miércoles, 18 de junio de 2014

#116
Consum notícies 
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum
2a etapa
17 de juny de 2014
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors
Si useu petards, vigileu els més petits, seguiu les instruccions d'ús del fabricant i no llanceu coets a prop del bosc.
Sumari
  • Feu la festa amb seguretat

    Consum a les xarxes socials

    Consum, punt de trobada

    Pren el control de la teva economia

    Taula de diàleg per a la prevenció dels transtorns de la conducta alimentària

    Salut i alimentació

    Empreses adherides a l'arbitratge de consum

    Codi de Consum de Catalunya
  • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

l'ACC a la Fira de Cambrils
La taula rodona "Anorèxia i Publicitat: la publicitat, els cànons estètics i la transmissió de models actuals i la seva influència en els trastorns de conducta alimentària" es va celebrar el dia 11 de juny, al Palau Robert de Barcelona, amb un gran èxit d'assistència i participació.
L'objectiu era crear debat sobre la importància de presentar models realistes, amb diversitat corporal i saludables en els mitjans audiovisuals i la publicitat.

l'ACC a la Fira de Cambrils
La xarxa NEPIM -Network for the promotion of sustainable consumption in the European Regions, en les seves sigles en anglès-, liderada actualment per l'Agència Catalana de Consum, està en procés de cerca de nous organismes regionals provinents dels diferents estats de la UE que vulguin incorporar-se a la xarxa.
Actualment, la xarxa NEPIM compta amb 13 organismes regionals de 8 Estats membres de la UE més el Marroc. El seu objectiu immediat és arribar a que hi formin part organismes regionals de 14 Estats i així poder ser partícips del Programa de consumidors 2014- 2020 de la UE

Visita a la Val d'Aran i comarques Alta Ribagorça, Pallars Jussà i Pallars Sobirà
El director de l’Agència Catalana del Consum (ACC), Alfons Conesa, va visitar els dies 3 i 4 de juny les comarques pirinenques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça i la Val d’Aran.
L’objectiu de la visita era conèixer de primera mà les necessitats del territori i fer seguiment de les actuacions i les tasques en matèries de consum que realitza el Conselh Generau d’Aran, ens que té transferides les competències de Consum; i els consells comarcals de l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Sobirà, entitats que tenen convenis amb la Generalitat per realitzar activitats en matèria de defensa de les persones consumidores.

distintiu apte per celíacs
Safrunat S.L. amb les fruites Blaufruit (una empresa familiar amb 40 anys d'experiència en la producció de fruita) comercialitza amb el nom d'Anela Fruits unes postres, puré de fruita amb terrines, sense sucres afegits, ni conservants, ni colorants, apte per a persones celíaques i/o diabètiques.

El dia 13 de juny, van entrar en vigor els canvis aplicables al contractes amb les persones consumidores, celebrats a partir d'aquesta data, de la Llei 3/2014, de 27 de març, per la qual es modifica el text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, de 16 de novembre.

La Setmana de l’Energia és una campanya realitzada conjuntament i amb la col·laboració de diferents empreses i entitats, que té per objectiu conscienciar a la ciutadania en millorar la gestió energètica i afavorir el canvi d’hàbits en el consum energètic.
La Setmana de l'Energia, que se celebra del 23 al 27 de juny en el marc de la Setmana de l’Energia Sostenible Europea, proposa un seguit d’activitats adreçades a la ciutadania, al més petits i als professionals.
Enguany, l'Institut Català d'Energia, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, la Diputació de Girona, el Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona, i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, col·laboren i presenten un catàleg de recursos, activitats i idees a disposició d'ajuntaments i entitats locals que ho sol·licitin per realitzar en el marc de la Setmana de l'Energia.

Amb l'arribada de l'estiu se celebren revetlles, festes majors i d'altres activitats nocturnes. Per aquest motiu, des de l'Agència Catalana del Consum, us volem parlar, un any més, dels fanalets voladors, uns globus usualment petits als quals se'ls encén una cèl·lula combustible i a l'escalfar-se l'aire de l'interior, s'enlairen. Quan s'apaga el foc i per tant, es refreda l'aire que hi ha dins del globus, aquest baixa. Per la seva composició, es poden incendiar al manipular-los o poden cremar durant el vol.
Per això us recordem que la normativa en matèria de prevenció d'incendis forestals prohibeix, entre el 15 de març i el 15 d'octubre, llençar objectes encesos i llençar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc a tots els terrenys forestals de Catalunya, siguin o no poblats d'espècies arbòries, i a la franja de 500 metres que els envolta.

:: Destaquem

Vaig comprar un reproductor d'MP3 per internet, però l'aparell no funciona. Quan el retorni, em poden fer pagar les despeses de devolució?
No, en absolut. Si el producte és defectuós, les despeses de devolució són a càrrec de l'empresari/ària.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

No hay comentarios: