jueves, 26 de junio de 2014

# 119
DIXIT
Butlletí del Departament de Benestar Social i Família
Dimecres, 25 de juny de 2014Imprimeix | Butlletins anteriors
 

:: Destacat

La consellera de Benestar Social i Família presenta al Parlament programes destinats a infants i joves de famílies vulnerables per aquest estiu
L'11 de juny al Ple del Parlament, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, es va referir a la infància com una prioritat de Govern també durant les vacances escolars d'estiu. En aquest sentit, va exposar les diferents iniciatives posades en marxa des del Departament de Benestar Social i Família adreçades a famílies vulnerables com el programa L’estiu és teu! de la Xarxa d'Albergs de la Generalitat o el programa Jugar i Llegir.
Amunt
 

:: Actualitat

Amunt
 

:: Novetats DIXIT

Dossier temàtic sobre sexoafectivitat de les persones amb discapacitat i diversitat funcional
DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials ha elaborat un dossier temàtic que recull tot un conjunt de publicacions, articles, recursos web i entitats que ajuden a reflexionar sobre les necessitats i les vivències afectives i sexuals de les persones amb discapacitat i diversitat funcional. Tots els documents que s’hi referencien es poden consultar als centres DIXIT.
Recull de les publicacions més destacades arribades recentment als centres DIXIT
DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials posa a disposició dels seus usuaris un llistat de les publicacions més destacades arribades als seus centres durant els darrers dos mesos. Podeu consultar aquest recull en format ISSUU i en format PDF.
Amunt
 

:: Agenda

Jornada "El 25è aniversari de la Convenció sobre els drets de l'infant. Reptes per a Catalunya i avaluació d'impacte en la infància"
Dins els actes de celebració del vint-i-cinquè aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, el 3 de juliol, se celebrarà a Barcelona una jornada sobre els continguts de la Convenció i, en especial, dels "Reptes per a Catalunya i avaluació d’impacte en la infància". Aquesta jornada la convoca conjuntament la Taula Nacional de la Infància de Catalunya, la Plataforma d’Infància de Catalunya i UNICEF, amb el suport del Parlament de Catalunya.
5ª Setmana de la Responsabilitat Social
Ingenieria Social i l’Associació +Responsables tornen a organitzar un any més aquest punt de trobada per totes aquelles persones que vulguin conèixer, prendre part i difondre la responsabilitat social. Del 7 al 12 de juliol de 2014, hi haurà activitats i iniciatives programades arreu de la geografia catalana.
Congrés de Serveis Socials Bàsics
Del 22 al 24 d'octubre de 2014, tindrà lloc a Barcelona la primera edició d'aquest congrés organitzat pel Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya, el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i que durà per lema "Vides en crisis. Ètica, recerca i creativitat. Transformar el present, construint el futur".
Amunt
 

:: Convocatòries

Termini: 26 de juny de 2014
Organitza: Departament de Benestar Social i Família
Termini: 19 de juliol de 2014
Organitza: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat
Termini: 31 de juliol de 2014
Organitza: Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
Amunt
 

:: Normativa

Edicte de 27 de maig de 2014, pel qual se sotmet a informació pública el Projecte d'ordre per la qual es regula la concessió del reconeixement de la formació d'interès en serveis socials per a activitats de formació continuada per part del Departament de Benestar Social i Família
Amunt
 

:: Formació

Oferta formativa que inclou cursos d'extensió universitària, jornades professionals i escoles d'estiu adreçades a estudiants universitaris i professionals de diferents àmbits. Entre les activitats relacionades amb els serveis socials hi ha cursos sobre atenció a persones grans en residències, sobre intel·ligència emocional i sobre exercitació de la memòria per a joves i adults.

Data i lloc: juliol de 2014 a Vic
Organitza: Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
Curs per dotar d'eines i instruments als professionals del sector per poder dissenyar models i estratègies d'intervenció amb homes amb comportaments violents.

Data i lloc: del 14 al 16 de juliol de 2014 a Barcelona
Organitza: Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull
Amunt
 

:: Lectures recomanades

Acompanyant el seu present: professionals amb la infància. Recull d'articles del butlletí Inf@ncia (2011-2012)
Recull d'articles publicats al butlletí electrònic Inf@ncia de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència els anys 2011 i 2012. Ofereix una visió plural gràcies als coneixements, reflexions i experiències d’experts i expertes en la matèria.

Acompanyant el seu present: professionals amb la infància. Recull d'articles del butlletí Inf@ncia (2011-2012). [Barcelona]: Generalitat de Catalunya, Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, 2014. 334 p. (Col·lecció Infància i adolescència; 10)

Exemplar consultable als centres DIXIT i en línia
Relats amb tracte: tracta'm bé, campanya de prevenció dels maltractaments a la gent gran
Recull de 12 relats que repassen els diferents tipus de maltractaments que poden patir la gent gran i donen a conèixer històries de la vida quotidiana que fan mal i que molt sovint passen desapercebudes.

Relats amb tracte: tracta'm bé, campanya de prevenció dels maltractaments a la gent gran. Solsona: Consell Comarcal del Solsonès, 2013. 63 p.

Exemplar consultable als centres DIXIT
El cambio en las organizaciones de discapacidad: estrategias para superar sus retos y hacerlo realidad: guía de liderazgo
Guia dissenyada per donar suport als gestors d’organitzacions que atenen a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, per ajudar a resoldre amb èxit els reptes i canvis actuals en quant a la disminució de recursos, les necessitats creixents, etc.

Schalock, Robert L.; Verdugo, Miguel Ángel. El cambio en las organizaciones de discapacidad: estrategias para superar sus retos y hacerlo realidad: guía de liderazgo. Madrid: Alianza, cop. 2013. 300 p.

Exemplar consultable als centres DIXIT
Homofobia en las aulas 2013: ¿educamos en la diversidad afectivo sexual?
Investigació realitzada mitjançant enquestes en instituts públics de secundària amb
l’objectiu de mesurar la realitat sobre els avenços en matèria de drets de la comunitat
LGBT.

Homofobia en las aulas 2013: ¿educamos en la diversidad afectivo sexual?. [Madrid?]: COGAM , [2013]. 66 p.

Exemplar consultable als centres DIXIT i en línia
Amunt
 

:: Recursos

Mapa d'entitats de distribució d'aliments de Catalunya
Iniciativa web del Departament de Benestar Social i Família que situa en un mapa les entitats de distribució d’aliments organitzades en xarxa. L'eina permet fer la cerca per municipi o per comarca.   
Amunt

No hay comentarios: