lunes, 8 de julio de 2013

Generalitat de Catalunya, www.gencat.cat
#93
Infoacsa - Butlletí del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
Juny 2013
Agenda
Curs: De la recerca a la taula. La seguretat alimentària, el primer esglaó de l'alimentació saludable. UB. Santa Coloma de Gramenet,1-5 de juliol

Jornada sobre Listeria monocytogenes en productes llestos per al consum. IRTA. Monells (Girona), 2 de juliol

Els additius en la indústria alimentària. ASPB. Barcelona, 4-5 de juliol

Els Juliols al Campus de l'Alimentació de Torribera

Legislació
Ampliació de la llista de propietats saludables permeses

Prohibició d'ús de la substància aromatitzant 3-acetil-2,5 dimetiltiofè (FL 15.024) i retirada de la llista d'aromes autoritzats a la UE

Potenciadors del contrast - nova classe funcional d'additius alimentaris
Banner
Banner
Banner
Banner

Alertes sobre al·lergògens alimentaris

 

Informació sobre retirada del mercat de productes que poden provocar al·lèrgies

Retirada del mercat de galetes de xocolata per presència de proteïna làctia no declarada a l'etiqueta, i de salsa de pesto per presència de fruits secs no declarats a l’etiqueta

Informes científics

 

El 2012 ha disminuït el nombre de notificacions al Sistema d'Alerta Ràpida de la UE per a Aliments i Pinsos

La Comissió Europea ha publicat un informe anual sobre el Sistema d'Alerta Ràpida de la UE per Aliments i Pinsos de l’any 2012.

Informe conjunt de l'EFSA i l'ECDC sobre la resistència antimicrobiana en bacteris zoonòtics que afecten els éssers humans, els animals i els aliments

Els bacteris resistents segueixen sent un problema important que pot afectar els humans a través d'animals i aliments.

Proposta de criteri microbiològic de seguretat per a Campylobacter en la carn fresca de pollastre als Països Baixos

Es proposa un criteri de 1000 UFC/g (n = 5, c = 0), a fi d’abaixar en dos terços els casos de campilobacteriosi humana.

Publicacions de l'ACSA

 
Guia de pràctiques correctes d'higiene per a l'aprofitament segur del menjar en els sectors de la restauració i comerç minorista

Guia de pràctiques correctes d'higiene per a l'aprofitament segur del menjar en els sectors de la restauració i comerç minorista

A Catalunya es malbaraten 262.471 tones d’aliments aprofitables cada l’any, 40.000 en el sector de la restauració

Notícies de l'Agència

 

El Grup de Treball de Consumidors i Usuaris de l'ACSA visita el Programa Fruit.Net

El Programa Fruit.Net té com objectiu optimitzar l’ús de fitosanitaris, i reduir la presència de residus a la producció de fruita (poma, préssec i pera i cítrics).

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) acull una reunió plenària del Grup d'Experts en Perills Biològics (BIOHAZ) de l'Autoritat Europea de

L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, que forma part de l’ASPCAT, és entitat col·laboradora de l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària des de 2009

Consells per als consumidors

 

Consells de seguretat alimentària en cas d'aiguats, inundacions o talls d'electricitat

Consells per a mantenir la seguretat dels aliments i de l'aigua en casos d'emergència

Documentació de jornades

 

Documentació de la jornada El Malbaratament d'Aliments i la Seguretat Alimentària

Documentació de les ponències de la jornada que es va celebrar el passat 17 de juny a Barcelona

Les receptes d'Alícia

 

Hamburguesa d'arròs amb verdures

Nova recepta de la Fundació Alícia per disminuir el malbaratament d'aliments
Arròs cremós fred sense ou i sense gluten

Arròs cremós fred sense ou i sense gluten

La recepta d'Alícia de juny és apta per a al·lergics a l'ou i per a persones celíaques.


Coxinha de pollastre sense llet, sense ou i sense gluten

Coxinha de pollastre sense llet, sense ou i sense gluten

La recepta d'Alícia de maig és apta per a al·lèrgics a la llet, a l'ou i per a persones celíaques.


No hay comentarios: