jueves, 11 de julio de 2013

# 0294
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 11 de juliol de 2013 Imprimeix | Butlletins anteriors
La xifra: El mes d’abril, la variació interanual de l’índex general de preus percebuts pel pagès se situa en un 11,1%.

  • Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Mapa del Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (idescat)
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
Jornada pràcticament estable en el porcí d’engreix; el garrí (20 kg) disminueix 0,50 €/unitat. En el sector boví, augmenta la cotització del vedell creuat i disminueix la dels frisons. En oví, continua l’augment continuat de les cotitzacions de les últimes setmanes. Pel que fa a l’aviram, disminució en el pollastre groc i estabilitat en la resta del sector, els ous i el conill.
Pel que fa als sectors agrícoles, hi ha hagut una disminució general en el sector dels cereals. En fruita fresca, la cotització del préssec vermell disminueix respecte de la setmana anterior. En fruita seca, l’avellana manté els preus de dues setmanes enrere, i l’ametlla, en les varietats Comuna i Marcona, se situa per damunt.
Juliol comença amb una forta baixada dels costos de producció, la qual cosa fa que l'indicador ISC de la setmana 27 augmenti, significativament, respecte de la setmana anterior (10,08 p.p.), i es mantingui per sobre de la mitjana (153,12 p.p.). D'altra banda, l'indicador també mostra un creixement significatiu en termes comparatius respecte del mateix període de l'any passat (7,03 p.p.).
Amunt
 

:: Observatori Agroalimentari de Preus

Observatori agroalimentari de preus
El mes d'abril, la variació interanual de l’índex general disminueix lleugerament i se situa en un 11,1%. En els grans sectors agrícoles i ramaders, s’observa una taxa del 22,4% i el 5,9%, respectivament.
Amunt
 

:: Observatori del boví de llet i de carn

Observatori de la llet de Catalunya
L’informe anual del preu de la llet al món recull els preus pagats al productor, en diferents zones del món, per poder conèixer la situació a les diferents àrees econòmiques amb més influència en l’economia mundial del sector lleter. El preu que rep el ramader per la llet que produeix és una de les dades més bàsiques per poder conèixer i, per tant, valorar la situació del sector lleter. En aquest sentit, s’estudia l’evolució dels preus, tant a en l’àmbit internacional com en els d’Espanya i de Catalunya.
L’informe trimestral núm. 2/13 sobre l’evolució dels preus al consum en establiments comercials d’alimentació reflecteix l’evolució dels preus al consum d’una nova mostra de productes del boví, incloent els seus productes carnis com a principal novetat respecte d’anteriors publicacions, a diferents establiments comercials d’alimentació distribuïts per tot el territori català i amb una notorietat elevada. Entre els productes inclosos en la cistella, es prioritzen aquells de més consum.
Amunt
 

:: Observatori del Porcí

Observatori del Porcí
S’ha publicat el Full de preus setmanals del porcí corresponent a la setmana 27.
Amunt
 

:: Observatori de la Fruita Fresca

Observatori de la fruita fresca
Gran disminució de l’estoc de poma i pera, tant respecte del mes anterior (-69,3%) com del juny de 2012 (-83,7%), com a conseqüència de les condicions climàtiques adverses que van acompanyar l’inici d’aquesta campanya.
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i també mundial.
Catalunya
L'Índex de producció industrial ha crescut un 1,1% interanual a Catalunya el maig de 2013. El major increment d'aquest índex corregit, l'anoten els béns de consum (2,8%), dada que s'explica pel creixement dels béns de consum no durador (4,1%) i la disminució dels béns de consum durador (-16%).
Les exportacions han crescut un 13,4% interanual a Catalunya a l'abril del 2013, segons dades de l'Agència Estatal d'Administració Tributària. Per destinació econòmica, tots els béns registren increments: els de consum augmenten un 18,2%, els de capital un 12,7% i els intermedis un 10,7%. Les importacions han disminuït un 0,6% interanual.
Les vendes a les grans superfícies disminueixen un 2% interanual a Catalunya el maig de 2013. L'augment en les vendes d'alimentació d'un 1,9% interanual no ha compensat la disminució d’un 4,9% interanual en les vendes de la resta de productes.
Espanya
E-Book. És la versió anglesa d’Espanya en xifres 2013. Obra estructurada en 21 capítols, entre els quals agricultura i pesca, que recullen les principals dades socioeconòmiques del període 2010 i 2012.
Disponibles dades del mes d’abril d’enguany.
Ja podeu consultar dades corresponents al juny.
Es revisen a la baixa les previsions anteriors. D’1,5 milions de tones es passa a 1,3 milions de tones. Malgrat el pronòstic, la producció seria un 4,4% superior a la de 2012.
Europa
S’espera una situació menys ajustada entre oferta i demanda en el mercat cerealístic. Pel que fa al sector lacti, es preveu una recuperació en la producció en finalitzar l’any, mentre que la carn experimentarà un lleuger creixement l’any 2014.
La renda per ocupat puja un 5,4% l’any 2012. Malgrat que es considera una evolució positiva, els resultats varien molt segons les produccions. Els productors de llet i els vitivinicultors s’enduen la pitjor part.
Els preus de producció industrial baixen un 0,3% a la UE-27.
La collita europea baixarà un 6% respecte de l’any anterior. En els 4 països examinats, França, Itàlia, Grècia i Espanya, la previsió anuncia baixades generalitzades, excepte a Espanya.
Món
Caiguda dels preus el juny. La caiguda més destacable és la dels productes lactis.
Ja està disponible en castellà aquesta publicació semestral. Entre altres dades, cal destacar que l’excepcional producció mundial de blat l’any 2013 augmentarà els subministraments i contribuirà a incrementar-ne les existències. Atès que el comerç mundial es contraurà en el període 2013/14 per una disminució de la demanda d’alguns països a causa d’una major producció interna, és probable que en els mercats mundials de blat les condicions siguin més estables, i els preus generalment més baixos.
S'espera que la producció de cereals totals (blat i cereals secundaris, exclòs l'arròs) experimenti els anys 2013/14 un augment interanual del 8%, i que les existències al tancament de la campanya s’incrementin en un 11% i superin lleugerament els nivells registrats els anys 2011/12. L’arròs manté la tònica a l’alça dels darrers anys. Es preveu una collita rècord de soja.
Amunt
Logotip del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

No hay comentarios: