic. Des d’una visió global de les matèries, aquestes competències els permetran fer-ne una aplicació directa en el seu camp professional.

Data i lloc: d'octubre de 2013 a juny de 2015
Organitza: Institut Borja de Bioètica de la Universitat Ramon Llull
Amunt
 

:: Lectures recomanades

Protocol de joventut per a l’abordatge de la violència masclista: guia pràctica per a professionals de joventut per orientar l’actuació en violència masclista amb persones joves
Eina pràctica i adaptable a les diferents realitats i territoris de Catalunya que aborda el fenomen de la violència masclista des d’una perspectiva juvenil i estableix unes pautes d’actuació comunes per al conjunt de professionals.

Protocol de joventut per a l’abordatge de la violència masclista: guia pràctica per a professionals de joventut per orientar l’actuació en violència masclista amb persones joves. Barcelona: Departament de Benestar Social i Família, Direcció General de Joventut, 2013. 88 p.

Exemplar consultable als centres DIXIT i en línia
Innovaciones en residencias: para personas en situación de dependencia
Document que exposa quines són les millores que s’han de portar a terme en el disseny i l’arquitectura, per tal de possibilitar entorns on els espais i les relacions humanes aconsegueixin l’autonomia que precisa qualsevol esser humà, inclosos els més dependents.

Innovaciones en residencias: para personas en situación de dependencia. [Madrid]: Fundación Pilares, 2012. 263 p.

Exemplar consultable als centres DIXIT i en línia
Repensar la pobreza: un giro radical en la lucha contra la desigualdad global
Document que exposa un mètode revolucionari per lluitar contra la pobresa, escrit per dos economistes que han investigat sobre l’economia dels pobres, motivacions i aspiracions.

Banerjee, Abhijit. Repensar la pobreza: un giro radical en la lucha contra la desigualdad global. Madrid: Taurus: Santillana, cop. 2011.372 p. (Pensamiento).

Exemplar consultable als centres DIXIT
Glosario sobre migración y asilo 2.0: un instrumento para una mayor comparabilidad
Llibre amb l’objectiu de millorar la comparabilitat entre els estats membres a través de la utilització i l’acord comú dels termes i les definicions que s’inclouen. La seva finalitat és que s’utilitzi com a document de referència de l'European Migration Network (EMN).

Glosario sobre migración y asilo 2.0: un instrumento para una mayor comparabilidad. Luxemburgo: Oficina de Publicaciones de la Unión Europea, 2012. 217 p.

Exemplar consultable als centres DIXIT
Amunt
 

:: Recursos

Cerca d'instal·lacions juvenils
Cercador d'instal·lacions juvenils creat per la Direcció General de Joventut. Permet cercar per nombre de places, comarca i tipologia (alberg, casa de colònies, etc.). També permet fer la consulta tenint en compte l'accessibilitat del centre.
Amunt

No hay comentarios: