martes, 3 de junio de 2014

Jornada FAMILIES I COMUNITAT

Jornada FAMILIES I COMUNITAT

Entre famílies: creant xarxes

ABD Associació Benestar i Desenvolupament organitzem el proper dijous 19 de juny la Jornada “Família i comunitat. Entre famílies: creant xarxes” per celebrar el 20 aniversari de l'Any Internacional de la Família. El Palau Macaya de l' Obra Social “La Caixa” serà l'escenari d'un matí intens per reflexionar sobre com estem abordant a la família i quins són els reptes que tots i totes, entitats, administració i societat civil, ens estem enfrontant en l'actualitat.
Informació principal
L'atenció de la família pateix de segmentació. Hem tendit al desenvolupament de serveis segons les característiques dels seus membres, per edat, per sexe, per filiació; o pel seu diagnòstic, sigui salut mental, drogodependència, violència, etc. Quantes vegades hem pensat la família en la complexitat dels seus membres, de les seves relacions i de la interacció social que genera en el seu entorn?
La família és la unitat bàsica de la societat, ha sustentat i sustenta el desenvolupament dels seus membres en tota la complexitat vital de les seves trajectòries, siguin laborals, emocionals, educatives, afectives, de salut, etc. Avui més que mai aquest paper es veu amenaçat. Les famílies acumulen un alt grau de patiment social. La disfunció del mercat laboral i les insuficients respostes de les polítiques socials, la deixa en una situació d'estrès social i de solitud en la recerca de solucions.
Aquest panorama ens obliga a repensar les nostres clàssiques i esgotades propostes, que al seu torn han de respondre a criteris d'eficiència. Hem de fer més amb menys i adequar molt bé els recursos disponibles a la complexitat i la urgència de les demandes que avui rebem. L'estratègia comunitària com a fórmula d'abordatge es basa en l'apoderament de les famílies i el seu entorn, rescatant els seus propis recursos. Eines i estratègies que poden abocar en un espai comú generant canvis en la salut de les famílies i en l'àmbit de la provisió de les necessitats més bàsiques.
Aquí pots descarregar-te el programa (provisional de les jornades).
Jornada FAMILIAS Y COMUNIDAD_CAST.pdf - Visualitzar | Descarregar (Desconocido)

Jornada FAMILIES I COMUNITAT_CAT.pdf - Visualitzar | Descarregar (Desconocido)

No hay comentarios: