lunes, 8 de julio de 2013

# 100
DIXIT
Butlletí del Departament de Benestar Social i Família
Dimarts, 02 de juliol de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
 

:: Destacat

Gairebé 200.000 infants i joves participaran aquest estiu en unes 4.000 activitats de lleure arreu de Catalunya
Segons les previsions de la Direcció General de Joventut, de juny a setembre, gairebé 200.000 infants i joves participaran en unes 4.000 activitats arreu de Catalunya organitzades per entitats d’educació en el lleure i altres institucions. Per tal de garantir un estiu inclusiu als infants i adolescents que viuen en risc d’exclusió social, el Departament de Benestar Social i Família ha prioritzat i reforçat una sèrie d’iniciatives per facilitar que aquests infants amb dificultats econòmiques també puguin gaudir d'activitats de lleure i oci.
El Departament de Benestar Social i Família i la Creu Roja a Catalunya han posat en marxa el Projecte pilot de seguiment i capacitació individualitzada de persones cuidadores de persones en situació de dependència en zones rurals. Aquest projecte és un servei de formació, suport pràctic i seguiment al domicili de les persones cuidadores no professionals que viuen en zones rurals, que rebran una formació personalitzada en la qual es fomentarà molt la vessant pràctica.
El Govern de la Generalitat reforçarà la coordinació entre tots els agents de la distribució solidària d'aliments
El Govern de la Generalitat ha anunciat que reunirà la Taula per a la Distribució Solidària d’Aliments per abordar millores en la distribució d’aliments i avançar en la lluita contra la pobresa i a favor de la inclusió social. L’objectiu d’aquesta propera reunió és donar un nou impuls a la coordinació entre els serveis socials i les entitats, la logística de la distribució i la sensibilització ciutadana, així com ultimar les accions específiques que s’han de dur a terme aquest estiu. 
100 números informant de l'actualitat en l'àmbit dels serveis socials
El butlletí DIXIT del Departament de Benestar Social i Família ha arribat al seu número 100. Aquesta eina informativa de periodicitat quinzenal està elaborada per DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials i s'adreça als i les professionals dels serveis socials i la ciutadania. Va començar la seva publicació l'any 2008 i actualment ja disposa de més de 15.700 subscripcions. També està disponible en castellà i anglès.
Amunt
 

:: Actualitat

Amunt
 

:: Novetats DIXIT

DIXIT publica un dossier temàtic sobre violència filioparental
DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials ha elaborat un recull de publicacions i recursos que tracten sobre la violència en adolescents i joves i sobre la violència exercida pels fills envers els pares. La majoria de publicacions que es recomanen en aquest dossier temàtic es poden consultar als centres DIXIT.
Amunt
 

:: Agenda

4a Jornada Intercongressos
Jornada organitzada, el 5 de juliol, pel Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya per analitzar i reflexionar entorn de diferents congressos de l'àmbit dels serveis, el treball i l'educació socials. Els congressos a tractar seran: el 1er Congrés Català d’Educació Social i el XVIIIè Congrés Mundial de l’AIEJI. A més, tindrà lloc la presentació del Congrés Català de Serveis Socials Bàsics que se celebrarà a Barcelona l’any 2014 sota el lema "Vides en Crisi. Ètica, recerca i creativitat. Transformar el present, construint el futur".
Jornada "Nova Instrucció DGI/BSF/1/2013 per a l'elaboració d'informes d'estrangeria"
El 8 de juliol tindrà lloc a Barcelona una jornada per donar a conèixer els criteris generals per l’elaboració dels informes d’estrangeria competència de la Generalitat de Catalunya. Aquesta jornada, organitzada per la Direcció General per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, s'adreça tant al personal tècnic i de gestió dels ens locals que elaboren els documents proposta dels informes d’estrangeria, com a professionals d’entitats i associacions que hi tinguin interès.
II Congrés internacional sobre menors infractors i violència juvenil
Els dies 7 i 8 de novembre, tindrà lloc a Almoradí (Alacant) aquest congrés organitzat per l'entitat Praxis Vegabaja per generar un espai on es desenvolupin i s'accentuïn de forma sistemàtica i tècnica aportacions, reflexions i apostes sobre polítiques públiques de protecció i reeducació juvenil.
Amunt
 

:: Convocatòries

Termini: 22 de juliol de 2013
Organitza: Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família i Xarxa Nacional d’Albergs Socials de la Generalitat de Catalunya (XANASCAT)
Termini: 9 de juliol de 2013
Organitza: Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social
Termini: 9 de juliol de 2013
Organitza: Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social
Termini: 15 de juliol de 2013
Organitza: Instituto de Mayores y Servicios Sociales (IMSERSO)
Termini: 15 de juliol de 2013
Organitza: Instituto de Mayores y Servicios Sociales (IMSERSO)
Termini: 10 de setembre de 2013
Organitza: Consell Municipal de Benestar Social de l'Ajuntament de Barcelona
Amunt
 

:: Formació

Formació per proveir els i les alumnes d’eines que els ajudin a desenvolupar al màxim els trets potenciadors dels seus clients o acompanyants, ja sigui en entorns personals o professionals, mitjançant tècniques de coaching i programació neurolingüística (PNL).

Data i lloc: del 15 al 24 de juliol de 2013 a Barcelona
Organitza: Col·legi de Pedagogs de Catalunya
Màster interuniversitari que aborda les polítiques públiques i la mediació comunitària combinant la teoria i la pràctica. Mitjançant el treball de casos, fa una aproximació complexa i participativa a la realitat del territori.

Data i lloc: d'octubre de 2013 a desembre de 2014 a Barcelona o Lleida
Organitza: Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Lleida, Universitat de Girona, Universitat de Vic, Universitat Rovira i Virgili i Universitat de Barcelona
Amunt
 

:: Lectures recomanades

Ètica i èxit: converses amb valors
Recull les entrevistes fetes per la redacció de la revista Valors a: Andrés Rábago, Ana M. Matute, Iñaki Gabilondo, Joan Roca, Judit Mascó, Lluís Bassat, Federico Mayor  Zaragoza, Pau Garcia-Milà, Roser Capdevila i Teresa Perales.

Ètica i èxit: converses amb valors. Cánoves i Samalús: Proteus; [Barcelona: Associació Cultural Valors], 2013. 160 p.
Exemplar consultable als centres DIXIT
Hiperactividades y déficit de atención: comprendiendo el TDAH
Llibre que reflexiona sobre causes, diagnòstic i tractament d’aquest síndrome. A més, proposa un model d’actuació propi tenint present el funcionament mental precoç, l’estructuració del pensament, especialment l’atenció i la interacció entre les vulnerabilitats del nen i la influència de l’entorn.

Hiperactividades y déficit de atención: comprendiendo el TDAH. Barcelona: Octaedro, 2012. 139 p. (Con vivencias; 11).

Exemplar consultable als centres DIXIT
Servicios de ayuda a domicilio: manual de planificación y formación
Obra que proposa les claus per avançar en una línia de millora, innovació i excel·lència en l’organització, la planificació i la formació d’auxiliars i professionals dels serveis d’ajuda a domicili.

Rodríguez Rodríguez, Pilar. Servicios de ayuda a domicilio: manual de planificación y formación. Madrid: Médica Panamericana, 2012. 397 p.

Exemplar consultable als centres DIXIT
Guía Investigación Clínica 2013: aspectos éticos y jurídicos a tener en cuenta en estudios clínicos en fase II y III
Guia concebuda per facilitar tasques de disseny d’estudis clínics realitzats pels investigadors. Recull i ordena tots els aspectes ètics i jurídics imprescindibles.

Guía Investigación Clínica 2013: aspectos éticos y jurídicos a tener en cuenta en estudios clínicos en fase II y III. Girona: Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona: Documenta Universitaria, 2012. 122p. (Publicaciones de la Càtedra de Promoció de la Salut; 9)

Exemplar consultable als centres DIXIT i en línia
Amunt
 

:: Recursos

Vocabulari terminològic LGBT (lèsbic, gai, bisexual i transgènere)
Recull de prop de 200 termes relatius a l’àmbit LGBT, concretament, a terminologia vinculada amb l’orientació sexual i la identitat de gènere. També inclou termes referents a la relació del col·lectiu LGBT amb la societat, els drets i la família. El vocabulari ha estat elaborat per la traductora Marta Breu i ha estat revisat pel TERMCAT, el centre de terminologia de la llengua catalana.
Amunt

No hay comentarios: