martes, 24 de junio de 2014

# 63
L'energia al dia
Butlletí de l'Institut Català d'Energia
Dijous, 19 de juny de 2014Imprimeix | Butlletins anteriors
Setmana de l'Energia 2014
del 23 al 27 de juny


 

:: Notícies ICAEN

Catalunya celebra entre els propers dies 23 i 27 de juny, una nova edició de la Setmana de l’Energia amb el lema ‘Quan parlem d’estalviar energia i diners, tu tens la paraula’, i coincidint amb la Setmana de l’Energia Sostenible Europea. En aquests dies es posarà a l’abast dels ciutadans, als més petits i als professionals activitats orientades a conscienciar a la ciutadania en la millora de la gestió energètica i en el canvi d’hàbits en el consum energètic. A més, aquesta edició s’inicia el concurs fotogràfic “Engega l’estalvi energètic!”, que consisteix en la publicació de fotografies sobre l’ús eficient de l’energia i les energies renovables amb les etiquetes #Apago #Engego i #EUSEW14 a la xarxa Instagram.
L'import total destinat a aquests ajuts serà de 10M d'euros i es poden fer efectius fins a l'esgotament dels fons. El Programa PLA MOVELE 2014, va entrat en vigor el 6 de juny de 2014, però se’n poden beneficiar les adquisicions fetes des del dia 1 de gener de 2014 i fins al 31 de desembre d’aquest mateix any.
Actualització del full mensual i de l'evolució dels principals indicadors de l'energia a Catalunya.
En el decurs de l’acte d’inici de la producció d’aquest nou vehicle a la factoria de la Zona Franca, el cap de l’Executiu s’ha mostrat convençut que la fabricació de la nova furgoneta de Nissan respon al fet que Barcelona hagi apostat “per la mobilitat elèctrica” i per “convertir la ciutat en una gran smart city a nivell mundial”.
L’objectiu del conveni és promoure l’estalvi, l’eficiència energètica i les energies renovables en la rehabilitació energètica d’edificis. Les dues entitats col·laboraran en la promoció i la difusió d’actuacions relacionades amb aquesta matèria, i treballaran conjuntament en aspectes com la formació de professionals o l’assessorament tècnic i la supervisió de projectes relacionats amb la millora del comportament energètic dels edificis.
La Direcció General de Transports i Mobilitat i l’associació Barcelona-Catalunya Centre Logístic (BCL) han signat un acord per impulsar actuacions en matèria d’eficiència energètica en el sector del transport i la logística, millorar l’eficàcia de la gestió empresarial i avançar cap a la modernització del sector.
Amunt
 

:: Certificació energètica d'edificis

A partir del 13 de juny es pot fer el pagament de la taxa del tràmit de certificació energètica d'edificis mitjançant una carta de pagament. el pagament es pot realitzar utilitzant qualsevol targeta de crèdit als mitjans de pagaments oferts per La Caixa. A més, aquells usuaris que disposin d'un compte a La Caixa i de l'aplicació Línia Oberta poden fer el pagament a través d'aquesta plataforma. Amb la carta de pagament es flexibilitzen les opcions de pagament del tràmit i el tècnic podrà sol·licitar al propietari o promotor que sigui ell qui realitzi el pagament.
A partir del 16 de juny de 2014 es deshabilita en tots els casos el procediment presencial per edificis de nova construcció d’inscripció al Registre de certificats d’eficiència energètica.
Les properes versions de l'eina inclouran la traducció de tots els elements. L'eina reconeguda pel Ministeri es pot utilitzar en català descarregant el paquet d’idioma de la pàgina web de l’ICAEN. En aquesta primera versió encara hi ha algunes llibreries i conceptes en castellà que s’aniran traduint en les properes versions.
Amunt
 

:: Publicacions

La col·lecció d'infografies de mobilitat eficient a Catalunya neix amb l'objectiu d'oferir de manera visual les dades més rellevants del parc automobilístic de Catalunya. La peridodicitat serà trimestral i mostrarà l'evolució dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics, de GLP i GNV. Així mateix s'hi poden trobar també les dades de matriculacions de vehicles eficients a Catalunya.
L'empresa DANONE, a la seva planta de Parets del Vallès, ha realitzat diverses accions d'eficiència energètica sobre els compressors i el circuit d'aire. De totes elles, la més rendible ha estat la recuperació del calor a dissipar en els compressors d'aire.
Amunt
 

:: Agenda d'activitats



 
Durant els mesos de juny i juliol tenen lloc arreu de Catalunya més de 330 activitats en 110 municipis catalans per celebrar la Setmana de l'Energia, que té lloc del 23 al 27 de juny. Trobareu tota la informació a l'agenda d'activitats a www.gencat.cat/setmanaenergia.
Jornada organitzada conjuntament per l'Institut Català d'Energia, Barcelona Activa i l'Agència d'Energia de Barcelona amb l'objectiu de divulgar i incrementar l'eficiència energètica en edificis hotelers i comunitats de propietaris.
Jornada emmarcada en les Trobades Endesa on es parlarà de l'Estratègia catalana per a la renovació d’edificis (Presentació Fòrum, Pla estratègic Lleida i Diputació de Lleida) i de la millora dels sistemes centralitzats en l’habitatge plurifamiliar: noves oportunitats d’estalvi en l’àmbit de l’habitatge. També s'exposaran casos d’èxit en sistemes centralitzats i es presentarà la campanya d'adhesió. La sessió finalitzarà amb les conclusions de les ponències de la jornada.
Taller organitzat conjuntament per l'Institut Català d'Energia i la Fundació Gas Natural Fenosa on s'exposaran experiències concretes de contractació d'empreses de serveis a Catalunya en dos terrenys específics: la millora de l'eficiència energètica en els edificis i en l'enllumenat. El seminari s’adreça exclusivament als responsables de gestió energètica d’edificis i via pública d’Ajuntaments i d’altres Administracions Públiques.
Amb motiu de la Setmana de l'Energia, l'Institut Català d'Energia, Apliter i Rockwool orgqanitzen aquesta jornada per a tractar els fonaments físics, regles de mesura, normativa i tecnologia en càmeres termogràfiques així com el sistema Blowerdoor i les possibles solucions al diagnòstic de patologies en l'edificació.En aquesta joranda també es farà una demostració pràctica de l'ús de càmeres termogràfiques.
L'Institut Català d'Energia organitza aquesta sessió informativa adreçada als gestors energètics del edificis de la Generalitat de Catalunya per a presentar el cas real de contractació mitjantçant empresa de serveis energètics al CAR Sant Cugat.
Curs de 210 hores organitzat pel Gremi de Constructors d'Obres de Barcelona i Comarques.
Jornada emmarcada en les Trobades Endesa on es parlarà de finançament per a projectes d'eficiència energètica, instal·lacions de gas i climatització i casos d'èxit. La sessió finalitzarà amb les conclusions de la jornada.
Jornada emmarcada en les Trobades Endesa on es parlarà de finançament per a projectes d'eficiència energètica en il·luminació i mobilitat elèctrica. La jornada inclou un cas pràctic amb una visita a l'e-parking d'Endesa i finalitzarà amb un bloc de conclusions.
Curs organitzat pel Gremi de Constructors d'Obres amb l'objectiu de que l'alumne adquireixi els coneixements i habilitats pràctiques necessàries per generar i gestionar la informació del model BIM de diferents edificacions i actuacions diverses de rehabilitació utilitzant com a plataforma de CAD, el programa informàtic Allplan Arquitectura i la seva interconnexió BIM amb les aplicacions informàtiques de càlcul i gestió de construcció de major difusió en aquells moments a Espanya. (CypeCad, CypeMep, Cype Eficiencia Energética, Lider, Calener i Prest).
Amunt

No hay comentarios: