jueves, 26 de junio de 2014

# 90
InfoJustícia
Departament de Justícia
ISSN 2014-2218 | DL B. 14104-2012
Dimecres, 25 de juny de 2014Imprimeix

Recursos

  • e-justicia
  • Mediació
  • facebook
  • cire
  • Lexcat
  • Tricentenari

:: Actualitat

El Departament de Justícia i l'Ajuntament de Figueres signen un protocol per impulsar la cessió de l'antiga presó al municipi
El conseller de Justícia, Germà Gordó, i l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, van signar un Protocol per fer possible la cessió de la presó centenària de Figueres al municipi, un cop quedi desafectada com a equipament penitenciari, a partir de l’obertura del nou Centre Penitenciari Puig de les Basses, al juliol.
El Protocol estableix que, a partir del tancament del Centre Penitenciari de Figueres, el Departament de Justícia proposarà que l’edifici passi a disposició de la Direcció General del Patrimoni perquè s’iniciïn els tràmits corresponents de cessió gratuïta. I l’Ajuntament de Figueres definirà els usos a què es destinarà l’immoble, que està catalogat pel seu valor arquitectònic i històric.
Més informació
El Parlament ha aprovat el Projecte de llei impulsat pel Govern i presentat pel conseller de Justícia, que suposa la fusió dels col·legis de titulats mercantils i empresarials de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, del Consell de Col·legis de Titulats Mercantils i Empresarials de Catalunya i del Col·legi d’Economistes de Catalunya en un unificat Col·legi d’Economistes de Catalunya, que agruparà els professionals de l’economia i de l’empresa.
El conseller ha destacat que aquest Projecte de llei «parteix de la necessitat d’adaptació de les corporacions al nou entorn derivat de la reforma dels estudis universitaris», i d’altres canvis, com ara les modificacions legislatives promogudes pel Parlament Europeu i el Consell Europeu i la nova demanda dels ciutadans respecte a aquests professionals.
Més informació
El conseller de Justícia, Germà Gordó, durant la celebració de la festivitat de Sant Iu, patró dels procuradors, organitzada pel Col·legi de Procuradors de Barcelona, va reiterar l’oposició del Govern de la Generalitat a la reforma de la Llei orgànica del poder judicial perquè no estableix la creació del Consell de Justícia de Catalunya, tal com determina l’Estatut. Així, va recordar que la reforma del Govern de l’Estat «no preveu ni regula els consells de justícia» de les comunitats autònomes, tenint en compte que es tracta d’una de les«estructures previstes a l’Estatut que es va salvar de la gran retallada del Tribunal Constitucional».
Més informació
El nou model organitzatiu de l’Administració de justícia, l’oficina judicial, continua el desplegament al territori català. El partit judicial de la Seu d’Urgell és el tercer on es desplega aquest nou model després de Girona i Olot. Progressivament s’anirà implantant en altres partits judicials.
El model d’oficina judicial a la Seu d’Urgell comporta la creació de les unitats processals de suport directe de primera instància i instrucció així com el Servei Comú Processal General.
Més informació
El conseller de Justícia reitera el desacord del Govern amb les taxes judicials imposades per l'Estat
El conseller de Justícia, Germà Gordó, durant la recepció que l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona va organitzar amb motiu del Congrés Anual de l’Associació de Joves Advocats Europeus, va reiterar el desacord del Govern de la Generalitat amb les taxes judicials imposades pel Govern de l’Estat. El conseller va afirmar que la imposició d’aquestes taxes judicials suposa una «invasió directa de les nostres competències» alhora que «allunya la justícia de la ciutadania», tot recordant que implica una «vulneració dels seus drets».
Més informació
El proper 8 de juliol tindrà lloc al Centre d’Estudis i Formació Especialitzada la jornada Justícia i Transparència. Aquesta jornada vol propiciar un espai d’estudi i debat entre professionals sensibilitzats pel tema de la transparència en la justícia, amb l’objectiu de tenir una visió general de la situació actual i cercar la millor manera d’abordar aquest valor en el futur.
Per assistir-hi, cal fer la inscripció en línia fins al 3 de juliol.
Programa

No hay comentarios: