jueves, 18 de julio de 2013

#0295
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 18 de juliol de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
La xifra: L’any 2012, va augmentar la producció de carn de porcí (+2,5%) respecte de l’any anterior a Catalunya.

  • Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Mapa del Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (idescat)
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
Les entregues acumulades de llet de vaca durant els cinc primers mesos de l'any es mantenen al mateix nivell que les de l'any anterior per al mateix període (+0,10%).
Les dades definitives de sacrifici de bestiar mostren que l’any 2012,  en relació a l’any anterior, va augmentar la producció de carn de  porcí (+2,5%) , boví (+1,1%) i cabrum (+0,4%). En canvi, va disminuir la d'oví (-4,7%) , conill (-1,3%) i aus (-0,9%).
La taxa de cobertura del comerç agroalimentari del període de gener-abril de 2013 ha augmentat 4  punts percentuals respecte del mateix període de 2012.
Les exportacions de bestiar frisó cap a Líbia i Algèria i de bestiar creuat cap al Líban han donat sortida a l’oferta, davant l’oscil•lant demanda interna. En el sector agrícola, la fruita fresca recull una baixada del préssec vermell (0,070 €/kg) i la fruita seca repeteix preus de tots els productes.
L'indicador de la setmana 28 augmenta lleugerament, respecte de la setmana passada, a causa de l'increment de preus (1,19 p.p.), i es manté molt per sobre de la mitjana (154,13 p.p.). D'altra banda, l'indicador en termes comparatius respecte del mateix període de l'any passat continua mantenint nivells positius (8,05 p.p.).
Amunt
 

:: Observatori del Porcí

Observatori del Porcí
S’ha publicat el quadre de comandament del porcí corresponent al mes de juny.
S’ha publicat el Full de preus setmanals del porcí corresponent a la setmana 28.
S’ha publicat el Full de preus a destinació del porcí corresponent al mes de juny.
Amunt
 

:: Observatori de la Fruita Fresca

Observatori de la fruita fresca
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i també mundial.
Espanya
Alçada dels preus a totes les comunitats autònomes. Els grups més inflacionistes són els transports i els aliments i begudes no alcohòliques que augmenten la variació anual en 3,7 dècimes, a causa sobretot de la pujada dels preus de la carn i les fruites fresques.
Europa
Les previsions apunten a una pujada de producció del 23%, res d’extraordinari si tenim en compte que la collita de 2012 va ser extremadament baixa.
Segons les darreres estimacions, la producció podria créixer un 13% respecte de la campanya anterior i arribar a 46,6 milions d’hectolitres, això sempre que les condicions meteorològiques acompanyin i no siguin com les de 2012.
Món
En l’actual campanya, els estocs de panís i blat disminueixen, sobretot aquest darrer. En la campanya 2013/2014, els estocs de soja augmenten lleugerament, principalment per una major previsió de producció a la Xina. El panís presenta una sensible baixada, però és el blat qui, a causa de l'increment de compres per part de la Xina, disminueix considerablement l'estoc. Inicialment, no s'ha retallat la previsió d’àmbit mundial de producció de blat.
L’actual informe baixa les previsions de producció anteriors en 2,5 milions de tones a causa d’un descens de la collita dels Estats Units. Destaca un decrement de 2,7 milions de tones en el blat de moro.
L’informe del mes de juliol revisa a l’alça la seva previsió de producció mundial  de colza en 1,75 milions de tones. Les previsions per al gira-sol baixen 480.000 tones, i la soja es manté invariable respecte de l’estimació anterior.
Els preus de l’oli d’oliva extra verge espanyol, el juliol de 2013, eren de 2,77 euros/kg enfront dels 2,64 euros/kg del mateix mes de l’any anterior, és a dir, un 57% per sobre d’ara fa 1 any. A Itàlia, el creixement ha estat d’un 31%, i a Grècia del 34%. Per tant, sembla ser que torna la tendència alcista del període juliol-octubre de 2012.
Amunt

No hay comentarios: