miércoles, 9 de julio de 2014

# 91
InfoJustícia
Departament de Justícia
ISSN 2014-2218 | DL B. 14104-2012
Dimarts, 08 de juliol de 2014Imprimeix

Recursos

  • e-justicia
  • Mediació
  • facebook
  • cire
  • Lexcat
  • Tricentenari

:: Actualitat

Comença l’ingrés d’interns a Puig de les Basses, procedents de l'antiga presó de Figueres
El Centre Penitenciari Puig de les Basses, de Figueres, va acollir el 26 de juny els primers 150 interns, procedents de l’antiga presó de Figueres, que va tancar definitivament les seves portes com a equipament penitenciari després de complir més de cent anys de servei. Posteriorment, el 30 de juny, va rebre el segon grup d’interns procedents del Centre Penitenciari de Girona. Aquest segon trasllat va suposar l’ingrés de 90 interns i va comportar el tancament del Centre Penitenciari de Girona com a equipament penitenciari de règim ordinari. A partir d’ara donarà servei com a centre obert i només hi romandran els interns que estan en règim de semillibertat.
Trasllat dels interns del Centre Penitenciari de FigueresTrasllat dels interns del Centre Penitenciari de Girona
Conseller Gordó: «Els jutges heu d'opinar amb esperit crític perquè la vostra obligació és fer-vos escoltar per tal de millorar el poder judicial i l'Administració de justícia»
El conseller de Justícia va rebre els nous jutges i jutgesses destinats a Catalunya pertanyents a la 64a promoció de l’Escola Judicial i els va donar la benvinguda. Durant aquest acte, Germà Gordó els va anunciar que el Govern de la Generalitat ha reclamat 70 jutges més per a Catalunya i els va demanar que, contràriament al que es planteja en la reforma de la Llei orgànica del poder judicial, siguin crítics per tal de millorar la justícia i, així, beneficiar els ciutadans. Així, els va dir: «els jutges heu d’opinar amb esperit crític perquè la vostra obligació és fer-vos escoltar per tal de millorar el poder judicial i l’Administració de justícia per beneficiar els ciutadans».
Més informació
El Departament de Justícia ja ha posat en marxa el nou sistema per a la gestió processal e-justícia.cat a 37 jutjats de primera instància de Barcelona
El Departament de Justícia continua amb el desplegament del nou sistema de gestió processal e-justícia.cat als jutjats de primera instància de Barcelona. Aquest desplegament va començar el juny de 2013 i finalitzarà el mes de març de l’any vinent.
En total ja són 37 els jutjats que treballen amb el nou sistema, tenint en compte també el Jutjat de 1a Instància núm. 37, que va ser el pilot durant l’any 2012. D’aquí a març de 2015 està previst desplegar-lo als 11 jutjats de primera instància restants, així com a 8 jutjats de família i 2 de capacitat i estat civil.
Més informació
La Universitat de Lleida col·laborarà amb el Centre Penitenciari Ponent en un programa de formació
Un conveni entre el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Lleida (UdL) preveu que el proper curs acadèmic personal voluntari d'aquesta universitat imparteixi xerrades i condueixi activitats culturals per a grups de reclusos del Centre Penitenciari Ponent, seleccionats pels mateixos responsables del Centre.
Es tracta del Programa d'informació i formació cultural en temes d'interès per als interns, que ambdues institucions estan ultimant, amb l'objectiu de contribuir a l'emancipació social, la igualtat d'oportunitats i la no-discriminació d'aquest col·lectiu.
Més informació
El conseller de Justícia clou el seminari anual de la Xarxa Europea de Centres de Formació Penitenciària
El conseller de Justícia va fer la cloenda del seminari anual de la Xarxa Europea de Centres de Formació Penitenciària, que va tenir lloc al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, que enguany l’ha presidit. Durant l’acte, el conseller va destacar la «clara vocació europeista del Departament de Justícia des dels seus inicis» a través de la seva presència en diversos organismes internacionals i projectes europeus.
Més informació
El conseller de Justícia, Germà Gordó, va intervenir en la segona edició del lliurament del premi de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, que es va atorgar a la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert. El conseller es va mostrar convençut que la Llei de col·legis professionals catalana en què estan treballant corporacions i Govern es farà «de comú acord entre tots» i que «serà una llei col·lectiva perquè ja es va començar a treballar posant-nos tots d’acord per tirar-la endavant».
Més informació
Des del 2 de juliol, i durant prop de tres setmanes, 18 interns en règim de semillibertat de les colles exteriors del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) es fan càrrec de desmuntar el mobiliari dels equipaments de la vella presó de Figueres i traslladar-ne una part cap al nou Centre Penitenciari Puig de les Basses i cap a la presó de Girona, que es reconverteix en centre obert.
Més informació
El CEJFE acull la Jornada Justícia i Transparència per debatre sobre les polítiques de transparència a la justícia i el paper dels jutges i dels mitjans de comunicació social
El Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE) ha acollit la Jornada Justícia i Transparència, impulsada per la directora del Programa de polítiques de transparència de la Generalitat, Núria Bassols. La Jornada, en què han intervingut magistrats de les diferents instàncies judicials, ha propiciat un espai de debat sobre com impulsar la transparència des de l’àmbit judicial, més enllà de les propostes que planteja la reforma del Codi processal penal, i també el paper que hi tenen els mitjans de comunicació social.
Més informació

No hay comentarios: