jueves, 10 de julio de 2014

#0336
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 10 de juliol de 2014Imprimeix | Butlletins anteriors
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
Les dades provisionals de sacrifici de bestiar durant els quatre  primers mesos de l’any mostren, en relació al mateix període de l’any anterior, un augment de la producció de carn de porcí (+1,9%) ,d’aus (+5,9%) i d’oví (+0,7%). En canvi, hi ha una disminució de la producció de carn de boví (-5,9%), de cabrum (-4,4%) i de conills (-5,9%).
Les estimacions recollides en el darrer informe de l’USDA (Departament d’Agricultura del govern federal dels EUA) que apunta vers una superfície rècord de soja han influït en el comportament dels preus de la farina d’aquest producte.
Juliol comença amb un augment de preus i una disminució de costos, la qual cosa fa que l'indicador de la setmana 27 augmenti 2,15 punts percentuals (p.p), respecte el de la setmana passada, i es mantingui per sobre de la mitjana (164,66 p.p.). D'altra banda, l'indicador en termes comparatius respecte el mateix període de l'any passat, continua mantenint nivells positius (22,62 p.p.)
Amunt
 

:: Observatori Agroalimentari de Preus

Observatori agroalimentari de preus
El mes d'abril els cereals pugen lleugerament, excepte per la farina de soja on s'observen pujades clares. Els adobs i els pinsos es mantenen pràcticament estables  i les cotitzacions de l'energia pugen lleugerament.
El mes d'abril, la variació interanual de l’índex general ha estat del -2% amb una nova disminució respecte els mesos anteriors. El sector agrícola mostra una taxa de signe negatiu amb un -3% i el sector ramader continua mostrant una taxa negativa amb un -1,4%.
S'ha publicat al DOGC l’índex de preus percebuts agraris corresponent al 2013, a efectes de l’actualització de les rendes dels contractes de conreu.
Les cotitzacions dels mercats de futurs de Chicago de les principals matèries primeres mostren baixades al llarg de la segona quinzena del mes de juny pel que fa al blat, la soja i el blat de moro.
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i també mundial.
Catalunya
Les exportacions han augmentat un 0,7% interanual a l'abril del 2014, els béns de consum decreixen un 0,3%, mentre que els intermedis registren un increment del 2,9%.
Espanya
Europa
El volum de vendes del comerç al detall es manté estable durant el mes de maig a la zona Euro, mentre baixa un 0,1% a la UE-28. Respecte al mes anterior, la venda d’aliments, begudes i tabac creix un 0,3% a la zona Euro.
Món
El mes de juny baixa l’índex de preus dels aliments per tercer mes consecutiu, principalment per la baixada del preu de cereals i olis vegetals.
Les perspectives d’oferta per a la campanya 2014/15 són encara millor que les previstes el mes de juny d’enguany. Van a la baixa els pronòstics de consum mundial de cereals, a causa d’una disminució de l’ús industrial i per a pinsos del blat de moro.
Amunt

No hay comentarios: