jueves, 19 de junio de 2014

#0333
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 19 de juny de 2014Imprimeix | Butlletins anteriors
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
L'indicador de la setmana 24 torna a augmentar, respecte el de la setmana passada, degut a un nou increment de preus (4,77 p.p.), mantenint-se per sobre de la mitjana (155,42 p.p.). D'altra banda, l'indicador en termes comparatius respecte el mateix període de l'any passat, continua mantenint nivells positius (29,94 p.p.).
Nou episodi baixista dels cereals, que coincideix amb la revisió a l’alça, per part de l’USDA, de les previsions mundials de collita en aquesta campanya.
Amunt
 

:: Observatori Agroalimentari de Preus

Observatori agroalimentari de preus
El mes de març, la variació interanual de l’índex general ha estat del -1,7% amb una nova disminució respecte els mesos anteriors. El sector agrícola mostra una taxa de signe negatiu amb un -1,3% i el sector ramader continua mostrant una taxa negativa amb un -2,0%.
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i també mundial.
Catalunya
L'IPC creix un 0,5% interanual a Catalunya al maig de 2014. Els aliments i les begudes no alcohòliques registren disminucions.
Europa
Entre els tres principals productors de pinsos a França i Alemanya, la producció a l’any 2013 s’ha mantingut estable, mentre que a Espanya ha baixat un 1,7%.
Món
S’eleven les previsions d’existències i producció de blat (a 701,6 milions de tones enfront dels 697 milions de tones previstos al mes anterior) i panís (a 981,1 milions de tones enfront dels 979,1 milions de tones previstos al maig) a causa de les millors xifres de la Unió Europea, la Xina i Rússia. Entre les oleaginoses, la soja i el gira-sol es mantenen sense canvis, mentre que les perspectives són a l’alça per a la colza.
Els preus de producció d’oli d'oliva verge extra a Espanya han caigut, i han arribat a 1,98 €/kg en la darrera setmana de maig, cosa que representa una disminució del 28% respecte del mateix període de l'any anterior. Contràriament, a Itàlia els preus de producció van començar a pujar al desembre de 2013 i han arribat a 3,61 €/kg a finals de maig de 2014, cosa que equival a un augment del 14%, el nivell més alt registrat fins ara.
Amunt

No hay comentarios: