miércoles, 5 de junio de 2013

EL TRIOMF DE LA IMAGINACIÓ
60 invents que han canviat el món (o gairebé)Ròmul Brotons
230x150 mm / 168 pàgines / ISBN 978-84-7246-088-1 / 16.00 euros (IVA inclòs)
- sumari
- prefaci
- capítol
- NOTÍCIA LA VANGURADIA
- NOTÍCIA LA VANGURADIA.COM
- NOTÍCIA EUROPA PRESS

MATERIAL GRÀFIC

Coca-Cola
Pintallavis
2a edició
Sabies que el Chupa Chups, el Minipimer i el pal de fregar són de procedència catalana? O que a l’estat espanyol, les tiretes adhesives foren introduïdes per un empresari mataroní, Gerard Coll, fundador dels laboratoris Unitex el 1934? I que una dona, aclaparada per la feixuga feina d’haver de rentar bolquers de cotó arrencà les cortines de bany, construí un cobertor impermeable i es convertí en l’inventora del bolquer d’un sol ús?
D’entre tots els invents prodigiosos dels segles XIX i XX, n’hem triat seixanta i ens hem limitat als aparells, objectes i substàncies habituals en qualsevol llar
occidental. De ben segur que podreu localitzar-ne la gran majoria en un racó o altre de casa vostra, a la cuina, al saló, a l’armari o en un calaix.
Proposem un viatge a l’origen de 60 invents que han canviat el món (o gairebé): agulla d’estendre, aire condicionat, aspiradora, Aspirina, assecador de cabells, Avecrem, Avon Cosmetics, biquini, bolígraf, bolquer d’un sol ús, bombeta elèctrica, cafetera, càmera fotogràfica, cereals d’esmorzar, Chupa Chups, cinta adhesiva, clip, Coca-cola, cremallera, cuina de gas i elèctrica, Donuts, forn microones, galeta Maria, gramòfon, imperdible, Internet, Kleenex, llauna de onserves, màquina d’afaitar, màquina d’escriure, màquina de cosir, menjar congelat, menjar infantil, Minipimer, nevera, ordinador, pal de fregar, palleta per beure, pantis, paper higiènic, patates xips, penjador de filferro, píndola anticonceptiva, pintallavis, protector solar, ràdio, rentadora elèctrica, rentavaixelles, sostenidors, tampó, telèfon, televisor, texans, tireta, torradora de pa, Tupperware, ulleres de sol, vàter, vídeo, xiclet.
Són seixanta aventures personals o col·lectives que han conformat i condicionat la nostra vida quotidiana, amb il·lusions, frustacions, treball, dedicació, creativitat i determinació. Es tracta, en definitiva, del triomf de la imaginació.
El text va acompanyat amb 153 imatges provinents majoritàriament d’anuncis de l’època publicats en diaris i revistes, tant nacionals com estrangers.
- Vídeo TV3 programa DIVENDRES

No hay comentarios: