jueves, 25 de julio de 2013

#0296
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 25 de juliol de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
La xifra: Les expectatives per a la indústria de l’alimentació, begudes i tabac per al proper trimestre tenen un saldo positiu de 4,2 punts, segons l'Enquesta de clima empresarial.

  • Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Mapa del Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (idescat)
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
En el sector del porcí, continua l’ascens de les cotitzacions del porcí d’engreix i el garrí (20 kg). En boví, l’únic moviment es dóna en el frisó, el qual disminueix de preu. Pel que fa a l’aviram, augmenten les cotitzacions del pollastre groc i de la gallina pesada. Pel que fa als sectors agrícoles, disminueixen les cotitzacions dels cereals a excepció de la farina de soja 47% que augmenta aquesta setmana. En fruita fresca, la major oferta de préssec i nectarina ha fet disminuir 0,08 €/kg la cotització del préssec vermell; amb un cert retard, apareix la primera cotització de la pera llimonera.
Durant el mes de maig de 2013, l'indicador ISC mostra una evolució positiva, respecte del mes d'abril, de tots els sectors, excepte el boví d'engreix: Boví d'engreix (-0,69 punts percentuals (p.p.)), conill (0,00 p.p.), llet (14,02 p.p.) i pollastre d'engreix (27,97 p.p.). Mentre el sector del boví d'engreix i el del conill tenen valors per sobre de la mitjana (110,38 p.p. i 110,50 p.p., respectivament), el de la llet i el del pollastre d'engreix es mantenen per sota de la mitjana (24,57 p.p. i 79,65 p.p., respectivament). Pel que fa a l'indicador ISC del mes de maig de 2013 respecte del mateix període de l'any anterior, el boví d'engreix i el conill mostren una variació anual positiva, amb 25,10 p.p. i 4,54 p.p., respectivament; en canvi, la llet i els pollastres d'engreix mostren una variació anual negativa, amb -4,20 p.p. i -33,54 p.p., respectivament.
Segona setmana consecutiva amb increment de preus, la qual cosa fa que l'indicador de la setmana 29 augmenti, significativament, respecte de la setmana passada (7,15 p.p.), i que es mantingui molt per sobre de la mitjana (161,05 p.p.). D'altra banda, l'indicador en termes comparatius respecte del mateix període de l'any passat continua mantenint nivells positius (14,96 p.p.).
Amunt
 

:: Observatori Agroalimentari de Preus

Observatori agroalimentari de preus
Amunt
 

:: Observatori del Porcí

Observatori del Porcí
S’ha publicat el Full de preus setmanals del porcí corresponent a la setmana 29.
Amunt
 

:: Observatori de la Fruita Fresca

Observatori de la fruita fresca
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i també mundial.
Catalunya
Els sectors que presenten millors saldos són l'hoteleria i la indústria amb −11 i −13,4 punts, respectivament.
Ja podeu consultar les dades de l’atur en el sector agrícola a 30 de juny d’enguany.  El segment d’edat més afectat per l’atur és el que va dels 30 als 44 anys.
Espanya
 Entre les activitats amb les taxes anuals de xifres de negocis més altes es troba el sector de l’alimentació animal.
Europa
Llet
Amunt

No hay comentarios: