lunes, 8 de julio de 2013

#092
Consum notícies 
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum
2a etapa
2 de juliol de 2013
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors
Rebaixes! La mateixa qualitat i garantia a millor preu.
Sumari
  • Consum a Twitter

    Consum a Facebook

    Les factures clares

    Autoavaluació d'empreses

    Empreses adherides a l'arbitratge de consum

    Codi de Consum de Catalunya
  • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

En temporada de bany a més a més d'anar a platges vigilades, de consultar els rètols informatius i localitzar el personal de vigilància, és molt important que consulteu l'estat de la bandera abans de ficar-vos a l'aigua. I si heu de comprar algun article de platja (joguines o ajuts a la flotació), exigiu una informació completa en l’etiquetatge que us facilitin poder fer-ne un ús correcte i segur.

El director de l'Agència Catalana del Consum (ACC), Alfons Conesa, i el diputat de Benestar Social, Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva, van signar l'1 de juliol de 2013 un conveni pel qual es formalitza un encàrrec de gestió fet a la Diputació, en l'àmbit de la disciplina de mercat.
Alfons Conesa ha remarcat que l'objectiu de col·laboracions com aquesta és "sumar sinergies, responsabilitats i recursos per guanyar eficàcia en la tasca de defensar els consumidors".
El diputat Josep Oliva, per la seva banda, ha destacat la necessitat de "preservar els drets dels consumidors, com la resta de drets de la ciutadania, que com a responsables polítics hem de garantir".
Aquest encàrrec obeeix a raons d'eficàcia en l'exercici de la funció inspectora en el context actual de simplificació de l'organització administrativa, de contenció de la despesa i en definitiva d'optimitzar els recursos que les diferents administracions destinen a aquest àmbit. S'hi convenen les condicions en què s'han d'efectuar aquestes activitats d'inspecció en els locals i establiments oberts al públic dins l'àmbit territorial de la Diputació de Barcelona i d'acord amb la programació dels Servei d'Inspecció i Control de Mercat de l'Agència Catalana de Consum.

Els clients de Catalunya Caixa que havien contractat "Participacions Preferents" i "Deute Subordinat" i que ara tenen accions (fruit del bescanvi) disposen fins al 12 de juliol de 2013 per demanar a la seva oficina la venda d'aquestes accions.
Els afectats que no hagin demanat l'arbitratge podran sol·licitar-lo per reclamar la resta de l'import total de la seva inversió inicial en la seva oficina de CX fins al 12 de juliol de 2013.

Els clients de Bankia i de les caixes que van donar origen al grup a Catalunya (Caixa Laietana, Bancaja i Caja Madrid) que hagin contractat participacions preferents o deute subordinat, o hagin fet un bescanvi per accions de Bankia, poden sol·licitar a la seva oficina bancària l'admissió al procediment d'arbitratge, abans del dia 15 de juliol del 2013. Des de l'Agència Catalana del Consum, hem fet una nova edició del fullet adreçat a les persones afectades amb informació actualitzada i molt detallada de tot el que cal fer, pas a pas.

Amb la finalitat de donar participació a les persones interessades en el procés d'elaboració del Projecte de decret esmentat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), del 20 de juny d'enguany, s'ha publicat l'Edicte de 3 de juny de 2013, pel qual se sotmet a informació pública de conformitat amb el que estableix l'article 68 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.
Es poden formular les al·legacions o observacions que es considerin adients fins al 9 de juliol de 2013.

S'ha retirat del mercat un element d'unió mecànica per a poda Prusik, marca Petzl model D22 zigzag per risc de caiguda de l'arbre en cas d'incorrecta col·locació del mosquetó de connexió superior.
S'ha cridat a revisió la motocicleta marca HUSABERG, models TE 125, TE 250 i TE 300 degut a un defecte de fabricació en la part superior de la carcassa del puny de gas, que pot possibilitar-ne el bloqueig.
I s'estan reparant els vehicles marca Seat, model Mii 2013 ja que en cas d'accident, podrien no funcionar correctament els airbags laterals (els pretensors del cinturó no s'activarien o bé ho farien amb retard).

:: Destaquem

El roaming, o servei d'itinerància internacional, és la possibilitat d'enviar i rebre trucades i/o missatges i d'usar internet en un altre país. Aquest servei, que cal activar la primera vegada, té un cost diferent a la tarifa que tinguem contractada amb la nostra companyia i cal consultar què ens pot costar usar el mòbil a l'estranger.
La nova Eurotarifa marcada per la Comissió Europea, en vigor des de l'1 de juliol d'enguany, són preus màxims, per tant, els operadors podrien oferir-los més baixos i fins i tot algunes companyies han començat a eliminar els costos addicionals d'itinerància per veu, SMS o han creat àrees d'itinerància gratuïta en algunes zones d'Europa.
Molta atenció si es viatja a una localitat fronterera (ja que tot i estar al nostre país podríem connectar-nos a una companyia que no és la nostra), si es va a un país fora de la Unió Europea (on l'Eurotarifa no serà vigent) o si es viatja amb creuer (ja que en funció de la ubicació del vaixell podríem acabar pagant les tarifes de connexions via satèl·lit, que són molt elevades).
Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

No hay comentarios: