jueves, 5 de junio de 2014

#115
Consum notícies 
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum
2a etapa
3 de juny de 2014
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors
Fira Gran, del 5 al 8 de juny.
Sumari
  • Feu la festa amb seguretat

    Consum a les xarxes socials

    Consum, punt de trobada

    Pren el control de la teva economia

    Taula de diàleg per a la prevenció dels transtorns de la conducta alimentària

    Salut i alimentació

    Autoavaluació d'empreses

    Empreses adherides a l'arbitratge de consum

    Codi de Consum de Catalunya
  • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

l'ACC a la Fira de Cambrils
L'Agència Catalana del Consum participa amb un estand a la 57a Fira Multisectorial de Cambrils, amb l'exposició itinerant "Consum - Punt de Trobada". Aquesta mostra ofereix al visitant la possibilitat de conèixer l'estructura del consum de Catalunya, un model que protegeix i garanteix la seguretat de les persones consumidores i que s'ha vist reforçat amb el Codi de consum de Catalunya.

El 18 de maig es va celebrar, organitzat per l'Associació Celíacs de Catalunya, el Dia Internacional de la Celiaquia, jornada reivindicativa i festiva per excel·lència del col·lectiu celíac arreu del món, i que aquest any va reunir al Poble Espanyol de Barcelona més de 3.900 persones.
L'ACC juntament amb diverses institucions han acompanyat a la presidenta de l'associació Olga Cuesta, en la lectura del Manifest.
Arribada la fi de la jornada, el director de l'ACC, Alfons Conesa, va dirigir unes paraules als assistents amb les que es va donar per clausurada la jornada.

Entrega de premis Consumopolis
El director de l’Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, va lliurar el 21 de maig de 2014 els premis del concurs escolar sobre “Consum Responsable Consumopòlis 9” als grups d’alumnes i les escoles guanyadors, en la fase autonòmica, de l’edició d’enguany. L’acte va tenir lloc a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, amb l’assistència d’uns 150 nens i nenes, entre el quals s’hi trobaven els 45 alumnes premiats de les 7 escoles guanyadores, els seus companys de curs i el seu professorat.

distintiu apte per celíacs
El Grup Casaametller, al que pertany Mama Fresh, ha endegat un camí transversal de millora de la sostenibilitat i compromís amb el medi ambient de les seves produccions i activitats per tal de ser un referent de la producció agroalimentària sostenible.
Actualment la planta Mama Fresh elabora prop de 200 referències que varien al llarg de l'any segons la temporalitat de les seves matèries primeres i que es divideixen en dues línies de producte: Línia d'elaborats i precuinats i línia de làctics.

Un any més l'Agència Catalana del Consum participa amb un estand a la 16a edició del Saló de la Gent Gran de Catalunya que té lloc del 5 al 8 de juny de 2014 a les Drassanes Reials de Barcelona.
Enguany, l'ACC farà partícips als assistents que vulguin formular consultes de consum i que el director Alfons Conesa contestarà durant l'emissió del programa de ràdio "Consum respon". Aquest programa s'emetrà diàriament durant la Fira en quatre sessions diferents, i es podrà consultar via streaming i per youtube.
Per una altra banda, destaquem la jornada "Els hàbits alimentaris de la gent gran des d'una perspectiva professional", adreçada a professionals que treballen en l'atenció de persones grans. Consulteu el programa de la jornada i inscripció.

La Comissió Europea, celebrarà entre el 16 i el 18 de juny, la 5a Setmana Internacional de Seguretat dels Productes.
Un mercat global exigeix una estratègia conjunta a nivell internacionals per facilitar l'intercanvi informació sobre els riscos emergents y sobre els productes insegurs, per coordinar els esforços de normalització i per assegurar que els productors de tot el món coneixen els requisits de seguretat que cal complir. Amb aquest marc de reflexió, la Comissió Europea promou aquesta trobada bianual d'experts i agents implicats.

La marca Honda repararà gratuïtament ja que hi ha risc d'accident degut a un problema de pèrdua progressiva de potència del motor a les motocicletes dels models CB500FD/FAD, CB500XD/XAD, CB500RD/RAD.
I s'ha retirat per risc de sobreescalfament i xoc elèctric l'adaptador de viatge, marca DTI, model UNIVERSAL, ref. 1034408 .

:: Destaquem

Vaig comprar unes ulleres amb una capa antireflectant als vidres, que al poc temps va començat a saltar. Com que estaven en garantia de dos anys, em van canviar els vidres. El mateix problema, però, es va repetir dues vegades més, abans que s’esgotés la garantia. M’han de tornar a canviar els vidres gratuïtament, o només estan obligats a canviar-me’ls un sol cop, com em diu l’òptica?
Li han de canviar els vidres gratuïtament o retornar-li l’import de les ulleres, ja que encara no s’ha esgotat la garantia (mentre duri la reparació, se suspèn el còmput dels terminis de garantia des que la persona consumidora posa el producte a disposició del venedor fins al moment que se li torna reparat).
Si el producte s’ha reparat i lliurat i continua no essent conforme al contracte (el problema no s’ha resolt), la persona consumidora pot triar entre la substitució del bé, la rebaixa del preu o la resolució del contracte.
Per tant, si l'empresa no li ofereix cap solució, cal reclamar a l’establiment a través dels Fulls Oficials de Queixa/Reclamació/Denúncia. Si la resposta no és satisfactòria dins el termini d’1 mes, haurà d’adreçar-se a un organisme de consum.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

No hay comentarios: